Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 161
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 570
Има едно устройство , нарича се Lenire, облекчавало симптомите на 50% от хората които го ползвали. Може да прочетете повече за него в гугъл

# 571
Има едно устройство , нарича се Lenire, облекчавало симптомите на 50% от хората които го ползвали. Може да прочетете повече за него в гугъл

Търсих в google но не намерих от къде може да се закупи и на каква цена.

# 572

Търсих в google но не намерих от къде може да се закупи и на каква цена.
На български няма да намериш информация за него , създадено е в Ирландия https://www.lenire.com/ това е уеб сайтът им, може да се свържете с тях. Иначе на англииски можеш да намериш още информация за него.

# 573
Аз съм споделяла, че ми помагат лекарства понеже моя шум идва от врата ( скърца, схваща се, на ЯМР показва състояние пред херния С6-7 и начало на шипове). Дават ми комбинация от НСПВ (от рода на афламил, мелбек), Сибелиум и гинко билоба. Лошото е, че тези нестероидните противовъзпалителни си имат нежелани реакции и последния път не помня точно кое ми дадоха, но стомаха ми се почувства зле и пих еманера цял месец. Други лекарства не са ми помогнали, пила съм Ноотропил, Бетасерк без подобрение.

За LENIRE пише "Lenire доставя леки електрически импулси на езика, комбинирани със звук, възпроизвеждан през слушалки, за да предизвика дългосрочни промени или невропластичност в мозъка за лечение на шум в ушите. Устройството е монтирано и използвано в съответствие с индивидуален план за лечение, предписан от подходящо квалифициран медицински специалист, като аудиолог или УНГ лекар."

Не съм срещала в България някой лекар да го е разучил този метод.

Ходила съм във Варна през 2017 в МЦ Хелиос, апарата се казва ТРАНСАИР-04, Транскраниален Електростимулатор, руска машина, 10 процедури. По време на процедурата си спомням, че имах проблясъци на затишие, но нищо трайно.

После четох, че трябва в една година да се направят три пъти *10 процедури за траен ефект, но така и не се върнах.

И последно - шума ми се влияе осезаемо от състоянието на врата ми, не е свързан със слуха. Но само един лекар в София ми каза, че шума не е от врата, а проблема е в мозъка, той пропуска тези сигнали т.е шумове, затова и тези методи ТЕС и Lenire най-вероятно са насочени към промени в мозъка.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 09:51 от Didi_V

# 574
Като алтернативно лечение аз обмислям да опитам с Аюрведа. Лекарите по аюрведа лекуват комплексно.  Всеки от нас има различна причина за този шум и явно, че медицината на този етап е непосилна да ги открие. Друго за което съм чела отзиви на пациенти, но в Русия, че иглотерапия много им помага. Четох, че Дънов казва, че причините  за шума са нервите. Препоръчва три пъти на ден по две топли чаши вода.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 09:40 от gazile

# 575
Някой пил ли е Предуктал МР?
Това е лекарство за сърце, което помагало и за шум в ушите.
Даже и в листовката го пише.

https://apteka-optima.com/online-apteka/lekarstva-otpuskani-s-re … mg-h-60-10077.htm

Аз още не съм го пробвала.

# 576
След като се съберат повече алтернативни методи за лечение на шум в ушите ще ги обобщя в един цял пост. Продължавайте за сега аз лично научих доста нови неща, които мисля да изпробвам.

# 577
  • Варна
След месеци пиене на хапчета си поръчах бленд от сертифициран терапевт на етерични масла Дотерра. Не съм сигурна, че от това се оправих, но не изключвам да е от него. Не знам точно какви масла е имало вътре, но все пак е някаква насока.

# 578
След месеци пиене на хапчета си поръчах бленд от сертифициран терапевт на етерични масла Дотерра. Не съм сигурна, че от това се оправих, но не изключвам да е от него. Не знам точно какви масла е имало вътре, но все пак е някаква насока.
Насока ще е ако знаете маслата, както писах по-назад аз също ползвах Дотера преди 3г но нямах ефект. Вътре в бленда имаше Тамян и Розмарин(или Босилек,не помня вече) . Но помня ,че бяха 2 съставки като изключим базовото кокосово масло. Та ако имате възможност попитайте какво точно е имало във вашия бленд ,вярвам че така поднесена информацията ще е по-полезна. Или дайте координати на този терапевт.

