Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 028
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 345
Чудил съм се и преди дали има смисъл да ходя на ЯМР .Някой с шипове на врата и шум в ушите ходил ли е и показало ли му е нещо ?

# 346
Чудил съм се и преди дали има смисъл да ходя на ЯМР .Някой с шипове на врата и шум в ушите ходил ли е и показало ли му е нещо ?
Ако имаш шипове, би трябвало да имаш и други симптоми, като болка във врата, главоболие, скованост , изтръпване. Всъщност не знам дали въобще тинитус може да бъде причинен от шипове.

# 347
  • в кукувиче гнездо
Ако имаш шипове, би трябвало да имаш и други симптоми, като болка във врата, главоболие, скованост , изтръпване. Всъщност не знам дали въобще тинитус може да бъде причинен от шипове.
Доста често тинитус е причинен именно от шипове. Това, че Вие не знаете не е критерий.

# 348
Но те и шиповете са причинени от нещо.

# 349

Аз съм ходила и да, ошипяването във врата се вижда на ЯМР.  И като ги видите каква полза? Така или иначе лечение няма.
Само да вметна за ходилите на доплер: аз също съм ходила на доплер не веднъж. Там се виждат само големите съдове. Дори да няма притискане на съдове, стеснение или друга аномалия, пак може да имате силен шум, който се дължи на малките съдове. Това го пише по много статии и някои от лекарите го казват.
Когато спрете да му обръщате внимание и се концентрирате в нещо друго просто този въпрос ще престане да е актуален за вас. Не му отдавайте от енергията си, защото тя ще ви бъде нужна да се справите шума. Звучи парадоксално но е така. Просто го наблюдавайте без да го анализирате, без да се дразните, без емоции...
Не му посвещавайте живота си! Няма смисъл...Работете върху нервната си система, за да можете да спите спокойно през ноща и да си вършите работата през деня.
За пиещите алкохол: от невролог знам, че 100 гр уиски би трябвало да разшири съдовете и да намали шума.
Същото е и със смяната на сезоните, през лятото от топлото съдовете се разширяват и шумът като че ли не дразни толкова, може би намалява, но е относително. Използвайте хубавите дни за разходки и/или спорт.
Не че това ще помогне за шума, но ще помогне да се разсеете, да намерите това, което ще осмисли ежедневието ви, ще ви успокои, ще смените фокуса към нещо приятно и полезно...
И накрая: не спонсорирайте фармацевтичните компании: дори да имате ефект от някое лекарство или добавка, то той ще бъде временен, докато ги приемате, един ден ще ви писне и ще хвърлите всичко...

Просто приемете шума и не му се съпротивлявайте!

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 20:45 от Блага Михайлова 639945

# 350
  • в джунглата
Много хубаво казано Блага Kissing Heart
Но за жалост трудно изпълнимо, ето утре съм се запътила на невролог заради шума защото в нашия град няма отоневролог. Даже нямам и идея какво да му кажа
...... Освен че шума много ме дразни.
П. П след написаното от Блага направо се чудя, да ходя ли на поредния безсмислен преглед.

# 351
Но за жалост трудно изпълнимо, ето утре съм се запътила на невролог заради шума защото в нашия град няма отоневролог. Даже нямам и идея какво да му кажа
П. П след написаното от Блага направо се чудя, да ходя ли на поредния безсмислен преглед.

Всеки си има път...Понякога знаем, че може би няма смисъл, но пак отиваме.
Понякога се въртим в кръг и пак и пак....до безкрайност слушаме кой какво предлага, пробваме го, харчим пари, надяваме се....до кога? Това е излишно хабене на енергия....
Някои се отказват по-рано, други като мене, обикалят по лекари до последно ...докато не се разочароват от тях и в един момент не сменят просто гледната точка.
Просто  сменете гледната точка, фокуса, отношението към шума...
Имам шум, дори ДВА, непрестанни, ден и нощ! Чувам ги дори когато телевизора работи, когато с някой говоря, постоянно...
 И какво от това! Няма да си съсипя живота с мисли за шума, няма и да се боря повече...

