Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 166
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 585
Някой да е пробвал Гинколек? 🤔

# 586
  • София
Благодаря ти много,  bgmilen🤗👍

# 587
Някой да е пробвал Гинколек? 🤔
Аз съм пробвал по предписание на много лекари Гинко билоба, тебукан, кавитон, бетасерк, унифлокс капки за лечение на бактериални инфекции в ухото. Последните капки сам си ги купих поне на мен ми ги дадоха без рецепта от тях като чели шума намаляваше но сега като се замисля може би е било от внушение. От другите лекарства нямах никакво подобрение. Това за което ти питаш няма да е по различно те са еднакви само различните производители им сменят имената.

# 588
Аз ще ходя тези дни на невролог с предписание от съдов хирург за КТ с контрастно вещество и ЕЕГ на главния мозък . Съдовия хирург и той ми гледа врата с доплер макар ,че и на мен ми е схванат ,но вече втори доктор с доплер на врата ми казва ,че нямам нищо притиснато и кръвта циркулира нормално .  При мен бученето изчезва и се усилва многократно през деня ,например ако се кача до 5 етаж пеша и си вляза в апартамента и шума го няма за 5 минути и след това пак започва . Правих си експерименти с хапчета за кръвно и за 2 седмици шума изчезна през деня и само вечер ми се появяваше след като си легна ,но след това  шума си започна пак и спрях хапчетата за кръвно . В момента кръвното ми е около 120 на 80 ,също така си записах и час за кардиолог за ехография на сърцето . А и друго съдовият хирург ми каза ,че има различни налягане на артериите и вените и се променяли при различни условия и двете,също така може да се дължи на аневризма на кръвоносен съд в мозъка .

П.С. Някой има ли с подобни симптоми и при физическо натоварване да намалява или изчезва ?
Бях в балкана за 3 дена на сбирка и 3 дена нямах никакъв шум дори и при лягане , прибрах се в града първият ден нямах никакъв шум и на другия ден вечерта като си легнах се появи . Не мога да го свържа с нищо освен с кръвообръщението .......

# 589
  • София
При мен за сега само по време на сън има пулсиращо звънене на звънчета. Денем нямам оплаквания.

# 590
При мен в планината шумът е многократно по-силен 😨. Струва ми се, че атмосферното налягане някак ми влияе. Или пък тишината - ако съм в гората. 🥺

След прекаран Ковид, и при брат ми се появи. Вече 6-ти месец пие хапчета и няма никакво подобрение.

# 591
  • София
И при мен съвпада след прекаран Ковид.

# 592
Аз ще ходя тези дни на невролог с предписание от съдов хирург за КТ с контрастно вещество и ЕЕГ на главния мозък . Съдовия хирург и той ми гледа врата с доплер макар ,че и на мен ми е схванат ,но вече втори доктор с доплер на врата ми казва ,че нямам нищо притиснато и кръвта циркулира нормално .  При мен бученето изчезва и се усилва многократно през деня ,например ако се кача до 5 етаж пеша и си вляза в апартамента и шума го няма за 5 минути и след това пак започва . Правих си експерименти с хапчета за кръвно и за 2 седмици шума изчезна през деня и само вечер ми се появяваше след като си легна ,но след това  шума си започна пак и спрях хапчетата за кръвно . В момента кръвното ми е около 120 на 80 ,също така си записах и час за кардиолог за ехография на сърцето . А и друго съдовият хирург ми каза ,че има различни налягане на артериите и вените и се променяли при различни условия и двете,също така може да се дължи на аневризма на кръвоносен съд в мозъка .

П.С. Някой има ли с подобни симптоми и при физическо натоварване да намалява или изчезва ?
Бях в балкана за 3 дена на сбирка и 3 дена нямах никакъв шум дори и при лягане , прибрах се в града първият ден нямах никакъв шум и на другия ден вечерта като си легнах се появи . Не мога да го свържа с нищо освен с кръвообръщението .......

Здрасти, нещата, които ти тепърва ще минаваш аз вече ги минах нищо не ми откриха и лекарите само вдигат рамене. Затова аз започнах много да чета и да се интересувам както от медицинска гледна точка така и от мненията на хора имащи същия проблем като моя. При мен забелязвам, че шума се влияе от настроенията ми затова помисли си дали не се е случило същото и с теб когато си бил в балкана. Или когато си пил хапчетата за кръвно не си си самовнушил, че от тях ще се оправиш и така да си успял за известно време да потиснеш пищенето. Аз например преди няколко дена ходих на концерт така се бях отпуснал пях забавлявах се събрах много положителни емоции прибрах се в къщи и о чудо пищенето го няма. Също ако се наспя много хубаво почти нямам пищене ако не съм се наспал обаче шума е отвратителен. Въпроса ми към всички е забелязали ли сте вашето пищене да се влияе от емоциите и настроенията Ви. МОЛЯ ВИ ДА СПОДЕЛИТЕ.

