Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 058
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 555
И на мен май от студа ми се усилва бученето.Беше изчезнало за няколко дена и днес бях на вън през по-голямата част от времето и ми се появи и усили.Но карах и кола около 100 км ,имам чувството ,че от промяната на атмосферното налягане при шофиране се активизира и се появява .Ти забелязала ли си нещо такова ?Молв сподели какви са твойте наблюдения при какви обстоятелства си забелязала ,че ти се усилва ?Нещо от храна например ,седене на компютър и т.н. ?

# 556
И на мен май от студа ми се усилва бученето.Беше изчезнало за няколко дена и днес бях на вън през по-голямата част от времето и ми се появи и усили.Но карах и кола около 100 км ,имам чувството ,че от промяната на атмосферното налягане при шофиране се активизира и се появява .Ти забелязала ли си нещо такова ?Молв сподели какви са твойте наблюдения при какви обстоятелства си забелязала ,че ти се усилва ?Нещо от храна например ,седене на компютър и т.н. ?

При мен е от доста години.Ходих в Бургас при др.Михова-отоневролог(то просто няма друг).И при мен е с давност,като цяло и си бучи постоянно.Забелязвам,че когато съм със запушен нос(имам синузит,ринит и аз нз какво е вече),.-ми писука по-силно.Отделно-понякога ,имам чувството ,че е и от неправилна поза на спане,позиция на врата при седене. .Имам някакво забавяне на едната вена(към врата) Ми каза невроложката ,която ми прави доплера.Някой,ако разбира да прикача резултат 😄.Че писа нещо отдолу,ама аз глухата не чух 😁.Та в този ред на мисли Simple Smile .Така,че и аз не знам вече.. По принцип ми казаха,че бученето при мен  може да е от съпътстващите ми проблеми-остеохондрозни промени по-гръбнака,изгладена шийна и лумбална лордоза,вената както споменах,отделно синузит.Не съм правила обстойни прегледи,просто защото в Бургас няма добър специалист. Според Михова си е неврит на слухов нерв ,двустранно с давност.
То факт,че слушах доста силно музика навремето,но и ме бяха натровили ,предозирали с Гентамицин.И той си е дал отражението.Аз лапешка работа-навремето неглижирах този проблем с писукането и на 😄.
Стана роман,за което се извинявам Simple Smile Търся препоръки за наистина читав отонверолог,-който да ми постави правилно лечение-поне за облекчаване на симптомите.

Моят личен ми препоръча др.Миков в Бургас.Ще помоля,някой ако е от моят град да сподели мнение за него Simple Smile

# 557
Аз съм от Бургас. Ходила съм къде ли не, пила съм какво ли не и нищо. Във Бургас няма добри лекари, за съжаление. Бученето продължава дълго време вече. Мисля, вече София да се насоча - при доц. Ангов

# 558
Аз съм от Враца и София ми е близо, ходих там на  УНГ ,след това на отоневролог във ВМА ,блъскат те със съдоразширяващи и това е .Във Враца лечението  е като е като в София .Нямаше разлика и заради това вече не ходя никъде .Всеки ти взима таксата и ти предпише съдорязширяващи и това е .Ходил съм общо на 10 доктора сиг и нищо ,доплер ,ЯМР и се надявам с времето да мине от само себе си ,иначе на доктори вече не разчитам

# 559
В токуда бяха искрени и ми казаха че няма лечение. Може да си мине от самосебе си, може и цял живот да съм така.
Преди 2 седмици плаках на няколко пъти и шума всеки път ставаше адски силен.

# 560
Здравейте,и аз съм в отбора от преди една година.Сигурна съм,че е от изживян стрес.При мен се появи "звънтене" в ушите веднага след като почина съпругът ми,когото гледахме на легло година и седем месеца.Надявам се с времето да отмине,нали казват,че времето лекува.
Успех на всички!И дано положителните емоции са повече от другите.

