Миа или Мия?

• 6 761
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Да, сега прочетох, че детето ще се казва Мия, съкратено от Мария. Дано не я питат често какво мие и дано не й се подиграват децата на името.

# 31
Не се притеснявайте, живеем в доста съвременен свят, че да съм роб на такива битовизми.
Аз познавам Борис, на когото като се обръщат към него с 'Борисе' пак му се смеят за какво се бори толкова, но това не пречи на хората да си кръщават децата така.

# 32
Ти може да не си роб на битовизми, но децата не мислят като теб. Все пак пожелавам на детето да не се срамува от името си и да не става обект на подигравки.

# 33
Имам чувството, че вие сте преднамерена към името също толкова, колкото тези т. нар подиграващи се деца, които описвате. Всеки си има предпочитания относно названията. Възпитаните хора не ги афишират, освен ако не ги попитат . Въпросът на авторката не е "Харесвате ли името", а "Кой от двата варианта?"
Аз също съм избрала това име за бъдещото си дете. И аз съм срещала чудати и откровено грозно звучащи ми имена, но не съм натрапвала мнението си и то в няколко последователни поста, за да не обидя отсрещната страна.  Предпочитанията за име са НАПЪЛНО субективни и е алогично да се водят спорове.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 10:50 от Анонимен

# 34
За съжаление и аз съм преднамерена и аз мисля така. Знам, че е много неприятно и напълно нормално да се разсърди човек ако някой се изкаже негативно за името, избрано от него. Но замислите се-няма ли резон, щом толкова хора мислят така? Мия е глагол и наистина е възможно да се подиграват на детето. Това е реален шанс, въпреки, че има какви ли не имена вече...И аз просто не мога да избягам от тази асоциация с миенето на чинни. Сега ще контрирате с довода, че с всяко име може да се измисли нещо обидно, но...защо няма подобни коментари за други имена? За Калоян, за Елизабет, за Никол примерно? Разбира се, че авторката ще си кръщава детето както иска и както й харесва.

# 35
  • Най-красивата страна
След като сте пуснали тема във форум  е съвсем нормално да прочетете и положителни и отрицателни мнения.
Всеки,който иска може да сподели мнението си тук.

Името,което сте избрали за някои е модерно и красиво,но за някои-не.
Факт е,че имена,като Мия,Вая,Лея....на български са глаголи.
И да,възможно е детето да отнесе подигравки в училище.
Защото там има и невъзпитани деца.

Естествено вие можете да изберете името,което ви харесва и без да се съобразявате с коментарите.

# 36
Мис, децата се подиграват, защото детската природа е жестока понякога. Ще се опитам да възпитам дъщеря си да не се подиграва, да не търпи подигравки и да не се засяга от тях. Защото подигравките отразяват повече адресата, отколкото адресирания. Виж, възрастни хора преднамерени към име за мен е признак на ограниченост. Пак повтарям - нещата са страшно субективни! Много хора няма да харесват много имена, тук резони няма, въпрос на личен вкус е и не е престъпление твоя вкус да не съвпада с този на отсрещния. Аз лично не харесвам името, което сте дала на вашата дъщеря, срещала съм го по други теми. (Надявам се да не бъркам човека).
Вени (и туй име не харесвам), прочети заглавието на темата пак. Ако майка ви преди еди си колко години беше пуснала тема "Венелина или Венета?" и някой и беше отговорил "Ами те и двете не стават" и тя щеше да се напрегне Simple Smile аз мога да седна да ви измисля 300 подигравки с името ви Simple Smile

# 37
  • Най-красивата страна
Рабира се,че съм прочела заглавието на темата.
Миа или Мия?
И това е една от причините да не харесвам това име.Освен,че е глагол на български.
Цял живот детето ще обяснява с,,а,, или с,,я,, се пише името.

# 38
  • Варна
Между другото този аргумент никак не е за пренебрегване.

# 39
Явно много съм подразнила някого с това, че Мия не ми харесва. Ами съжалявам. Затова обаче момонга беше длъжна да ни съобщи, че тя пък също не харесва името, което аз съм избрала. Ами, окей, и на Вени името не ти харесва, хайде сега да се обидим дружно. Именно, защото не е приятно да прочетеш такива неща не питам в теми как да си кръстя детето. Ти ограничени ли ни наричаш половината хора, които се изказаха в темата? Факт е, че повечето не харесват името. Целиш да ни обидиш ли? Или задължително се опитваш да ни обориш? Възпитанието е друга тема и в нея не навлизам. Имам дете и рамене на главата си. Преднамерена съм, защото името е супер странно. По темата спирам да говоря! Децата да са живи и здрави, както и да се казват, кой каквото иска да харесва или да не харесва-негово право.

# 40
Явно тук трябва да пишат само хора, които харесват предложеното име.
Мия, Пия, Вая, Лея, а защо не и Спя, Пея, Вея и Жалея? Пък ще се питаме с ''а'' или с ''я'' накрая, защото това е най-малкия проблем да се казваш така в България.

# 41
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт