Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 038
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 315
Роузи ти може би знаеш повече как тези две неща са свързани. Дали може да хвърлиш малко светлина тук, че вчера се притесних доста като видях резултатите.

# 316
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Пише, че повишените нива на този хормон, може да се получат като страничен ефект след приемане на кортикостероиди, а Медрол е точно такъв и дори е противопоказен при болест на Кушинг.

Това е един от оптимистичните варианти. Дано всичко да е наред!

# 317
Дано, чакам си деня за преглед с нетърпение.

# 318
На мен последните кръвни тестове от работа ми показаха Анемия.Ниско ниво на хемоглобина ,еретроцитите и др. пак свързани с червените кръвни клетки .А това означава ,че не доставят необходимито количество кислород.Започнах да ям  дроб,телешки език и др неща ,които са богати на желязо.Преди това и ръцете и краката ми бяха постоянно студени.Според мен е от хранителните режими и претренирването.

# 319
Ако си веган е разбираемо, ама ако ядеш всички не е нормално да имаш нисък хемоглобин.
Стомашни проблеми имаш ли?

# 320
Не нямам ,но много малко ядях последно време , не приемах и месо ,защото ми е писнало от толкова много през годините . Не съм ходил да видя от какво ми е  анемията ,но пращах резултатите на позната лекарка и тя ми каза ,че съм на границата на анемия и да си ям всичко да не спазвам хранителни режими .

Понеже всяка година ни правят кръвни тестове и имаме база с предишните резултати и като ги разгледах по обстойно  последните 2-3 години стойностите ми бавно, но славно спадат .

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 21:16 от ianiovski

# 321
Мислех си ,че кафето влияе негативно на шума в ушите ,но масово в интернет пише ,че дори пък предпазвало от шума в ушите и подобрявало състоянието на такива с шум.Какво мислите и какво е вашето наблюдение ?

https://www.google.com/search?q=кафе+и+шум+в+ушите&oq=&aqs=chrome.2.35i39i362l5...5.-1j0j7&client=ms-android-xiaomi-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

# 322
Здравейте,
Аз също направих подробни изследвания и няколко неща излезнаха извън норма и е възможно те да обусляват и този проблем.
Чернодробните ензими АЛАТ и ГГТ са  завишени, но със сигурност не е хепатит, и преди имах проблеми с омазнен черен дроб, просто трябва да разбера как да разбера как да подобря нещата там.
Един от основните проблеми е сериозен дефицит на витамин Д3 - който при мен е 30, а референтните стойности  са от 75-125, което е свързано с ошипяването на врата, проблеми с костите на гръбнака и кръста.
И дефицит на Б12 - при мен е 160, казват, че трябва да е поне 300, а някои дори между 400 и 500.
Желязото е една единица под долна граница, но не мисля, че е проблем. Всички други кръвни, урина,биохимия,хемоглобин, холестерол,електролити,калций, фосфор са в норма.

# 323
Здравейте, последнити няколко дни бях с шум в ушите. По-скоро звънене в дясното ухо. Бях на УНГ, който ми каза, че нямам никакви възпаления и ми направи тест на слуха. Установи намален слух във високите честоти. Прегледа ме и невролог, назначи ми УЗ изследване на артериите, според което нямам и този проблем. Предната нощ обаче внезапно получих силно мускулно спващане и болка в прасеца. След като се разрових в интернет установих, че вероятно имам недостиг на магнезий. Липсата му води точно до шум в ушите. Само след две ампули Магнеб6 днес шумът в ухото ми е едва доловим. След празниците ще направя изследване за магнезий в организма, за да потвърдя тази вероятна липса.

# 324
Дано от това да ти е проблема. Аз магнезии си пия от време на време, дори последната седмица всеки ден. И днес шума ми е много висок, дори лека болка усещам в ухото.  Днес се чудех дали да не пробвам вестибо да пия.

# 325
А някой знае ли  как се отразяват  млечните продукти , бананите и ядките на шума в ушите ? Като ,че ли забелязвам ,че млечните продукти и бананите ми засилват шума  .

# 326
  • In the land of Never Never
Вегетарианка съм от 30 години, а веган от около три. Всичко ми е в перфектна норма, холестерол, желязо, йод, хормони, и т.н. но за В12 пия добавка, и витамин Д също вземам зимата. Имам мускулни крампи и вземам също магнезий. Това са всички добавки, които приемам относително редовно.
Няма проблем да се ядат ядки, те са полезни, няма как да предизвикат шум в ушите. Плодовете също не могат да вредят. Млечните храни са слузообразуващи и по принцип не е добре да се прекалява с тях. Много хора не могат да усвояват прясното мляко и могат да имат стомашни проблеми.
Проблемите със шума в ушите са обикновено на физиологично ниво и едва ли са от храната. Ошипяване на врата и притискане на кръвоносни съдове е една от често срещаните причини. При това и в по-млада възраст.

# 327
  • в кукувиче гнездо
На мен шума в ушите ми е точно от проблеми с врата и ошипяване. Ужасна история. Вече 4 месеца пия гинкобилоба, селен, магнезий и витамини Б и Д и честно казано шумът намаля до незначителен. Чувам го само, когато е изключително тихо, в затворена кола например или в спалнята. Но не ми пречи вече толкова. Преди половин година, когато се появи беше изключително силен, натрапчив и неприятен. Не можех да чета книга, което за мен е убийствено наказание.

# 328
И аз имам шипове на врата и при изправена глава или вдигната на горе шума ми се увеличава . Тъпото е че ходих на доплер на врата и от там ми казаха,че не е това проблема ми  нямам притиснати кръвоносни съдове . Това е че и на доктори не може да се вярва  . А освен кръвоносни съдове , има ли възможност някакви нерви свързани с ушите да са притиснати  ?

# 329
  • в кукувиче гнездо
И аз имам шипове на врата и при изправена глава или вдигната на горе шума ми се увеличава . Тъпото е че ходих на доплер на врата и от там ми казаха,че не е това проблема ми  нямам притиснати кръвоносни съдове . Това е че и на доктори не може да се вярва  . А освен кръвоносни съдове , има ли възможност някакви нерви свързани с ушите да са притиснати  ?
Честно казано не знам. При мен всичко започна една сутрин със страшно виене на свят и тотално заглъхнало ляво ухо. Беше началото на юли. После се появи шмът. особено силен в дясното ухо, сякаш чувах телевизор, на който са свършили програмите, едно такова шумене. Чувствах си ушите заглъхнали, едното повече от другото. някакъв ад. Сега се поосвободиха малко и остана едно бучене, сякаш в главата го чувам. Нямам кристална тишина вече. На моменти ухото рязко отглъхва и имам чувството, че чувам много силно. Явно намаля и слуха леко. Според Широв в ИСУЛ е начало на отосклероза, но изобщо не беше сигурен, защото август ми прави изследване на слуха и нямах никакви отклонения.

Общи условия

Активация на акаунт