ДНЕВНИКЪТ Тема 101 Да отслабнем всички заедно!

• 34 571
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
  • На острова
Според мен балансираното хранене е за поддържащ режим, не за отслабване. За да се разбута метаболизмът трябва да се спазва по-стриктен режим или ограничения. И при мен не става с балансирано - качих си 4 кг. като стой та гледай, малко паста днес, малко хлябче утре, малко палачинка..малки балансирани порцийки 😂

При всички положения намаляване на бързите въглехидрати като за начало не мисля, че би навредило. Вече 20 дена съм на нещо като кето, отслабнах 1 кг, но за да сваля още 2 кг ще трябва стриктно да намаля млечните, да речем. За сега съм доволна, че вече 20 дена не съм яла нищо сладко/брашняно/картофено/оризово..

# 706
Не става при ИР.Не става и ако превишаваш калориите ,а иВХ не трябва да са от паста и хляб .
Елена ,смяташ ли колко ккал приемаш ?

# 707
Елена, ти си с потвърдена ИР, нали?
Тогава въглехидрати различни от зеленчук са изключени.

Кои са ти любимите храни?
Какво закусваш?
Любими 10 зеленчука?

Давай с нас, ще помагаме.
Виж постовете на Бледолилава, и и подражавай.
Не бой се, ще се справиш! Дължиш го на децата си. Стискам палци! 🌺

# 708
аре по-полека с определенията, тук гладно сомалийче скоро не се е завъртало
и 'не знам' се пише отделно, за разлика от ' неграмотен'

Ленито от Авалон.... недисциплинирано красиво момиче....нали знаеш какъв бой ще ядеш...
Лъки, не си те представям с 15 излишни килограма, ти си ми кратка дефиниция за 'знам-искам-мога'..... в моята глава само Дези те бие по воля

# 709
И аз се опитвам да си представя Лъки +15 кг.
Елена ,щом си с ИР ...,ще трябва да махнеш ВХ.Тегаво е първата седмица ,но ще свикнеш с времето.Фастовете също добре повлияват ИР ,но като начало не са много подходящи.

# 710
  • София
Дези, не закусвам от край време.
Любими зеленчуци :
Тиквички
Патладжан
Чушки
Домати
Краставици
Спанак
Карфиол
Картоф

Не знам и аз дали с ИР, не съм изследвала от доста време, но последно към 15 беше инсулина, което е високо.

# 711
Камелия, имам 3 момчета. Правя палачинки, мъфини, бананов кекс, кускус, паста....Не ям нищо от тези неща, и го смятам за нормално. Не ми е драма, и нищо не изпитвам.

Те обаче си ядат И месото със салатата, тестата не са ежедневни.

Елена, не закусвай щом не си гладна.
Задраскай картофите изцяло, докато не свалиш.
Имаш късмет, че обичаш зеленчуци. Така имаш голям избор.
Месо обичаш ли?
Месо + салата за обяд и вечеря, и си пушка! За сл.з. яйце, зеленчуци, ако си гладна.
Дълги разходки с децата са хубаво движение за начало.

Влади, ще пусна рецептите за елдата по-късно.

На Беки8🌺 исках да кажа, че благодарение на неин пост намалих драстично кафето, и вървя към пълна елиминация. Мисля, че ми е обостряло още повече дивашкия глад от недоспиването.
Апетитът ми е невероятно стабилизиран тези последни 8-9 седмици. Не мога да се позная! И си мисля, че там беше втория ключ от палатката.
Първият беше достатъчен сън.

# 712
Ще кача снимка
Ето ме, 2013та, свинче над 74кг
 Аляска е щата.
Rolling Eyes

Следващата е
Варна- 2019г,  килограмите са около 59
Yum

Не цитирайте, ще изтрия.
Тенкс

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 23:14 от So Lucky*

# 713
Чудесно изглеждаш Flowers Hibiscus
На първата снимка не бих ти дала над 70 кг .
Днес фаст 24 часа ,след това храната беше бутчета и краставици+:beer Сега правя сладолед на фъстъка .
Дези ,някъде в друга тема мернах банановия кекс и моля за рецепта ,че малкия човек убива за кекс Joy

# 714
  • София
Бързо махна снимките за съжаление.

Дези, обичам зеленчуци, но плодове колко обичам... Оле майко! Мога да карам само на череши цял ден.
Иначе на месо със салата се  изчерпва въображението ми за подходящо хранене и ми писва изключително бързо. Ясно е че трябва да се стегна и да не допускам дори са оближа лъжицата от шоколада на палачинките. Гледам да карам по балансирано, сега съм сготвила мусака, ядох малка порция + огромна купа таратор, това и за обяд и вечеря, без хляб, без закуска и следобедна закуска. Просто с балансираното при мен си държа килограмите, които са убийствено много. Ако по време на балансираното ми хранене ям палачинки с децата в събота, то моментално кантара тръгва стремглаво нагоре.

# 715
пропусах те, Лъки, но в моите представи си мацка, а и имам доверие на Влади, щом казва, че не ти личат Hug

# 716
Влади, заповядай:

Бананов кекс:
180гр. масло
1 чаша захар
1 пакетче ванилена захар (или каквато ванилия ползваш)
2 яйца
3 зрели банана намачкани (с вилица)
1 заквасена сметана
2 чаши брашно
1 ч.л. бакпулвер

1. Маслото на стайна температура смеси със захарта докато не стане единна консистенция (миксер, или на ръка. Предпочитам с дървена лъжица.)
2. Прибави яйцата, бъркай, докато не стане на "пяна".
3. Прибави сметаната, после намачканите банани, и ....пак бъркай. 🙂👩‍🍳
4. Прибави 1 чаша брашно и бакпулвер, бъркай.
5. Прибави втората чаша брашно, бъркай...

Печи на предзагрята на 180° фурна, намали на 160°, и печи 40-45мин., или според твоята фурна.

Можеш да прибавиш орехи, или други ядки. Моите хора не ядат, и не слагам.
Добър апетит!

Лъки, чудесна си! Страхотна промяна! 🍻

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 23:51 от Deziderata

# 717
Чудесно изглеждаш Flowers Hibiscus
На първата снимка не бих ти дала над 70 кг .
Благодаря! Бях доста над 70. И не се харесвах никак, но за там си бях ОК.

Елена, един съвет от мен. Не се лишавай от нещо което обичаш (черешите). ОТРОВАТА Е В ДОЗАТА.

# 718
И аз мисля ,че с плодовете няма такава драма . Има дами с ИР ,които си свалят и с плодове Simple Smile Изключи просто картофи/ориз ,остави плодовете и виж как ти действат .
Лъки ,то от тази Америка всички се завръщат на +.
Дези ,супер си Flowers Hibiscus Утре малкия ще го изпробва (надявам се ).От два дни иска пони и понеже му отказвам -гладна стачка Joy

# 719
  • Бургас
Аз ти предлагам от всичко по малко- т.е. балансиран режим,има си всичко,без лишения.Аз съм на такъв и отслабвам.И най-добре поръчай си режим,не е нужно сама да изчисляваш всичко,има хора които това им е работа.Hug
Когато си на кето или моно или незнам си какво,все от нещо си лишен ,все от нещо си ограничен,това е лудост,не се идържа дълго време.За мен балансирания режим е най-добър и аз вярвам в него,защото съм имала резултати преди и сега Hug

Аз съм съгласна с Ками. Балансиран режим и повече движение дават резултати винаги.

Общи условия

Активация на акаунт