Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 222
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 270
Вижте за Цветан Цветков, отоневролог от Варна: http://www.otonevrolog.com/

# 271
Здравейте, и аз съм със пищене във лявото ухо от около 3 месеца, но аз съм и със ужасни световъртежи от около 11 години вече но шум нямах. Сега е по-лошо-имам и др симптоми. Ямр нищо не показва-последния ми е от миналата година. Не ми помогат хапчетата-даже е по лошо. От сутринта се почва и колкото по-силно е пищенето толкова по-жесток е и световъртежа.На 39 години съм-имам дете на 15. Първия път като ми стана лошо и в спешното ми казаха че има една такава болест-Множествена Склероза-дето поразявала раждалите жени и аз гледах тъпо защото за пръв път бях в спешно и през бременността изобщо не ми е ставало лошо. Имам проблеми със зъбите, но когато почна преди 11 години-нямах.
Миналата година се опитах да ги направя и сега съм по зле-установих че след манипулации и ръчкане по зъбите се влоших а и ми откриха алергии там-към упойки и каналопълнежи и спрях. Искам да попитам някой дали е ползвал и има ли ефект лечение с етерични масла-на прием с вода или зехтин-разтворени, или със дифузна лампа например- лимон, тамян и др ?
Разказаха ми хора ползвали ги за различни неща и са много доволни.

# 272
Аз също имам проблем със зъбите, имам си ги отдавна. Последната година и половина където бях вадил корени като дете ми се развалиха. МКС не искам да го мисля, съмнявам се от други признаци, ама ме е страх като помисля. Принципно и стреса ми е в повече последните 2 години. От лампите ефект 0

# 273
Колкото и тъпо да звучи... Свиква се. При мен започна преди 8 месеца, както си лежах вечерта чакайки детето да заспи и бааам... Казах си е изпищяли с ми ушите и друг път се случва за кратко и спира, да ама не. Въобще не спря даже, веднага унг, невролози, ами честно да ви кажа още първия унг който ме погледна си ми каза самата истина. Моето момиче ще предпиша лекарства, но ако до седмица няма подобрение, много трудно би се открила причината. И така цяла седмица чакане да ми мине, постоянно се ослушвах чувам ли го, не го ли чувам, вечер преди да легна изпитвах страх от тишината, защото очаквах отново да започна да мисля само затова. Може би и вие сте броили овце до стотици, за да успеете да заспите. Отне ми две седмици психически да свикна с мисълта, че е възможно и да не ми мине. И лятото дойде и въобще забравих за този шум и да го е имало не съм го и чула (при мен е само в дясното ухо). Септември се появи за седмица, после изчезна, започнах да си мисля, че го получавам само когато съм в цикъл, какви ли не неща наблюдавах, кръвно, как се храня, сън... И вече след толкова вглеждане при мен се случва най - често и за по дълго, когато вечер си вися на телефона (както и в момента правя), огранича ли телефон, телевизия не го усещам. И другото най - съществено, тъй като живея на доста ветровито място, тук от около 10 дни има ужасен вятър, изляза ли навън с вързана коса, прибера ли се знам кой ме чака - моя приятел шум в ушите. Та така хора успях да свикна с това и вече когато имам шум със съпруга ми се шегуваме, че пак са ме навестили отгоре. И след всичкото това вглеждане и търсене на проблема, само едно нещо ми остава да си изясня, вие имате ли чувството, че ушите ви са заглъхнали когато имате този шум?

# 274
  • София
Шумът и заглъхването ги получих в комплект. Кога по-слабо, кога по-силно.
Иначи и аз съм от свикналите. Но аз не разбрах какво се случва когато се появи и не реагирах бързо. За което съм съжалявала, но като виждам, че и при скоростна реакция ефектът е нулев, съм по-спокойна.

# 275
  • в джунглата
И аз имам проблеми със зъбите, но не съм се сетила да свързвам шума с това. А  постоянния, лек световъртеж ми се появи 2-3 седмици преди пищенето в ухото. Сега близо  2години след началото, още изпитвам световъртеж в определени пози и при определени движения, но е малко по-добре, поне не пия хапчета. За разлика от шума който имам чувството че стана по писклив и отвратителен. Етеричните масла не виждам как биха помогнали, тъй като смятам че проблема е в кръвообращението . Имам чувството, че не достига достатъчно кръв/кислород  до мозъка и другите органи на главата и от там пищене, заглъхване , замайване и т.н  А от множествената склероза  много ме е страх, направо изпитвам ужас и да го спомена на глас. При теб доказана ли е или някой лекар само те плаши?

# 276
Това със световъртежа ми прилича на шипове на врата . Миналата седмица нямах изобщо бучене в ушите ,бях постоянно в движение насам натам не го мислех ,че дори и вечер не го чувах . Дойде Събота и Неделя  заседнах на тоя комп ,че дори и нова игра си инсталирах .В събота го чувах леко ,а вече към неделя вечерта си беше силен, според мен доста прекалявам със седенето на компютъра и тези устройства като PC,GSM и ТВ доста пречат на шума в ушите. . Иначе пищенето си ми остава , дори на моменти ми заглъхна за 2-3 секунди ухото и пищенето се увеличава доста силно, за мн кратък период от време и пак си идва на същото ниво.

