СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 318
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Ние сме на 5 хранения, две от които заместени. Пюре ѝ давам 160-180 грама, а АМ до скоро пишеше по 160мл,но в един момент явно не ѝ стигаше и сега ѝ правя по-голяма доза. Понякога изпива по 190мл.

# 256
Оххх, мами не знам как сте вие, но аз съм като ударена с мокър парцал. Моята госпожица тая нощ проплаква 4 пъти и едно силно пищене, не се буди просто си плаче и пищи. Дори няма сълзи. Давам гърда и се успокоява много бързо. Вече ставам като войник, мисля че могат да ми засекат за 3 сек съм станала. И сърцето ми прескача всеки път с два удара, нямам бели косми, но така ще ги получа. Зъби ли са, не знам какво е, много чела, много се слюнчи. Да се приключва с тая драма, че не се издържа.... При вас така ли е? Sorry, за дългия и безсмислен пост, ама вече не знам какво да правя. Давам mama nature таблетки, давам бочко(вярно никаква полза от него) освен, че тя го осмуква от бибата и после я плюе.
Миналата нощ станах общо 7 пъти защото плаче. Сега направо задрямах на пода пред килима за игра 😆 хубаво че не пълзи още, че някой ден ще ми изкара акъла, че не е пред мен

# 257
И ние имаме 5 хранения. 3 са с АМ - 150 мл с 5 лъжички давам, другите 2 - пюре и каша - около 160-180 на всяко.

# 258
Оф само моята ли не ще да яде денем. Гоня я по цял ден, я хапне, я не. В чудо съм се видяла

# 259
  • София
За теглото и наддаването сме 1 към 1 с JOANNA 91 - последните 2 месеца качва по около 500 гр и в момента тежи към 8,800-9 кг.

И той през деня има 5 хранения ..... и около още толкова през нощта Grinning (ако могат така да се нарекат). Сутрин се буди към 7 и нещо - 8 по новото време и го кърмя. Това го броя за първо хранене. После към 10 плодово пюре и пак малко кърмене. Към 12 и нещо зеленчуково пюре, през ден с месо. Откакто въведох месо, не го кърмя на това хранене и го считам за заместено. Към 4 и нещо каша с или без плод и пак му давам малко да суче, защото не слагам мляко в кашата. И след това към 8 кърмене, което го броя за последното. Но иначе суче и към 12 и нещо, 3 и нещо и към сутринта тия кърмения зачестяват Wink Не ставам обаче, защото леглото му е залепено за моето и или му давам докато си е в неговото легло, или само го придърпвам, както съм легнала.
Внезапните проплаквания изглеждат като от зъбки. Въпреки че долните две може да са пробили, има още доста зъбки да пробиват и ще ги мъчат още време. Но в един момент ще мине, ще започнат да спят по цяла нощ и понякога дори ще се налага сутрин да ги будим.
Ние зъбки все още нямаме.

# 260
  • София
Момичета, аз да попитам, в колко часа стават и лягат вашите бебчета и всеки ден по едно и също време ли е?

# 261
Сега по новото време ляга към 21:00 и става към 07:00. Движим се в този диапазон плюс-минус 30 минути. Не се буди през нощта, освен за биберона.

# 262
Ляга към 21:30-22:00, буди се към 8-9 (яде минимум2 пъти нощем). Това в добрите дни. Случва се и да плаче до 23:00-23:30...

Вече въведох зеленчуци, а сега съм на плодове (въвеждам с по 2-3 лъжички сутрин). Чудя се после дали да започвам месо или каша. Май ще е каша, за да замествам и следобедното. Какво мислите вие?

# 263
  • София
Дара, имай предвид че след 6 месечна възраст може да възникне железен дефицит при бебетата. Поради тази причина аз въведох жълтъка преди кашата, от днес мисля да я вкарам нея а малко по-късно и месото. Плодовете ги отложих чак за след това, въпреки че вече съм давала круша.
Във връзка с кашата да попитам. Подготвила съм оризова за начало. Тя е безмлечна, но на кутията пише да се приготвя с АМ. Вие така ли правите? Исках да я дам на първото хранене в 7 ч., но беше толкова гладен, че реших че няма смисъл. Ще бъде на второто Simple Smile

# 264
  • София
До преди да захраня нямаше точно определен режим на лягане и ставане. Общо взето спеше и ядеше на поискване. Сега часовете са почти по едно и също време всеки ден - сутрин към 7:30-8, а вечер към 8:30.

