ДНЕВНИКЪТ Тема 101 Да отслабнем всички заедно!

• 34 600
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Като ви гледам млечните, не се изненадвам, че не отслабвате.  Закуска кисело мляко с нещо си или кафе с мляко, на обяд сирене/кашкавал... Това е първото, което трябва да промените.
Аз смятам, че когато има килограми за сваляне си трябва редовно хранене и движение. Дали салати, месо или друго, всеки според нуждите, предпочитанията и поносимостите си. Но яжте. С глад или няма ефект, или е толкова краткотраен, че не си заслужава.
Аз съм доволна, след две седмици тичане мерките започват да мърдат. Два дни пропуснах следобедната закуска и после преяждам, знам си че това ми е голяма грешка.

# 661
Може ли да споделите приложение за броене на калории?

# 662
So Lucky,
Може би ще е добре да сложиш няколко линка в първия пост. 🌺

Броене на калории и макроси:
cronometer.com

https://www.bb-team.org/hranene/start

Калориите са само ориентир, храненето не е математика. Различните храни предизвикват различен метаболитен отговор.
Баници, вафли, чипси, са боклуци, и не се равняват на цвекло, брюкселско зеле, моркови или леща.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 09:05 от Deziderata

# 663
Спортувам всяка сутрин 30мин,през деня съм в движение.Каква да бъде закуската пробвах и с плод,пак не мърда този кантар,като пия и над 1л вода отново същото.Пия ли малко или не спадат 200гр примерно

# 664
76,1 таз сутрииин юпииии
Пожелавам си до края на седмицата да видя 75 макар и в горна граница хаха Simple Smile Simple Smile
Отивам да смотам нещо яйцевидно за закуска Simple Smile

# 665
So Lucky,
Може би ще е добре да сложиш няколко линка в първия пост. 🌺

Броене на калории и макроси:
cronometer.com

https://www.bb-team.org/hranene/start

Ще си призная, че не успях да редактирам първия пост. Не знам как.  Frowning1
Скоро ще ни е нуждна нова тема, и мисля да помоля Херци да я направи. Flowers Hibiscus

За броенето на калории. Много е сресиращо, постоянно да мислиш какво си изчислил и дали си го добавил правилно. За това аз не броя. Отделно, че броенето не е за цял живот, а само са определен период, докато сваляме килограми.

# 666
  • Бургас
Спортувам всяка сутрин 30мин,през деня съм в движение.Каква да бъде закуската пробвах и с плод,пак не мърда този кантар,като пия и над 1л вода отново същото.Пия ли малко или не спадат 200гр примерно
Аз съм на овесени ядки в момента. Или с масло и сирене или на овесена палачинка. Сандвич с пълнозърнест хляб също е вариант. Ако не ядеш хляб има всякакви  варианти с яйца - от варени, през омлет, до опалянки. Плод или кисело мляко с нещо си за мен не е опция, подувам се и озверявам от глад до час.
Обърни внимание и на обяда и вечерята. Салата за вечеря смятам, че не е добър вариант. Няма протеин. Сложи парче месо и му добави гарнитура, ще те засити идеално.

# 667
Здравейте,определено се раздвижиха нещата при мен,тази сутрин видях тройката -63,9-схемата-режим,плюс тренировки,плюс ходене,започвам много да харесвам тялото си.

За броенето съгласна съм- не е за цял живот,просто за определен период от време ,след това се научаваш и свикваш и вече процеса е автоматизиран.Можеш да прецениш всичко на око и да се контролираш.Мен лично мерене ,теглене не ме затруднява,даже напротив.Доставя ми удоволствие ,че всичко ми е под контрол и зная кога къде греша и как ми се отразява.
Ето пример-сега последните 1-2 килограма които съм свалила са с добро количество въглехидрат през деня,напук на целия страх от въглехидратите.просто заработи ли машината,всичко се случва както трябва.Въглехидрата отива за енергия на мускулите и не влиза в депата,а организмът тегли от мазнините-подчертвам, че съм в калорииен дефицит,иначе няма как знаете.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 10:03 от kamelia_83

# 668
  • Велико Търново
При мен има раздвижване на кантара - още 1 кг. надолу, остават някакви си 2 още Wink Трябва да отбележа обаче, че размърдването стана след като започнах по-редовно да тренирам, по време на извънредното положение бях занемарила малко спорта. Продължавам да фаствам 16:8 или 17:5, както дойде. Установих, че когато обядвам с въглехидрати/ако реша да ям такива/ и вечерям салата с протеин, и то преди 20.00ч./лягам си към 23-23.30/, нещата се случват. Така, че трябва да пробвате, момичета, кое работи при вас. И освен това, дайте си време, поне месец на определен режим, за да прецените дава ли резултат, за 1-2 седмици не става.
Само да отбележа, че аз калории не броя, защото  ми е много затормозяващо, но следя количествата и вида храна.
А, да, и като намалих млечните, се получи раздвижване и чувството на подуване и тежест отпаднаха.

# 669
Камелия ,ВХ отиват в мускула ,ако се тренира ..иначе се лепят на други места .
Без броене може да се сваля ,обаче и тогава реално си в дефицит просто нацелен интуитивно .
И млечните задържат бая течности ,особено повече от един вид дневно + това ,че са пълни с разни хормони .По време на задържане не са драма ,но при сваляне мисля ,че е добре да се намаляват .

# 670
tanya_79  може ли рецепта за палачинката?
Явно млякото е проблема....основно.
kamelia_83 какъв е режима 🙂

# 671
Камелия ,ВХ отиват в мускула ,ако се тренира ..иначе се лепят на други места .
Без броене може да се сваля ,обаче и тогава реално си в дефицит просто нацелен интуитивно .
И млечните задържат бая течности ,особено повече от един вид дневно + това ,че са пълни с разни хормони .По време на задържане не са драма ,но при сваляне мисля ,че е добре да се намаляват .

И аз това казах.
Аз не мога да се храня интуитивно-обезателно ще прекаля с количествата,всичко трбяа да се мери и тегли при мен иначе не работи.
Може би след време ,но не и сега.
И пилешкото е пълно с хормони,ноо няма пълно щастие,все нещо трябва да се яде,не можем да останем само на салати и вода.И после йо йото се завръща с пълна сила.

Сън лейди -фитнес хранене,от треньор ми направен.

# 672
  • Бургас
tanya_79  може ли рецепта за палачинката?
Явно млякото е проблема....основно.
kamelia_83 какъв е режима 🙂
Накисвам 2 с. л. фини овесени ядки с малко вряла вода. Ама малко, колкото да омекнат. Добавям 1 яйце, разбивам и пека в намазан с масло незалепващ тиган. На мен ми излизат 2 средно големи палачинки. Плънката е по желание. Аз гарнирам с малко овче сирене.

# 673
Аз я правя с трици, яйце, няколко капки олио, кисело мляко (може и без), вода и малко бакпулвер... Иии малко стои да се понакиснат триците...
Абе като нормална палачинка, ама вместо брашно - трици Simple Smile

# 674
Още една рецепта- 1 яйце,1 суп.лъж овес.трици,става 1 палачинка,аз я ям с плънка извара ,понякога мажа тънък слой сладко за вкус,ама много тънък.Понякога не.Гарнирам с краставички.

Общи условия

Активация на акаунт