СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 2

• 22 779
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте мамчета, ако някоя от вас използва лятна количка, моля да сподели. Вчера ходих да купя нова на чиполино, но модела явно не е нашия.. доста е ниска дръжката за бутане, а аз съм висока 1.75.. та сега ще я продавам, количка на един ден.. Моля, дайте мнение за някоя от която сте доволни?
По принцип имаш 3 дни за връщане. Защо не пробваш да я върнеш?
Супер доволна съм от моята : https://www.babysecurity.co.uk/product/hauck-sunny-pushchair-wild-bloom/
Препоръчаха я във фейсбук групата и на мен много ми хареса в магазина. Много е лека (6.6кг).

Тими има 7 зъба. Първият изби на 5 месеца и от тогава не е спала спокойно. Не помня да е имало ден без мрънкане и лигавене.
Аз пък се притеснявам, че няма никакво желание да се изправя. Изобщо не знам дали може или не.  С тия зъби все гледа да седне и да дъвче нещо.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 19:10 от Dara77

# 661
Да, благодаря днес ходих утре ще я сменям, в Комсед не връщат пари дават ваучери Simple Smile

Здравейте мамчета, ако някоя от вас използва лятна количка, моля да сподели. Вчера ходих да купя нова на чиполино, но модела явно не е нашия.. доста е ниска дръжката за бутане, а аз съм висока 1.75.. та сега ще я продавам, количка на един ден.. Моля, дайте мнение за някоя от която сте доволни?
По принцип имаш 3 дни за връщане. Защо не пробваш да я върнеш?
Супер доволна съм от моята : https://www.babysecurity.co.uk/product/hauck-sunny-pushchair-wild-bloom/
Препоръчаха я във фейсбук групата и на мен много ми хареса в магазина. Много е лека (6.6кг).

Тими има 7 зъба. Първият изби на 5 месеца и от тогава не е спала спокойно. Не помня да е имало ден без мрънкане и лигавене.
Аз пък се притеснявам, че няма никакво желание да се изправя. Изобщо не знам дали може или не.  С тия зъби все гледа да седне и да дъвче нещо.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 21:02 от asencety

# 662
Мами, какво правите за закуска на бебоците си? Аз редувам попара със сирене и масло, каша пак със същото, бисквити с плод и май това е...ще се радвам ако имате други предложения Simple Smile
p.s стремя се да давам сутрин сиренето и глутена, понеже следобед сме навън и ми е по-лесно за там да имам само плодово пюре.

# 663
  • София
Аз само попара със сирене и масло напоследък давам. Еднообразно е, но и аз не съм пълна с идеи Sad. Правих няколко пъти и елда със сирене и масло (обаче попарата повече я хареса от елдата), давала съм 1-2 пъти и каша с плод, но нея гледам да я дам следобед. Може да пробвам кисело мляко с бисквитки да дам за закуска, но и това обикновено за следобед или вечер оставям. Та засега е голямо едбообразие със закуската и при нас.
След няколко седмици вече ще могат да ядат филийка намазана с нещо и ще стане малко по-разнообразно. Тогава може да хапват филийка с жълтък и сирене, с авокадо и сирене, с пастет или лютеница също в един момент ще може. Изкушавам се и сега да му предложа филийка на малки залчета, да видя дали вече ще може да я яде.

# 664
Аз такава филийка предложих вчера, но в крайна сметка стана на попара😁

# 665
  • София
Аз такава филийка предложих вчера, но в крайна сметка стана на попара😁
Joy и аз така подозирам, че ще стане и при нас. Ибаче попарата си я яде с голям апетит вече. Даже малко увеличих количеството, защото реших, че не му стига. Преди слагах две сухарчета, а сега 2 и половина.

# 666
  • София
Аз давам кус кус с масло и сирене, качамак и попара. И на мен ми се струва прекалено еднообразно, но не съм измислила друго подходящо засега.

# 667
Мами, какво правите за закуска на бебоците си? Аз редувам попара със сирене и масло, каша пак със същото, бисквити с плод и май това е...ще се радвам ако имате други предложения Simple Smile
p.s стремя се да давам сутрин сиренето и глутена, понеже следобед сме навън и ми е по-лесно за там да имам само плодово пюре.

Юфка или кускус с масло и сирене, сандвичи с жълтък и сирене. Аз попара не давам,защото моята госпожица не я иска изобщо Grinning
Може и бананови палачинки да правиш, с жълтък само,без белтък и прясно мляко. Може и без плод да са..

# 668
Аз давам кус кус с масло и сирене, овесени ядки със същото или с банан, попара, филийка запечена с жълтък, кисело мляко и сирене, кис мляко с бисквитки и бебешко мюсли.

# 669
Мами, какво правите за закуска на бебоците си?
И на мен ми е трудно да измислям нещо различно. Да не споменавам колко съм изморена и не ми се върти в кухнята още от леглото.
Иначе за сега опитвам да редувам грис с някакъв плод, кисело мляко с бисквити (+плод), овесени ядки с кисело мляко (+плод), някакви палачинки, звездички с масло и сирене (или пак с кокосово масло с някакъв плод). Не съм особено доволна от закуската. 🙄😀

Следя за бързи, лесни и разнообразни идеи. 😀

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 08:03 от sun_777

# 670
Здравейте, мами. Кажете режим на вашите бебета? Колко спят, колко хранения имат? Моята Бебка яде 5-6 пъти. През нощта се буди, за да яде. Искам да го махна това хранене. Педиатър каза, че трябвало да има 2 млечни хранения и 3 твърди. Ще съм благодарна да споделите вашите режими.

# 671
5 хранения има - 2 млечни и 3 твърди. Нощно хранене няма от 3 месец сигурно. Вече и сутршното мляко не го иска - пие по 50-60 мл и ми бута шишето, но педиатърът каза поне до годинка да пое мляко сутрин и вечер.

Записахте ли се на държавна кухня и доволни ли сте?

# 672
Моята госпожица се буди към 6-6:30,пие АМ.
Към 8:30-9:00 яде попара обикновено.
В 12:00 си яде обяда.
Към 16:00 следобедна закуска.
В 18:30 ѝ давам някакво подобие на вечеря и към 20:00 заспива с АМ.
Днес поспа до 7:30 и ѝ дадох направо попара.

Аз мисля за държавна кухня, че се изчерпа откъм идеи😀

# 673
  • София
Sun_777 лелее, колко разнообразни неща Simple Smile

И ние имаме 3 твърди и 2 млечни + още 10-тина млечни между твърдите и млечните, които не са фиксирани Joy Абе направо нямам думи, тоя път изтървах работата, но се успокоявам, че е още малък и уж няма лошо.
Твърдите са - закуска, обяд и слесобедна каша. Млечните фиксирани са сутрин към 7 и вечер към 9-9:30, кати ако тогава ми изглежда много гладен може преди да го кърмя, да дам мъничко някаква каша за лека нощ или кисело мляко с бисквитки. А освен тези фиксирани хранения понякога се кърмим и следобед. А през нощта по около 5 пъти се буди ...
И тия зъбки, горе страничните резци, които миналата сесмица ви казах, че от 3 седмици ги чакаме всеки момент, ами още си ги чакаме. Направо им прозират връхчетата и са се очертали под венеца, обаче не са го пробили още.

За държавна кухня мисля и аз, а може и частна, но ще трябва с доставка до нас, че май в района нямаме. Но това ще е чак след годинката. Аз все още имам да въвеждам някои неща.

Днес водихме Павел на детски кардиолог, защото педиатъра чу шум в сърцето. Слава Богу се оказа, че всичко му е наред, а проблемът ще се реши сам с времето и много често се срещал при бебетата.

# 674
А как заспиват вашите бебета?

Аз като я оставя в кошарата моментално се изправя и няма никакъв начин да легне и да заспи, колкото и време да я оставя и колкото и да й се спи. Заспива само на ръце или в количката.

Общи условия

Активация на акаунт