# 352

При едно посещение при невролог го питах и за шума, и каза че не може дс ми помогне. Да пробвам при отоневролог.

# 353
Ходила съм при 5-ма невролози /при двама от тях по 3 пъти/ и 3-ма отоневролози...някакви добавки, от които полза няма

# 354
  • In the land of Never Never
Когато спрете да му обръщате внимание и се концентрирате в нещо друго просто този въпрос ще престане да е актуален за вас. Не му отдавайте от енергията си, защото тя ще ви бъде нужна да се справите шума. Звучи парадоксално но е така. Просто го наблюдавайте без да го анализирате, без да се дразните, без емоции...
Не му посвещавайте живота си! Няма смисъл...Работете върху нервната си система, за да можете да спите спокойно през ноща и да си вършите работата през деня.
За пиещите алкохол: от невролог знам, че 100 гр уиски би трябвало да разшири съдовете и да намали шума.
Същото е и със смяната на сезоните, през лятото от топлото съдовете се разширяват и шумът като че ли не дразни толкова, може би намалява, но е относително. Използвайте хубавите дни за разходки и/или спорт.
Не че това ще помогне за шума, но ще помогне да се разсеете, да намерите това, което ще осмисли ежедневието ви, ще ви успокои, ще смените фокуса към нещо приятно и полезно...
И накрая: не спонсорирайте фармацевтичните компании: дори да имате ефект от някое лекарство или добавка, то той ще бъде временен, докато ги приемате, един ден ще ви писне и ще хвърлите всичко...

Просто приемете шума и не му се съпротивлявайте!
Това е основното, за да престане състоянието да ви дразни.
В началото след шока, започваш да търсиш лечение, да се изследваш, консултации, лекарства, добавки... Няма особена полза.
Писах по-рано как се получи при мен да преодолея този първоначален стрес - с книгата на Екхарт Толе "Силата на настоящето", йога, техники за релаксация, пътуване, разходки сред природата при възможност, и подобни неща.
Основното е приемането и промяната на отношението към шума.

# 355
  • в джунглата
Влизам да дам отчет  Smiley
   Преди време бях писала, че ще ходя при невролог , поради липсата на отоневролог в нашия град. Та той ми препоръча ,освен че вдигна първоначално ръце ,  да направя доплер на врат и глава.  Като цяло не е зле доплера, но в ляво се видя снижен кръвоток на едната артерия, именно където е шума. Можело да няма връзка, но можело и да има дори и минимална, та предложи да пия цял месец Арлевет и да видим.......
   Само тази глупост не съм пила, очаквало се да разшири съдовете. Много се чудя дали да почвам , тъй като съм пила други съдоразширяващи /кавинтон, нотропил, гинко, бетасерк и др/ и не съм видяла полза, но пък от друга страна тези хапчета не си спомням да съм пила.

# 356
Влизам да дам отчет  Smiley
   Преди време бях писала, че ще ходя при невролог , поради липсата на отоневролог в нашия град. Та той ми препоръча ,освен че вдигна първоначално ръце ,  да направя доплер на врат и глава.  Като цяло не е зле доплера, но в ляво се видя снижен кръвоток на едната артерия, именно където е шума. Можело да няма връзка, но можело и да има дори и минимална, та предложи да пия цял месец Арлевет и да видим.......
   Само тази глупост не съм пила, очаквало се да разшири съдовете. Много се чудя дали да почвам , тъй като съм пила други съдоразширяващи /кавинтон, нотропил, гинко, бетасерк и др/ и не съм видяла полза, но пък от друга страна тези хапчета не си спомням да съм пила.

И аз правих доплер.И при мен същата история 😁.Изписаха ми за сега Кавинтон 5мг. 🤷🏽♀Дано има ефект.

# 357
Колко време ви казаха да ги пиете тези лекарства?

# 358
  • в джунглата
Специално за Арлеверт се пиел само 1 месец.

# 359
От какво се получава това това стеснение на артерията или понижения поток каза ли ти  ?

Общи условия

Активация на акаунт