Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 012
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 360
  • в джунглата
От какво се получава това това стеснение на артерията или понижения поток каза ли ти  ?

Нищо не каза, ама и аз съм патка не попитах.

# 361
Влизам да дам отчет  Smiley
   Преди време бях писала, че ще ходя при невролог , поради липсата на отоневролог в нашия град. Та той ми препоръча ,освен че вдигна първоначално ръце ,  да направя доплер на врат и глава.  Като цяло не е зле доплера, но в ляво се видя снижен кръвоток на едната артерия, именно където е шума. Можело да няма връзка, но можело и да има дори и минимална, та предложи да пия цял месец Арлевет и да видим.......
   Само тази глупост не съм пила, очаквало се да разшири съдовете. Много се чудя дали да почвам , тъй като съм пила други съдоразширяващи /кавинтон, нотропил, гинко, бетасерк и др/ и не съм видяла полза, но пък от друга страна тези хапчета не си спомням да съм пила.
И на мен са ми правили доплер.  Има нарушения, но никой лекар не спомена,че това може да предизвика шум. Погледнах описанието на лекарството , освен че е скъпичко, май е повече за световъртеж. Пишеш, че няма отоневролог, но мисля че може и УНГ да погледне да няма проблем в средното ухо.
Аз нямам нарушения в ушите, лекарка ми предписа спрей Назонекс и ериус. Назонекс помогна и на моя позната.
Години след това не съм имала. Ако искаш пробвай спрея. И най-важното , но и най-трудно Simple Smile е това , което Блага е писала.Пробвай и с някои леки успокоителни. Някакви занимания , които да ангажират мисленето .
Синът ми беше получил от напрежение в работата.

# 362
Този спрей колко пъти дневно, и колко време може да се приема ?

На мен лютото и алкохола ми го засилват, особенно ако е някоя по-силна домашарка.

# 363
2 седмици нямах почти никакво бучене в ушите и неделята се заседях на компютъра от 15:00 до 23:00 с много малко ставане ,е няма да ви казвам как ми забуче ухото . 2-3 дена не мога да си намеря мира и ми опъваше нервите . Сега го имам пак,но е по-леко и по се търпи . Имам чувството ,че от липсва на движение седене на стол или в кола много ми засилва симптомите , ако се движа нещата са по-добре .

# 364
За съжаление и на мен движението ми е много намалено. 8 часа на комп, 1 час шофиране и на дивана пред телевизора и тела.
Но като ходя на море подобрение йок.

# 365
Не знам ама от този шум в ушите станах като рофито яйце , това не правя ,онова не правя само и само да хвана дали нещо допринася за шума . И накрая стигам до извод нулев ,почва и си спира ,когато на него си му е кеф.

# 366
Този спрей колко пъти дневно, и колко време може да се приема ?

На мен лютото и алкохола ми го засилват, особенно ако е някоя по-силна домашарка.
Два пъти на ден по две впръсквания във всяка ноздра.

# 367
А не ви ли прави друго впечатление, колко често започнаха да се рекламират хапчета за шум в ушите ? Явно доста народ е започнал да страда от това нещо ,а някога не е било така ,че съм питал възрастните хора .

# 368
Да, ама тези са съдоразширяващи, а на нас не ни помагат. На две от рекламираните съм чел "при шум причинен от..." (Не помня какво точно, нещо съдово)

# 369
То е ясно ,че не помагат тия хапчета  ,идеята ми е друга ,че много хора вече имат шум в ушите .

# 370
Извинявам се ,че пускам отново мнение ,но наскоро четох няколко страници от предишната тема номер 2 ,има доста потребители ,които не пишат в тази . Означава ли ,че са се излекували или поне шума е намалял и е станал поносим за да не му обръщат внимание ?

# 371
При мен си го има още. Но както казах притупването в ушите, което при някой се появявя ми спря, откакто започнах да приемам Л тироксин за хашимотото. Явно има връзка.

# 372
Явно повечето вече не влизат ,а не че има някакво подобрение ......
Да попитам някой запознат  дали хистаминовата непоносимост може да причини шум в ушите ?

Попаднах на чужд сайт ,който казва ,че и от това може да е

Цитат
Histamine intolerance (too much histamine) can manifest itself as any number of symptoms including but not limited to skin problems, insomnia, light headedness, palpitations, low blood pressure/fainting, muscle pain/cramps, joint pain, tinnitus, depression, unexplained bruising and rosacea.

Превод с Google Преводача :

Цитат
Непоносимостта към хистамин (твърде много хистамин) може да се прояви като произволен брой симптоми, включително, но без да се ограничава до кожни проблеми, безсъние, замайване, сърцебиене, ниско кръвно налягане / припадък, мускулни болки / спазми, болки в ставите, шум в ушите, депресия, необясними синини и розацея.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 19:51 от ianiovski

# 373
Извинявам се ,че пускам отново мнение ,но наскоро четох няколко страници от предишната тема номер 2 ,има доста потребители ,които не пишат в тази . Означава ли ,че са се излекували или поне шума е намалял и е станал поносим за да не му обръщат внимание ?

Точно това означава Simple Smile Пишат, следят и накрая им писва да се надяват  на лечение и повече не влизат.
 Аз също бях така, сега минавам от време на време през 2-3 мес. да видя какво се случва, но виждам че нищо ново.

# 374
Да попитам ,ако шума идва от шиповете на врата, какво може да се направи ? Дори и да се ходи на ЯМР ще ти покаже ли ако някой нерв е засегнат или периферни кръвоносни съдове ? И ако да има ли лекар , който може да помогне при такава ситуация ? Или само ходене и разходи на вятъра са (ако е шип) ?

Общи условия

Активация на акаунт