Аз въведох един вид каша, за да мога да имам още едно заместено хранене (е, то не е заместено, защото пак си суче и след кашата). След това започнах въвеждането на месо, но до момента съм въвела само пилешко. Сега след пилешкото въвеждам друг вид каша и после продължавам с останалите меса. Месото е важно, заради желязото, а в момента не мога да му пусна кръвните изследвания, които се правят на 6 месеца.

# 265
Сияна заспива към 19:30-20:00 и става да яде в 6:00,но вече на няколко пъти се буди за бибата, а снощи си игра от 3 до 5.В 5 ѝ дадох да яде, че не се издържаше вече. Сега в 9 пак не поиска млякото и се принуди с него да ѝ за бъркам каша от елда, че да хапне нещо. Аз съм в карала 2 вида каши, 4-5 плода и пуешко.Мислех да вкарвам другата седмица жълтък, но ако продължава да не яде сутрин ще вкарам първо каша от просо и после жълтък.

# 266
Здравейте. Оризовата каша аз я правя с вода. Общо взето на двете заместени хранение не слагам адаптирано мляко. В началото към зеленчуковите пюрета слагах, но бързо спрях, защото гладни ли сме не се трае. Аз продължавам да си давам плодово пюре следобяд и си издържа 3 часа до следващото хранене. 2-3 пъти в седмицата давам и каша - оризова или царевична. От другата седмица мисля да започна с месото, като първо ще дам заешко и след това пуйка. А вече след месото мисля да започна с глутена месец и чак тогава жълтък. Ние правихме изследванията и хемоглобина си му е в норма. Вие какъв витамин Д давате и по колко капки? В една група една мама беше споделила, че бебето й повръщало от Вигантол и се чудя дали да не го сменя. Отделно едната педиатърка ми беше казала да давам по 4 капки, защото фонтанелата е голяма, а другата каза, че било безумно много и за дете с проблеми със стомаха да давам 2... Обаче почвам да си вкарвам в главата  глупости да няма рахит, затова да е толкова раздразнителен. Отделно и не стъпва хубаво на крачета като го вдигна прав. Извинявам се, че ви натоварвам с глупостите си

# 267
Точно заради желязото ми е чуденката, но няма как да пуснем изследвания. Sad
Иначе ми се иска да е каша, за да мога да замествам още едно хранене. Не издържа на кърма вече. Яде си още по 7-8 пъти....
Май и аз ще въведа оризова и започвам месо.

Давам вит. Д по една капка.
https://benu.hu/shop/eurovit-d-vitamin-cseppek-20ml

# 268
Здравейте. Оризовата каша аз я правя с вода. Общо взето на двете заместени хранение не слагам адаптирано мляко. В началото към зеленчуковите пюрета слагах, но бързо спрях, защото гладни ли сме не се трае. Аз продължавам да си давам плодово пюре следобяд и си издържа 3 часа до следващото хранене. 2-3 пъти в седмицата давам и каша - оризова или царевична. От другата седмица мисля да започна с месото, като първо ще дам заешко и след това пуйка. А вече след месото мисля да започна с глутена месец и чак тогава жълтък. Ние правихме изследванията и хемоглобина си му е в норма. Вие какъв витамин Д давате и по колко капки? В една група една мама беше споделила, че бебето й повръщало от Вигантол и се чудя дали да не го сменя. Отделно едната педиатърка ми беше казала да давам по 4 капки, защото фонтанелата е голяма, а другата каза, че било безумно много и за дете с проблеми със стомаха да давам 2... Обаче почвам да си вкарвам в главата  глупости да няма рахит, затова да е толкова раздразнителен. Отделно и не стъпва хубаво на крачета като го вдигна прав. Извинявам се, че ви натоварвам с глупостите си
Аз давам по една капка вит д на jamieson.  Според мен каквото каже педиатъра, но при Вас са двама, които не са на едно мнение, което е объркващо наистина. Какво ще рече не стъпва добре?

# 269
Точно заради желязото ми е чуденката, но няма как да пуснем изследвания. Sad
Иначе ми се иска да е каша, за да мога да замествам още едно хранене. Не издържа на кърма вече. Яде си още по 7-8 пъти....
Май и аз ще въведа оризова и започвам месо.

Давам вит. Д по една капка.
https://benu.hu/shop/eurovit-d-vitamin-cseppek-20ml
Още в началото педиатърът ни беше предупредил, че ако желязото е ниско ще трябва да го даваме изкуствено, нали не набавено от храната. Още преди да почна да захранвам се чудех кое как да се въведе. Затова аз предпочитам месото пред кашите.

Общи условия

Активация на акаунт