# 561
При мен има малко увеличение на шума при вдигане главата на горе .Но на ЯМР и доплера нищо не ми откриха и 2-3 доктори ми казаха ,че няма как да е от врата .Ще има световъртеж и др симптоми ,а и ако е притиснато нещо не мисля ,че ще ми изчезва за няколко дена или няколко часа ,ще е монотонен и постоянен .
Може да нямате никакви други симптоми и пак да имате шум от врата. Дори нищо друго да нямате /дискова херния, протрузия, изгладена шийна лордоза, шипове/ дори само от износване на прешлените /остеохондроза/, което всеки го има с възрастта в някаква степен, особено ако е водил заседнал начин на живот /работа на стол, компютър/ пак може да имате различни видове шум - бучене, пищене, свистене и тн./вкл. при промяна позицията на главата/. И тъй като от това не се умира, лекарите не се наемат да казват от какво точно е шума, а и да ви кажат като не могат да ви помогнат - за какво ви е? Гледайте си живота и не го мислете защото като го мислите му отдавате от енергията си, а тя ви е много важна за да се справите с шума, /да не му обръщате внимание/ за да си вършите работата и да живеете нормално.
Концентрирайте се върху нещата от външния свят и на тях отдавайте енергията си. Повярвайте, 6-7 години се занимавах само с този шум, четях статии и видеа, ходих по прегледи, купувах лекарства и добавки, нищо друго не ме интересуваше.
Но колкото повече се бориш с нещо, то упорства и все повече започва да те дразни.
 Насочете вниманието си към приятни неща, които да ви радват и да ви отвличат от мислите и от фокусирането на шума - сутрин това чувам, вечер - това, като стана това, като си лежа това.... Недейте!
Потърсете успокоението навън /природа, хоби, срещи в добра компания, някаква цел друга си поставете, учете, развивайте се, четете, садете нещо в градината/. Йога и медитация са обичайните неща, които се препоръчват, но  могат да се измислят много разсейващи занимания.
Постепенно ще видите как нервите ви се успокояват, как спирате да забелязвате шума, как остава един фон, който не ви пречи, просто ви съпровожда навсякъде където сте, свиквате с него, приемате го и до там.
Необходимата ви енергия да продължите живота си напред без тревоги заради шума, ще дойде от любимите занимания, преживявания, общуването с приятни хора, защо не и от любовта... ако имате или срещнете такава /пожелавам ви го/.
Тогава ще осъзнаете, че това е толкова нищожно нещо, което не може да ви попречи по никакъв начин да бъдете щастливи. /Да, и аз не вярвах, че е възможно но е така, оказа се точно така/.
Няколко месеца ходих и на психотерапия, вярвайки че ако има нещо, което е дълбоко подтиснато в мен, някоя стара травма или травма от детството, която почти всеки има, то освобождаването й би помогнало да се справя с шума. Но психотерапията не е единственото, което ми помогна, а преди всичко вярата в себе си и радостта която намирам навън - с хобито си и разбира се, с любовта, която ме намери точно в подходящия момент.
Вселената всичко вижда, и всяка болест ни се изпраща като изпитание за да израстнем и научим своите уроци и уроците на сърцето си! И още нещо - във Вселената има баланс - не може само да е лошо и да страдаме, в един момент идва доброто, хубавото, просто трябва да отворим сърцето си за него и да го приемем с благодарност!

Бъдете здрави!

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 11:19 от Блага Михайлова 639945

# 562
За шума в ушите и аз съм съгласна -- не му отдавам нужното внимание и не ми пречи, свикавам с него, но при мен има една вибрация, която е неравномерна - ву вуву ву - неритмично, стряскащо и когато съм в стая и с други хора, които говорят тя изскача и кара нещо в главата, в ушите ми да се стяга, дори чувам неесттествено собствения си глас. Ако с това се преборя някак ще съм много щастлива. За съжаление от щурака, който бях, обичаща живота с пълна сила се превърнах в постоянно тъжен и плачещ човек. Нямам сили да се зарадвам, навсякъде ме преследва страх кога и как ще изскочи. Това създава едно странно напрежения в главата ми - дори не мога да го обясня. Сега съм се насочила за диагностика в Германия и се чудя, как адажаба да обясня на лекарите какво ми е в главата.

# 563
Някой назад в темата беше споменавал че и в чуждите форуми хората се оплакват че не могат да намерят решение на шума в ушите.
Аз съм зле с английския и не съм търсил.

# 564
За шума в ушите и аз съм съгласна -- не му отдавам нужното внимание и не ми пречи, свикавам с него, но при мен има една вибрация, която е неравномерна - ву вуву ву - неритмично, стряскащо и когато съм в стая и с други хора, които говорят тя изскача и кара нещо в главата, в ушите ми да се стяга, дори чувам неесттествено собствения си глас. Ако с това се преборя някак ще съм много щастлива. .

