Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 183
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 240
Ами ще помисля по натам  ,но за сега не ми се занимава с болници и т.н. ,че ми е писнало вече . Чак ми е чудно как такъв банален и масов проблем с шума в ушите не може да бъде разрешен от  световната медицина .

П.С. IvanGeorgiew Ако шума ти е пищене и имаш високо кръвно най-вероятно е от него .

# 241
Защото различни проблеми могат да го причинят и за всеки  е индивидуална причината - не е една и съща.

# 242
Да така е ,но да кажем ,че е от 10-15 причини . Не могат ли да се направят всички тестове  и накрая да се установи истинската причина !? А не докторите ,ако и подадеш малко (например с шиповете) и веднага казват от това е без да са видели и доказали ,а колко да и се махнеш от главата .

# 243
П.С. IvanGeorgiew Ако шума ти е пищене и имаш високо кръвно най-вероятно е от него .
Кръвното вече ми е ОК,  но пищенето си остана.

# 244
Споко при мен е по-зле в едното е бучене ,което постоянно се усилва или намаля ,а в другото си ми е постоянно пищене . Simple Smile А отначало и двете ми уши запищяха и след това в лявото ми изчезна и се появи бучене.

# 245
Здравейте!
И аз от месец и нещо имам шум в ушите.
Вчера с 200 молби взех направление за физиотерапия. Има ли място в София от което да сте доволни?

# 246
  • София
Здравейте!
И аз от месец и нещо имам шум в ушите.
Вчера с 200 молби взех направление за физиотерапия. Има ли място в София от което да сте доволни?
Каква е физиотерапията, разкажи малко? Не съм ходила и никой не ми е предлагал. На 2 отоневролога съм ходила

# 247
Привет!
Нито един лекар не ми каза за физиотерапията. Майка ми настоя да питам в поликлиниката до нас и докторката каза че може да опитам - УВЧ и УКВ, като не се наема да ми гаранитра че ще помогнат.
Започнах ги днес, ще видим.
Иначе бях само на един отоневролог и освен да ме претупа друго не стана. На практика се лекувам сама от каквато информация прочета в интернет.
Мажа се с масло от лавандула и безсмъртниче - пред и зад ухото, грея се е UV лампа, която си купих преди години, защото си имам история със синузита. Пия само предписан от мене си циниризин и едни китайски силни тоници в малки шишенца (жен-шен и гинко билоба). Трябва да напиша един дълъг и подробен пост през какво минах и какво пих и прочие.

# 248
как ти се появи шума?

# 249
Нямам идея. Просто един ден се събудих с това силно бучене.
От начало мислех че е от настинка, но лекарите отхвърлят тази възможност.
Предния ден преди да се появи бях растроена, плаках и си имах неволи, може би е от това. Знам ли...

# 250
  • София
Лили, разкажи, ще ни бъде полезно.
И аз съм с неясна и причина и внезапно появяване на шума. Много подозрения, но нищо доказано.
Да не би да имаш предвид инфрачервена лампа?

# 251
при мен вече ще стане 2 години бученето е непрестснно от 2 години мога да спя само на страничен шум защото е непоносимо на тишина пил съм сичко всякакви издледвания и нищо при мене е бучене се едно чуваш от вкъщи как в небето лети самолет единствено. намаля за часове и почти изчезва след силно ама много силно натоварване или след много алкохол колкото и странно да е близките ми зеха да се базикат с мен че трябва секи ден да пия че да ми мине но е непоносимо 2 години вече почвам 3 та... да не отчайвам някого но имам чувството че бученето при мен ще е до живот дано при вас нее

# 252
И при мен бученето започна след месеци ядове ...... Имало е периоди дето по 1 седмица не го чувам почти  ,само вечер и то много тихо,след това става нещо да се ядосам или събота и неделя да си нямам работа и почвам да се ослушвам има ли го, колко го има и т.н.  . И аз спя на страничен шум от пуснат буфер за музика ,който издава фонов шум .

@Lale_Lili на колко години си ако не е тайна ? Направи си скенер на врата ,да провериш дали имаш шипове  .

@Добромир ти имаше ли шипове на врата ?Между другото и на мен от алкохол ми е спирало бученето, според мен е свързано с кръвното ,защото се вдига при консумация на алкохол и от там повече кръв влиза в мозъка и се оросява . 

Тези които не са го усещали това бучене не знаят за какъв дразнител става на въпрос и те вземат малко на шега . Това съм забелязал ,вече спрях и да се оплаквам на приятели ,че вече започват и бъзиците . То и да се оплакваш с това нищо няма да помогнеш на себе ,най-вече хората да си те мислят за мрънкало .

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 11:01 от ianiovski

# 253
На 33 години съм. Скенер не съм правила и не желая да си правя. Стигат ми облъчванията до сега по други поводи.
Всички ми казват че ще е така до живот и няма оправяне. Вече почти съм се примирила, но не знам как ще работя. Защото с това бучене за мен лично не съм работоспособна. В момента нямам работа, но финансите ми свършват и много скоро ще трябва да съм в редиците и на максимум обороти. Не го виждам как ще стане.
Аз вече също на никого не казвам. Виждам че никой не го приема сериозно, а някой дори се опитват да ми се смеят което е обидно. Едва ли не съм си измисляла. 😞 На мен главата ще ми експолодира, а те ми се подиграват.
На никой не му пука, щом не му е до гъза с извинение. Добре че има тези теми да си помагаме взаимно. Стигнала съм да чета до средата на предишната.
Относно лампата, да някаква такава инфрачервена е. Но си купих само крушка, защото лампите бяха някакви цени от по 100 лева, а освен това нямаше и налични по онова време. А крушката мисля че я купих само за 36 лева он-лайн.
Опитвам се по рядко да я ползвам и само в много крайни случаи, защото не трябва да се прекалява.

# 254
Ако средата ти на работа не е толкова тиха и си заобиколена сред хора и различни странични шумове ,няма да ти пречи дори няма и да го чуваш,но като се прибереш в къщи шума си започва .Това ми е най-гадно ,че съм свикнал в нас да ми е спокойствие ,тишина място на което да си събера мислите и да си почивам ,а сега това се промени тихите места ги приемам като "враг" едва ли не ,защото  шума се чува ясно и изразено , разконцентрирва ме  и изнервя .Постоянно гледам да пускам радио, телевизия и всякакви неща ,които имат могат да издават фонов шум .
При мен дори и бившата ми приятелка не ми влизаше  в положение и си мислеше ,че си го въобразявам и измислям .....дори и с нея бях спрял да споделям  тези неща . А човека до теб да не те разбира  е изключително отчайващо.

Общи условия

Активация на акаунт