СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 23 333
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Аз пуйката я дадох с броколи и ориз, с картоф и морков, а последно с ориз и тиква. ММ е готвач и каза, че тиквата много си върви с пуешко. Аз гледам по сайтовете какви комбинации пюрета се предлагат и преписвам от там.
Не вярвам да стане с дохранване, нашата госпожица вече си има мнение за всичко. Преди изпадаше в екстаз като види шишето, а сега като види лъжица и чиния😁
Снощи докато готвех, а после и докато вечеря имах страшен скандал, примлясква, бръкна в чинията на баща си, страшна работа😂
Вече ще се къпем на пода в банята, че аз бях по-мокра от нея, а и най вече ме е страх да не падне!
В Заготовки те на Плазмон нямаше ли лимонена киселина?
Аз затова не посмях да взема от тях, но може би ще ѝ купя и на нея, че заешко не видях на другите фирми.

# 301
Аз понеже си правя зеленчуковите пюренца в неделя за цялата седмица и си взех заготовки заек и пуешко. Направих си с 1 заготовка заек на Плазмон 3 бурканчета - първото с 1 лъжичка, второто с 2 и третото с останалото количество. Отделно само зеленчукови пюренца и ще давам през ден месото. Вчера моя юнак до 23.30ч голяма игра направи. Аз умирах за сън и той се отвива, аз го завивам. Помисли, че си играем и няма заспиване. Тази сутрин се събуди в 6ч. Преди се събуждаше около 7.30-8, но от около месец все в 6-6.30ч. През нощта се обръща по стомахче, обаче спейки вири главата и е много смешен. През деня обича всички играчки да му се вдигат на високо и е голямо крещене. Често казва "ам-ам" и обличането ни е почти невъзможно ако не му пусна да гледа детско. То се вирят крака, дърпат се чорапи, чудо. Иначе и той се смее с глас, но рядко. Двете долни зъбчета избиха, но да не си помислите, че е спрял да мрънка. Неее
Кога въведохте праза и спанака и по колко дни? И как направихте спанака, купихте пресен или замразен? На пюре ли се прави или?
Аз купувам заготовка на плазмон и деля бурканчето на 2 за два дни, по 40грама на ден, пише че има 30%месо, не знам добре ли е не е ли🤔 Обърквам се с тези проценти. Госпожицата си изяжда всичко иначе, до тук само броколито не го одобри. Иначе и ние имаме едно зъбче и прозира второто. След 4 дни бебешко дявол че, днес пак стана ангелче😂

# 302
Сетих се, мами кажете, учите ли децата на нещо, как ги забавлявате като не излизат? Аз сега се опитвам да и покажа как да пляска с ръчички, много се кефи, но не си отваря ръчичките?

# 303
Спанак на 6++, а праз след това въведох. Аз всичко давам по 4- 5 дни. Спанак купувам пресен, измивам и го кисна в гореща вода за около половин час и след това го варя. Пасирам го заедно с другите зеленчуци и много го харесва.

# 304
  • София
И аз въвеждах по 4 дни един зеленчук, но педиатъра ми беше казала, че е малко и е добре по седмица да се въвежда. Ние като бяхме болни от грип, две сесмици нищо не му бях въвеждала и поизостанахме тогава.
Аз пюрета само от месо съм ползвала на ХИП с другите деца и търсих такива в нашето фантастико, но не намерих. А до други магазини не ми се ходи и обикаля. Обаче на Плазмон имаше, но не взех точно защото видях, че има лимонов сок вътре, а до колкото знам цитруси се дават след годинката. Не знам и аз, може да си е всичко наред, но се поколебах и не взех. Който е ползвал, забелязали ли сте някаква реакция?