Вибрации и аз усещам и е много дразнещо, от всякакви външни шумове, форсиране на двигатели не се чува като шум а като вибрация, дори от вентилаторната печка в банята се чува вибрация... Подземни вибрации, които близките ми не ги чуват, аз ги чувам....шум от подземни води - също.
По-чувствителните хора, след като сме в Квантов преход, /от 2012 г и съвпада с моите шумове, които ме мъчат вече много години/ имаме много такива странни преживявания, които другите не ги усещат.
Не знам дали някога ще се балансират енергиите, за да се успокоят тези дразнещи звуци... Има много различни симптоми на прехода и един от тях е този: желание да си навън сред природата, да се слееш с ритъма й, да се заземиш, желание да смениш местоживеенето си, да избягаш... от шума, от тази вибрация.
 Говорих с някои много духовни хора, които ми казаха че цялото преживяване е от чувствителността, трябва да я приема и да не се страхувам, защото страхът е най-големият враг на шума.
Приемете страха си и го прегърнете, защото не сте сама, много сме. вие също сте по-чувствителен човек от другите, но това не ви прави болен човек, а просто различен.

# 565
  • в кукувиче гнездо
За шума в ушите и аз съм съгласна -- не му отдавам нужното внимание и не ми пречи, свикавам с него, но при мен има една вибрация, която е неравномерна - ву вуву ву - неритмично, стряскащо и когато съм в стая и с други хора, които говорят тя изскача и кара нещо в главата, в ушите ми да се стяга, дори чувам неесттествено собствения си глас. Ако с това се преборя някак ще съм много щастлива. .

Вибрации и аз усещам и е много дразнещо, от всякакви външни шумове, форсиране на двигатели не се чува като шум а като вибрация, дори от вентилаторната печка в банята се чува вибрация... Подземни вибрации, които близките ми не ги чуват, аз ги чувам....шум от подземни води - също.
По-чувствителните хора, след като сме в Квантов преход, /от 2012 г и съвпада с моите шумове, които ме мъчат вече много години/ имаме много такива странни преживявания, които другите не ги усещат.
Не знам дали някога ще се балансират енергиите, за да се успокоят тези дразнещи звуци... Има много различни симптоми на прехода и един от тях е този: желание да си навън сред природата, да се слееш с ритъма й, да се заземиш, желание да смениш местоживеенето си, да избягаш... от шума, от тази вибрация.
 Говорих с някои много духовни хора, които ми казаха че цялото преживяване е от чувствителността, трябва да я приема и да не се страхувам, защото страхът е най-големият враг на шума.
Приемете страха си и го прегърнете, защото не сте сама, много сме. вие също сте по-чувствителен човек от другите, но това не ви прави болен човек, а просто различен.
Доста сектантско...

# 566

Доста сектантско...

Кое е "сектантско"? Че сме в Квантов преход ли? Това е научно твърдение, не шарлатанство. Има достатъчно страници, видеа, вкл на други езици, където можете да се информирате.
Някои явления не се усещат, това не значи че не съществуват.
Земята се върти, без ние да усещаме, но научно е доказано че се върти Simple Smile
Същото е с Квантовия преход.
Въпроса е че неосъзнатите ще си останат развити на битово ниво - ядене, пиене, спане, слушане и виждане. Само с мисленето и осъзнаването има развитие.

# 567
На повечето от нас лекар ни е казал, че няма лечение и ни е пратил да си ходим в къщи проблема обаче остава нерешен. Затова аз искам да Ви предложа нещо различно ако трябва дори да се направи нова тема по въпроса. Предлагам всеки от вас, който има шум в ушите или ухото ако е пробвал нещо алтернативно да сподели какво е пробвал и дали е имал поне малко подобрение от него. Например барокамера, акупунктура, мазила или капки някакви, топли компреси, билки, народна медицина или каквото и да е друго. За да можем да научим за нещо алтернативно, което евентуално да пробваме и ние останалите и да видим на нас дали ще ни помогне. Медицината дава само съдоразширяващи лекарства те НЕ действат ако шума идва от възпаление например.

# 568
Предлагам всеки от вас, който има шум в ушите или ухото ако е пробвал нещо алтернативно да сподели какво е пробвал и дали е имал поне малко подобрение от него. Например барокамера, акупунктура, мазила или капки някакви, топли компреси, билки, народна медицина или каквото и да е друго. За да можем да научим за нещо алтернативно, което евентуално да пробваме и ние останалите и да видим на нас дали ще ни помогне. Медицината дава само съдоразширяващи лекарства те НЕ действат ако шума идва от възпаление например.
Аз съм пробвала етерични масла Тамян и Розмарин приготвени от сертифициран специалист работещ с маслата на Дотера но ефект нямаше. Физиотерапия също без ефект. Тук в стара тема мисля,че някой беше писал за барокамера но не проследих дали е имало ефект при нея трябват много процедури а не всеки може да си го позволи.

# 569
CoCo`Milk 🥥 благодаря ти, че сподели очаквам още такива мнения.

Общи условия

Активация на акаунт