Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 036
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 330
Абсолютно същото  нещо беше и при мен преди 1 година и половина . Както казваш ти  все едно от телевизор    като пищене  и на двете уши . След 1 седмица отидох на УНГ и от там ми даваха съдоразширяващи хапчета и след 2-3 месеца в дясното ми ухо изчезна пищенето и аз се бях зарадвал ,до като не установих в на негово място се е появило бучене . Бученето  на моменти изчезва и се усилва .  Дори да е изчезнало напълно ,след лягане до 10 минути се появява все едно като легна шипа притиска нещо така си го обсяснявам . При неправилна позиция на врата усещам че шума се усилва ,а лягна ли да гледам ТВ и съм си изкривил врата след няколко часа шума става много силен и дразнещ . Също така и при шофиране много често бученето  се усилва ,сигурно е нещо свързано с позицията на врата ,заради това съм си изправил облегалката за по-добра позиция на тялото ,защото работа ми е свързана с шофиране . Ако разбереш нещо пиши в темата ,аз мисля да отида на кинезитерапевт да видя дали ще има ефект . В момента пие Ентан от 2 месеца и на моменти бученето изчезва . Пищенето не ми е толкова дразнещ фактор ,колкото тъпото бучене . 

П.С. Не мисля ,че е отосклероза , с това бучене  още няколко човека бяха писали ,че имат бучене и шипове на врата .
А при топъл душ намалява ли ,че дори и да изчезва при теб ? 

# 331
  • в кукувиче гнездо
Не съм забелязала при топъл душ да има разлика. Усилва се обаче след като съм пила алкохол, това го забелязах. Сега ще прочета за Ентан. Аз също пия съдоразширяващии не смятам да ги спирам. Като цяло в лявата половина на гърба и врата имам проблеми от години, боли ме гърба, явно е хронифицирало вече и смятам, че оттам ми идват проблемите с ушите. то сега не е и за лекари да ходя, та чета и се лекувам както мога. А пукат ли ти ушите? Имам чувството, че нещо вътре пука. Понякога при преглъщане го усещам. Някакъв ад е човек да има проблеми с ушите.

# 332
Ами за пукане не съм забелязал ,но това за усилване на чувствителността на звука го имам и аз ,но е за някакъв момент от 5 секунди  и после почвам да си чувам по обичайния начин  .  На профилактичните прегледи с ушите си чувам с лявото ухо ,което ми бучи всички честоти ,а на това с пищенето уж не всички ,но това ми го каза един доктор ,а другите доктори ми казват ,че нямам проблеми със слуха . То вече да не знаеш на кой да вярваш . Ад е но който не се е сблъсквал не знае какво е , на който го казвам си мисли ,че преувеличавам  и се глезя . Мъка голяма е и определено нарушава качеството на живот ........ ама някак си трябва да намерим баланса ,то е ясно ,че като преди няма да бъдем да ти  "меко" и тихо в ухото . Иначе и при мен от алкохол ми се увеличава ,а при много алкохол някой път изчезва

А на колко години си ?

# 333
  • в кукувиче гнездо
На 45 години съм. Лятото, когато ми се случи даже се чудех дали не е от гмуркане в морето, но нямах останала вода. Най-вероятно ми се запушва евстахиевата тръба.
Аз като си въртя главата настрани или като се прозявам имам облекчение от запушването.

# 334
Мисля ,че @Glikoza е  права и трябва да търсим проблема в шиповете  . Аз като връщам времето назад в доста неправилни пози съм заемал  на работа ,на компютъра  и т.н. А и снощи ми беше изчезнал шума в тиха стая като бях с леко приведена глава нямах бучене ,след изправяне на главата усещам как врата ми се сковава и бученето идва  ,а при изправяне на главата  още повече ми се увеличи . След като си легнах бученето си започна и от там започнах пак да си мисля ,че проблема си ми идва от врата и по-точно от шиповете . Доста хора ,които се оплакват  имат шипове на врата . На мен 2-3 доктори ми го казват ,че е от това ,но аз отказвам да го приема ,защото по никакъв начин не ми го доказват ,че е от това особенно като отидох и на доплера на врата  и тоя ми каза ,че нямам притиснати кръвоносни  съдове .   И заради това ми е интересно дали има някакви нерви свързани със слуха,които шиповете могат да притискат   .

Аз имах проблеми със заглъхване на ушите след изпозлване на фитосвещи и повече няма и да си правя експерименти с това . Силно се надявам по някакъв начин самия организъм да се справи с нещото което притиска шипа и по някакъв начин поне да облекчи шума . Иначе друго спасение не виждам ......

Тъкмо си ровя из фейса и виж какво ми излезе като статия за шума в ушите :

Цитат
Шумът в главата е често срещано усещане, което не е свързано с външния свят. Този симптом може да наруши ежедневните дейности на човек. Какво обаче го причинява? Най-често срещаната причина е стресът. Често заради емоционални преживявания, силен страх или безпокойство темпоралните мускули са напрегнати.