# 579
Аз моя проблем го разбрах- въпроса е, че не е лесно да се оправи. Висока пикочна киселина,високи протеини и аминокиселини,висок креатинин,остеохондроза,подагра - от това получавам сърцебиене и играене с кръвното налягане,ниско желязо,вероятно и оттам световъртеж,ниски витамин Ц и Е,високи б12 и Д3.

# 580
Аз моя проблем го разбрах- въпроса е, че не е лесно да се оправи. Висока пикочна киселина,високи протеини и аминокиселини,висок креатинин,остеохондроза,подагра - от това получавам сърцебиене и играене с кръвното налягане,ниско желязо,вероятно и оттам световъртеж,ниски витамин Ц и Е,високи б12 и Д3.

На остоехондрозата и високото кръвно вероятно се дължи шума в ушите.

Другите неща са отделно.
Да не сте на диетата на Атанас Узунов, дето само месо ядат? Сериозно питам - там имат завишаване на протеини и т.н.

# 581
Моля кажете какви алтернативни методи сте изпробвали за лечение на шума в ушите. Преминахме към споделяне на АЛТЕРНАТИВНИ МЕТОДИ понеже всеки от нас е ходил на лекар, който му е казал, че съвременната медицина е безпомощна в случая.

# 582

На остоехондрозата и високото кръвно вероятно се дължи шума в ушите.

Другите неща са отделно.
Да не сте на диетата на Атанас Узунов, дето само месо ядат? Сериозно питам - там имат завишаване на протеини и т.н.

Да,друга диета, но е сходна, трябва да намаля протеините,пикочната ми киселина е доста завишенна, удря ме и в стави,кости.

# 583
  • София
Никога не съм страдала от шум/ звън в ушите. Прекарах Ковид миналия месец. Не зная дали има връзка с това. Но преди седмица за 1 път по време на нощния сън се събудих с пулсираща глава и в ритъма на това пулсиране чувах звън в ушите като звънчета. Много се изплаших. Правих ПКК постоковид пакет и ЛЛ каза, че няма нищо тревожно, въпреки че някои резултати не са в посочената норма. Снощи пак по време на сън внезапно се събудих със същите звънчета в главата. Страдам от години от ПА, но такова звънене за 1 път сега се появава. Какъв съвет ще ми дадете? Страх ме е да не е инсулт или нещо друго сериозно.

# 584
Никога не съм страдала от шум/ звън в ушите. Прекарах Ковид миналия месец. Не зная дали има връзка с това. Но преди седмица за 1 път по време на нощния сън се събудих с пулсираща глава и в ритъма на това пулсиране чувах звън в ушите като звънчета. Много се изплаших. Правих ПКК постоковид пакет и ЛЛ каза, че няма нищо тревожно, въпреки че някои резултати не са в посочената норма. Снощи пак по време на сън внезапно се събудих със същите звънчета в главата. Страдам от години от ПА, но такова звънене за 1 път сега се появява. Какъв съвет ще ми дадете? Страх ме е да не е инсулт или нещо друго сериозно.
Здравей,
и при мен е същото след ковид така, че няма нищо страшно опитай се да не се панираш като те хване криза защото и да се притесняваш полза НЯМА. Във всеки случай няма да умреш от това. За жалост съвременната наука НЕ лекува шум в ушите, пулсиране, звънене или каквото и да е (при всеки от нас е различно). Опитваме се да насочим темата към алтернативни методи на лечение събираме рецепти, които някой е изпробвал дори и на него да не са му помогнали надеждата ни е, че при друг човек може да помогнат. Моя съвет е ако не си минала ЯМР мини го за твое успокоение и после не го мисли толкова. Търси алтернативно лечение както казах по горе точно лечение за сега няма.

Общи условия

Активация на акаунт