# 593
Аз определено съм забелязала, че при умора, стрес, недоспиване, шумът е по-силен. За съжаление не ми се случва да изчезва напълно...
По-скоро през повечето време от денонощието не му обръщам внимание или шумовете край мен са достатъчно силни, за да го заглушават. Най-неприятно ми е вечер като си легна да заспивам в тишината.

ianiovski, поради какви причини те изпращат на подобни доктори и прегледи?

# 594
Всеки лекар се съмнява за нещо свързано с неговата специалност и иска да направи изследвания. Аз съм минал УНГ, невролог, ендокринолог, гастроентеролог, ревматолог, зъболекар, Всякакъв вид изследвания включително и едни, които не се правят в България ами ги пращаха до Германия и ги чаках цял месец.  Минал съм стандартните почукване с чукче по коленете, аудиограма, доплерова сонография, ЯМР два пъти защото единия апарат бил по точен от другия. Най-различни кръвни изследвания и накрая НИЩО, НУЛА, 0. Как не ги заболя врата да вдигат рамене не знам. Затова взех сам да се интересувам от нещата и изводите , до които достигнах са следните:
1.   Ако шума се усилва при студено време напълно възможно е да е причинен от шипове във врата. Шиповете се изследват с доплер.
2.   Ако сте приемали лекарства на хининова основа или много антибиотици шума може да е предизвикан от тях.
3.   Друг възможен вариант, който не е за подценяване е ако имате развалени зъби или дълъг корен на някой зъб шума в ухото може да идва и от зъбите. Направете си преглед при зъболекар за да го изключите като вариант.
4.   Възможно е да имате някакво възпаление на слухов нерв и от там да идва пищенето ако имате такова възпаление обаче задължително ще имате и загуба на слуха. Двете неща са свързани.
5.    Може също така шума да идва от уголемени лимфни възли те обикновено се уголемяват от прием на много лекарства естествено има и други причини. Лекарят, който ги преглежда е ендокринолог.
6.    Ако имате синузит може дори да не знаете за него но той също би могъл да причини шум в ухото. Изследване за синузит може да си направите при лекар УНГ.
7.   Другия вариант е всичко от гореспоменатите неща да ви е наред тогава остава варианта да сте здрав но да имате нещо свързано с мозъка, което не е болест. Може просто да сте по чувствителни, по емоционални, по раздразнителни или да сте стресирани. Единственото и най-точно изследване на мозъка се прави с Ядрено магнитен резонанс (ЯМР). Това изследване се покрива изцяло от здравната каса. Трябва да случите на лекар, който да ви издейства направление. Понеже това става много бавно на повечето лекари не им се занимава. Ако решите да  направите изследването платено в зависимост от това къде ще го правите цената ще е различна но приблизително струва около 350лв. След като сте направили ЯМР и са ви казали, че всичко вие наред остава варианта просто да ви е по лабилна нервната система да сте по чувствителни или да  живеете в постоянен стрес. Ако сте забелязали да забравяте неща, които сте правили например вчера (това е късата памет) но без проблеми да си спомняте неща от преди 10 и повече години (това е дългата памет двете памети са различни) или не можете да се концентрирате и да запомните елементарни неща (един телефонен номер например) тогава мозъка ви е в СТРЕС и затова напълно е възможно от стреса да ви се появи шум обикновено е в лявото ухо.
П.П. Сега се сещам да ви накарам да се замислите как точно го чувствате като шум в ухото или като шум в главата?

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 20:59 от bgmilen

# 595
  • София
Понеже аз от съвсем скоро се оплаквам от този проблем , не мога със сигурност да определя дали има връзка с умора, недоспиване или стрес.  При мен е по-скоро в ушите, не в главата. Може би има връзка с това дали съм се претоварила. Защото две вечери спя непробудно и нямам звънене. Денем не чувам нищо.

# 596
Аз съм минавал на ЯМР на врата и главата ,няколко УНГ , отоневролог, невролог ,кардиолог с правена ЕКГ , кръвни тестове на какво ли не   и нищо . Иначе ме пращат на тези тестове защото при мен постоянно се появява и изчезва зависимост дали съм в покой или се движа . Аз и съдовия хирург го свързваме с кръвообръщението . Моят шум е от 3 години  , отначало се появи пищене на двете ушите , след това на лявото ми изчезна пищенето и се появи бученето ,а в дясното си остана пищенето ,но то не ме дразни . А пищенето трябва да му обръщам внимание за да го чувам ,но то с доста хора които нямат тинитус ,като се заслушат и при тях има леко пищене ,нещо като фонов шум ,както е при буферите, тонколоните и т.н. и мисля ,че до някаква степен е нормално да имаш леко пищене .