Именно тяхното стягане провокира шума в ушите. Понякога обаче става дума за остеохондроза. При това заболяване нервите на слуховия мозък са компресирани. Това обикновено се случва, когато човек заема неудобна поза по време на сън.

Ако бръмченето в главата е свързано с остеохондроза, тогава, когато заемате изправено положение, то трябва да намалее или да изчезне съвсем

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 11:15 от ianiovski

# 335
Аве хора вие пак си тъпчете на едно и няма да си оправите проблема.Нали и остеохондрозата се причинява от нещо и най-вероятно е от патоген - бактерия,гъба,паразит по всяка вероятност. Много ми е интересно как ще си оправя остеохондрозата с кинезитерапия - да не би кинезитерапията да ми вдигне сериозния дефицит на витамин д или пък на б12.Сменяйте диетата веднага. Както аз виждам, че ако ям глутен, ми се възпалява врата. Намаляйте яко простите въглехидрати,те едно, че дигат гликемичния индекс, друго че са рай за гъбите и бактериите.Това е общото за храните които питахте - банани,  млечни, алкохол -всички те имат захар. Аз например ям пилешко филе всеки ден или пържола и е много добре положението с врата(но и от месото няма от какво да се хранят патогените,само червеното не е ок,щото има висок хистамин). Въпроса е да няма сланина по него,шото дига лошия холестерол. С веганите е по-сложно, там не се знае кое как се усвоява,но ако си ядят тестяно или с повече фруктоза пак ше им е проблем.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 02:08 от spacemind

# 336
Не бях чувал храна да оправя шипове на врата 🙄

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 17:17 от ianiovski

# 337
  • In the land of Never Never
Има много заболявания на костите на гръбначния стълб и специално на шията, не съм лекар, но в интернет изобилства информация по тези въпроси. Остеохондроза, спондилоза, спондилартроза, шипове и други. Това не може да няма влияние върху слуховия апарат. Всички от деца седим наведени, не обръщаме внимание на това как си натоварваме врата още от тази възраст.  И сега вторачването в телефоните всяка свободна минута, също натоварва врата. Всички имаме очевидно някакви изменения в тази област.
Изследването на доплер дава информация за големите кръвоносни съдове, но не са само те, които снабдяват мозъка и слуховия апарат.
Освен доплер, правих си и скенер, но това също не дава информация какво се случва, че се появява шума в ушите. И големите светила отоневролози също не могат да дадат конкретна информация къде точно е проблема, за да чуваш такъв или друг шум. Бях и аз при Широв, при Меджидиева, и мисля, че са добри специалисти, но знаят, че не могат да помогнат особено. Предписват традиционните съдоразширяващи и това е, в общи линии лечението.
Във всеки случай, движението също помага да се раздвижи кръвта, както и евентуалните стеснения в кръвоснабдяването да се разширят. Смятам, че кинезитерапевт и гимнастика под ръководството на добър специалист могат да помогнат, но все пак,  бъдете много внимателни!!! Определени движения във врата са опасни и могат и да навредят!!! Не правете такива просто така, хаотично и във всички посоки!!!
Това, че при определени позиции се освобождават някои вероятно притиснати кръвоносни съдове го усещам като лежа, при някакво положение на главата пулсирането в ухото го няма. При друго положение се усилва. Всички вероятно имаме такива моменти с шумовете.
Храната според мен не е определяща, пред темата в началото има някои храни, които могат да влияят положително или отрицателно, и мисля че това е точно. Аз съм веган, но не правя реклама на веганството, сигурна съм, че не е това причината,  но и едва ли влияе отрицателно, и с него и без него, си имах шума. Писах за сока от моркови, пих половин година всеки ден, и мисля че е добре да се пие редовно, във всеки случай е вкусно и вреда със сигурност няма никаква.Relaxed

# 338
Хора , специялно за шума в ушите , вие търсите под вола теле. ако шумът е едностранен значи 100% ороблемът е в ухото. Не си хвъряйте парите за алчни доктори които искат само да ви вземат парите. Ако искате да чуете добра новина, тя е че лекарството ОТО-313 което показа положителен резултат миналата година, то се очаква до Март месец тази година да завърши може би финалната фаза преди да бъде одобрен от Световната Здравна Организация. Така че стискайте палци и се молете за успех 🙂

# 339
А в какво се състой точно  това лекарство ? Рових се в нета ,но не можах да разбера . Дано това да ни е спасениет  .

Дали след някакъв голям период от време  ще се възстановят прекъснатите периферни кръвоносни съдове както е  описано в тази статия ?

Цитат
В началния стадий се наблюдава понижен приток на кръв. В тази фаза на развитието на заболяването засегнатите хрущялно-костни зони загиват. Резултатът от това е цялостно нарушаване на структурата на костното ядро, което се изразява в появата на изтънени участъци в ставния хрущял. В стадия на резорбция (изчистване) на мъртвите тъкани може да се наблюдава развитие на остеопороза – „разреждане“ или „изтъняване“ на структурата на костта.