Ariqna, моят мъник пляска сам с ръчички и много се радва на това (писах по-горе). Не го е решил обаче сам - от няколко месеца му хващах понякога ръчичките и му ги плясках лекичко аз, дори като бяха свити пръстчетата - голяма веселба падаше, заливаше се от смях. Постепенно започна да опъва пръстите като ги пляскам, а от седмица и нещо сам си пляска и си се смее и радва Grinning

# 305
И аз въвеждах по 4 дни един зеленчук, но педиатъра ми беше казала, че е малко и е добре по седмица да се въвежда. Ние като бяхме болни от грип, две сесмици нищо не му бях въвеждала и поизостанахме тогава.
Аз пюрета само от месо съм ползвала на ХИП с другите деца и търсих такива в нашето фантастико, но не намерих. А до други магазини не ми се ходи и обикаля. Обаче на Плазмон имаше, но не взех точно защото видях, че има лимонов сок вътре, а до колкото знам цитруси се дават след годинката. Не знам и аз, може да си е всичко наред, но се поколебах и не взех. Който е ползвал, забелязали ли сте някаква реакция?

Ariqna, моят мъник пляска сам с ръчички и много се радва на това (писах по-горе). Не го е решил обаче сам - от няколко месеца му хващах понякога ръчичките и му ги плясках лекичко аз, дори като бяха свити пръстчетата - голяма веселба падаше, заливаше се от смях. Постепенно започна да опъва пръстите като ги пляскам, а от седмица и нещо сам си пляска и си се смее и радва Grinning
Мерси. Аз ползвам на плазмон и няма реакция. Хапва си заешкото с кеф. Купила съм и пуйка и телешко, бяха на промоция в Лидъл.

# 306
  • София
Мерси, може би ще ги пробвам и аз. Засега не е проявявал реакции, вероятно всичко ще е наред Simple Smile

# 307
Кажете как въвеждате месото? С какво месо се започва? Бебка е на 7+ вече и се чудя кога и как да го въведа.

# 308
Кажете как въвеждате месото? С какво месо се започва? Бебка е на 7+ вече и се чудя кога и как да го въведа.
Аз започнах със заешко на Плазмон 80гр бурканче. Направих зеленчуково пюре и сложих 2 лъжички от месото. Дадох така два дни подред,после два дни зеленчуци. Следващите два дни разделих бурканчето на 2 по 40гр. И захрани със заешко 6дни. Сега искам да въведа жълтък и почвам с пуешко. Някъде четох, че пилешкото можело да бъде алерген и затова вместо с него почнах със заешко.
Дано съм била полезна. 🤗

# 309
Откъде взимате пюрета на Плазмон - за София питам? Веднъж в Лидл видях, но там имаше само пуешко и останах с впечатление, че е моментно, защото не съм ги виждала в постоянния им асортимент.

А в близката аптека, ДМ, Лили няма на тази марка.

# 310
Откъде взимате пюрета на Плазмон - за София питам?
Аз поръчах от Вис Виталис.

# 311
  • София
Откъде взимате пюрета на Плазмон - за София питам? Веднъж в Лидл видях, но там имаше само пуешко и останах с впечатление, че е моментно, защото не съм ги виждала в постоянния им асортимент.

А в близката аптека, ДМ, Лили няма на тази марка.

Детски магазин Киндер близо до пазара на Красно село имат пълен асортимент. Доколкото знам правят и доставки.

# 312
  • София
Във Фантастико ги имаше също

# 313
Има в магазин киндер, вис виталис, магазин кати, в лидъл бяха май моментни и бяха на много добри цени, ако не се лъжа примерно ми се върти 3 и нещо, иначе са по 4, 50лв. В Киндер има много голям асортимент и в Кати, вчера гледах там имаше заешко, пуешко, агнешко, конско, телешко, пилешко.
И не по темата може ли да препоръчате играчки за над 6месечно бебе?

# 314
И мен ме вълнуват играчките, макар че за нас в ми е та са хит лъскави опаковки на снаксове😁
Измивам ги старателно и ѝ ги давам като ѝ омръзнат другите играчки, то е едно дърпане, "гризане", голяма борба, а понеже са леки хвърчат навсякъде и тя се принуждава да "отиде" да си я вземе😂

Общи условия

Активация на акаунт