Две години подред ходя на такава сбирка на същото място в балкана и все там ми изчезва и нямам в никакви ситуации бучене . Иначе в балкана не ми изчезва като цяло шума ,защото в Родопите като ходя на почивка и там си го имам . И аз това съм си го мислил ,че е свързано с настроението ,но колкото и да се правя ,че го няма и че не мисля то си ми е в главата и го чувам и ме дразни .

# 597
Аз съм минавал на ЯМР на врата и главата ,няколко УНГ , отоневролог, невролог ,кардиолог с правена ЕКГ , кръвни тестове на какво ли не   и нищо . Иначе ме пращат на тези тестове защото при мен постоянно се появява и изчезва зависимост дали съм в покой или се движа . Аз и съдовия хирург го свързваме с кръвообръщението . Моят шум е от 3 години  , отначало се появи пищене на двете ушите , след това на лявото ми изчезна пищенето и се появи бученето ,а в дясното си остана пищенето ,но то не ме дразни . А пищенето трябва да му обръщам внимание за да го чувам ,но то с доста хора които нямат тинитус ,като се заслушат и при тях има леко пищене ,нещо като фонов шум ,както е при буферите, тонколоните и т.н. и мисля ,че до някаква степен е нормално да имаш леко пищене .

Две години подред ходя на такава сбирка на същото място в балкана и все там ми изчезва и нямам в никакви ситуации бучене . Иначе в балкана не ми изчезва като цяло шума ,защото в Родопите като ходя на почивка и там си го имам . И аз това съм си го мислил ,че е свързано с настроението ,но колкото и да се правя ,че го няма и че не мисля то си ми е в главата и го чувам и ме дразни .

Цитирайки Миглена: "Защото две вечери спя непробудно и нямам звънене. Денем не чувам нищо". Четейки и твоя коментар пак цитирам: "Две години подред ходя на такава сбирка на същото място в балкана и все там ми изчезва и нямам в никакви ситуации бучене" . Ме навежда все повече на мисълта, че на повечето от нас проблемите ни са в главата специално в твоя случай щом само на едно място ти изчезва пищенето значи си се настроил не съзнателно когато отидеш там да ти изчезне. Това самовнушението понякога е голяма работа. Мисля си затова понеже до колкото разбирам и ти си минал много изследвания и не са ти открили нищо.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 21:03 от bgmilen

# 598
Знам ли и аз от какво е но шума е налице ...... Понеже гледам много ММА и Бокс и  ми е чудно как тия хора нямат шум в ушите ,а  се пребиват да се бият в главите . А при нас от нищото се появява ...... Несправедлив е живота Sad

# 599
  • In the land of Never Never
Знам ли и аз от какво е но шума е налице ...... Понеже гледам много ММА и Бокс и  ми е чудно как тия хора нямат шум в ушите ,а  се пребиват да се бият в главите . А при нас от нищото се появява ...... Несправедлив е живота Sad
Абе знаеш ли ги дали имат или не. Няма да си кажат, сигурно, търпят, щом удари в главата понасят, то един шум няма да им понесе. Satisfied
В йогата, като правим накрая на всяко занятие позата шавасана, означава поза на мъртвец, т.е. пълно отпускане на тялото, инструкторката започва да назовава частите на тялото, където да насочиш вниманието и да ги отпуснеш, и често казва: отпуснете вътрешните бузи, отпуснете слепоочията, отпуснете скалпа, отпуснете вътрешното ухо... и почваш да се замисляш, как става това, въобще има ли мускули, които да може да ги отпуснеш на тези места? Ами явно има, и ние ги напрягаме, без да съзнаваме. Не че като насоча вниманието и се опитам да отпусна напрежението на тези места, на мен ми минава шума, но много е вероятно при някои шумът да се появява именно от прекомерното постоянно напрежение на мускулите на главата, и то на такива места, които са свързани с ушите и слуховите нерви. 
При мен единият шум е пищене и е от шиповете най-вероятно, а другия е пулсиране в лявото ухо, от стресираща ситуация, и той се появява инцидентно и е свързан с някакво напрежение и с позицията на главата.
Може би постоянното несъзнателно напрежение на мускулите на лицето и главата в ежедневието и да обяснява защо някои при почивка сред природата им минава шума, а при връщане в обичайната среда се появява пак.

Общи условия

Активация на акаунт