В момента си го имам бученето .

P.S. И при мен го има този страх от тишината ........

Забравих да ви кажа ,наскоро ходих при един добър зъболекар във Враца и го питах точно това дали от зъбите може да се получи шум в ушите и той ми каза ,че не може . Дори и той имал пищене в ушите от 15 години .

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 14:32 от ianiovski

# 277
Какъв е този проблем със зъбите?

# 278
Аз нямам да чукна на дърво ,просто ми слагаха коронка и знам ,че и това съм го чел в интернет ,че уж можело да е причина . Но в нета има 50 причини за поява на тинитус и човек може да се забърка .

# 279
Питал съм зъболекар хирург и ми каза че от зъбите не може да е.

# 280
И при мен бученето започна след месеци ядове ...... Имало е периоди дето по 1 седмица не го чувам почти  ,само вечер и то много тихо,след това става нещо да се ядосам или събота и неделя да си нямам работа и почвам да се ослушвам има ли го, колко го има и т.н.  . И аз спя на страничен шум от пуснат буфер за музика ,който издава фонов шум .

@Lale_Lili на колко години си ако не е тайна ? Направи си скенер на врата ,да провериш дали имаш шипове  .

@Добромир ти имаше ли шипове на врата ?Между другото и на мен от алкохол ми е спирало бученето, според мен е свързано с кръвното ,защото се вдига при консумация на алкохол и от там повече кръв влиза в мозъка и се оросява . 

Тези които не са го усещали това бучене не знаят за какъв дразнител става на въпрос и те вземат малко на шега . Това съм забелязал ,вече спрях и да се оплаквам на приятели ,че вече започват и бъзиците . То и да се оплакваш с това нищо няма да помогнеш на себе ,най-вече хората да си те мислят за мрънкало .
имам шипове може и това да е причина просто леко зех да се примирявам че няма минаване

# 281
бях на софия на един хотел и там ходихме на сауна и на топъл басейн и след близо 2 часа в басейна и няколко пъти в сауната като се качий в стаята нямах никакво бучене преди тва си го имах както обикновенно но след сауната и басейна за 2 дена изчезна и тъкмо се зарадвах и си викам ай дано и хоп прибрах се от София и вечерта вкъщи пак почна нз хора нямам идея да варвя ли на скенер вече се чудя и аз нз за някакви сериозни заболявания едва ли ще е това нащп бучене защото познавам 2 ма човека с тумори в главата и никога не са имали симптоми бучене и шум в ушите просто за мене имаме някакво сериозно увреждане на слуховия нерв а доктора ми беше казал че повечето клетки в тялото се регенерират но в слуховия нерв не можели и просто се дават грешни сигнали но тия доктори нали знаете то вече нямам доверие на никой

# 282
Има такава вероятност да сме си увредили слуховите нерви.Лично аз за дясното ухо ,което ми пищи съм сигурен ,че е от продължителното слушане на музика със слушалки тип тапи,но пък при бученето в лявото ми ухо ,не знам защо изчезва на моменти .При мен след топъл душ бученето изчезва или драстично намалява.

# 283
И аз имам проблеми със зъбите, но не съм се сетила да свързвам шума с това. А  постоянния, лек световъртеж ми се появи 2-3 седмици преди пищенето в ухото. Сега близо  2години след началото, още изпитвам световъртеж в определени пози и при определени движения, но е малко по-добре, поне не пия хапчета. За разлика от шума който имам чувството че стана по писклив и отвратителен. Етеричните масла не виждам как биха помогнали, тъй като смятам че проблема е в кръвообращението . Имам чувството, че не достига достатъчно кръв/кислород  до мозъка и другите органи на главата и от там пищене, заглъхване , замайване и т.н  А от множествената склероза  много ме е страх, направо изпитвам ужас и да го спомена на глас. При теб доказана ли е или някой лекар само те плаши?

Не, не ми е доказана MS. Изследваха ме, но не можаха да я докажат. Аз имам и замайване, треперят ми очите и др. А това със кислорода и аз си го мисля. Имаме вила на едно готино място със чист въздух и борови гори наоколо и преди винаги когото отидех там за повече от 3-4 часа и почвам да усещам кислорода там и едно леко ми е- ръцете ми се загряват и лицето също. Откакто се разболях това усещане изчезна колкото и да стоя там-даже е по зле почва да ме боли главата  и ми тежи-явно кислорода не достига до мозъка и от налягането.

# 284
Някаква информация за това устройство !?

https://www.neuromoddevices.com/company/technology?fbclid=IwAR0W … ZAjOf3SHgYVJcNjXU

Общи условия

Активация на акаунт