В следващия стадий, наричан „стадий на начално възстановяване“ се наблюдава образуване на нови кръвоносни съдове и се възстановява притока на кръв в засегналите мъртви участъци. В периферията на засегнатите тъкани се отлагат нови костни гредички, които на този етап са слаби, лесно податливи при натиск и физическо натоварване. В стадия на пълното възстановяване се наблюдава преустройство на новата костна структура в растящите окончания на костите. В тази фаза ставната функция може да се възстанови напълно при определени условия. Ако заболяването протича с деформация на костните краища, може да се развият артрозни промени. Развитие на заболяването През началния стадий се наблюдават леки ограничения в подвижността на ставите, често съпроводени с формиране на отоци и болка.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 11:57 от ianiovski

# 340
За ОТО-313 може да прочетете в гугъл, има много информация, но е на англииски, в ютуб също има много материал. Същността на самото лекарство е  директно инжектиране в ухото. Компанията която в момента прави тези изследвания се нарича Otonomy, намира се в Калифорния и се очаква до първото тримесечие тази година (тоест до Март) да излязат резултатите и да се разбере дали ще се одобри от СЗО.

# 341
Звучи добре ,но нещото ,което прочетох за него не ми харесва ,за наще случай ако се предположи ,че е от шипове на врата . Пускам ви оригиналния текст и такъв преведен с Google Translate :

Цитат
Inclusion Criteria: - Subject has subjective unilateral tinnitus and is consistently aware of their tinnitus throughout much of the waking day. - Subject is able to use the electronic diary to complete their daily tinnitus ratings - Subject's tinnitus is likely of cochlear origin, e.g., associated with sensorineural hearing loss; acute hearing loss from noise trauma, barotrauma, or traumatic cochlear injury (acute acoustic trauma, blast trauma, middle ear surgery, inner ear barotrauma); age-related hearing loss; resolved otitis media; ototoxic drug exposure. - Subject is willing to comply with the protocol and attend all study visits. Exclusion Criteria: - Subject has pulsatile tinnitus, tinnitus resulting from traumatic head or neck injury, or tinnitus resulting from a tumor or stroke. - Subject is pregnant or lactating. - Subject has other clinically significant illness, medical condition or medical history at Screening or Baseline (Day 1) that, in the Investigator's opinion, would likely reduce the safety of study participation or compliance with study procedures.

Цитат
Критерии за включване: - Субектът има субективен едностранен шум в ушите и постоянно е наясно с техния шум в ушите през по-голямата част от будния ден. - Субектът може да използва електронния дневник, за да попълни дневните си оценки за шум в ушите - Шумът в ушите на субекта е вероятно от кохлеарен произход, например, свързан със сензорно-неврална загуба на слуха; остра загуба на слуха от шумова травма, баротравма или травматично кохлеарно увреждане (остра акустична травма, взривна травма, операция на средното ухо, баротравма на вътрешното ухо); свързана с възрастта загуба на слуха; разрешен отит на средното ухо; ототоксична експозиция на лекарства. - Субектът е готов да спазва протокола и да присъства на всички учебни посещения. Критерии за изключване: - Субектът има пулсиращ шум в ушите, шум в ушите в резултат на травматично нараняване на главата или шията или шум в ушите в резултат на тумор или инсулт. - Субектът е бременна или кърмеща. - Субектът има друго клинично значимо заболяване, медицинско състояние или анамнеза при скрининг или изходно ниво (Ден 1), които според мнението на изследователя вероятно ще намалят безопасността на участието в проучването или спазването на процедурите за изследване.

Взето от тука : https://ichgcp.net/clinical-trials-registry/NCT03918109

# 342
Ако е от шипове, може лесно да се провери чрез доплер, но мисля че ако е едностранен шума при вас , няма нужда от доплер 100% проблемът си е в ухото.

# 343
При мен на доплера не ми показа ,че имам засегнати кръвоносни съдове ,но както каза Glikoza те гледат големите  кръвоносни съдове ,а при тях ако са притиснати ще има и доста други симптоми освен шума в ушите . При мен в едното имам бучене ,а в другото пищене като от зарядно устройство  ,когато зарежда телефона . Двустранен е .

# 344
При мен на доплера не ми показа ,че имам засегнати кръвоносни съдове ,но както каза Glikoza те гледат големите  кръвоносни съдове ,а при тях ако са притиснати ще има и доста други симптоми освен шума в ушите . При мен в едното имам бучене ,а в другото пищене като от зарядно устройство  ,когато зарежда телефона . Двустранен е .
Единствения начин да разбереш дали съмненията ти са основателни са чрез ЯМР. Но ако ме питаш мен по-скоро мисля че имаш проблем в ушите. Но ако искаш да си на 100% , само ЯМР мисля че здравната каса може да го поеме.

Общи условия

Активация на акаунт