Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 098
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте,включвам се и аз в темата. Имам шум в дясното ухо ,който чувам най-вече когато е тихо около мен,(но с две деца ,това се случва само когато заспят)+ намален слух във високите честоти.Ходих на преглед в Баланс клиник,при доктор Савов. Препоръча ми да направя ядрено магнитен резонанс на глава, за да се изключи проблем там. Малко съм притеснена за това как протича това изследване ,всички ли които имате този шум сте правили ЯМР.

# 736
Аз не съм правила, но при мен нещата се случиха преди 10+ години.

# 737
Аз съм правила ЯМР и скенер на глава. Ако нямате клаустрофобия не е кой знае колко неприятно. Ако нещо повече ви интересува пишете лс.

# 738
То при мен има и друг проблем,имам пирон в бедрената кост,поставен при счупване от катастрофа преди десет години.Незная до каква степен това може да е проблем да се направи ЯМР,мисля че е титаниев ,но не съм сигурна.

# 739
  • София
Не съм специалист и не смея да се изказвам категорично, но ЯМР не е съвсем безопасен, ако не се спазват  правилата. Старите пломби (алмагама) са също потенциален проблем при ЯМР на глава.

Четох из английски сайтове преди моите ЯМР, много се бях стресирала, но аз съм си склонна да се параноясвам.

Все пак, прочети повече и предупреди на място като отидеш. В Англия ми правиха телефонно "интервю", за да преценят дали е ок да ходя за това изследване. После на място нов въпросник.

# 740
Здравейте!Аз също съм с шум /пищене в ушите от средата на март .Предлагам да направим една анкета като изследване да съберем и отчетем гласове по следната тема "През кой сезон /месец ,получихте за първи път шум /пищене в ушите".Идеята ми е провокирана от факта ,че много хора получават шума в по-студените месеци съответно след прекаран ковид или грип ,при мен също беше така .Нека сравним и да видим има ли повече съвпадения за даден месец или конкретен сезон?Аз изкарах много тежък грип или ковид- не знам със сигурност какво беше ...този февруари и цъфнах с шум в ушите/пищене през март,още го имам  шумът,ще пиша в отделен пост какво съм правила и какво наблюдавам лично за себе си в друг отделен пост .

# 741
При мен се появи края на май, не съм боледувала. При всеки е различно.

# 742
Значи до тук сме вече трима с този шум и с ниско кръвно, което ще рече че явно това ниско кръвно има значение...
И аз съм с ниско кръвно,нисък хемоглобин 116 и ниски витамин Д и В12 ... и шум/пищене  и заглъхване на ушите ,понякога така са заглъхнали и двете уши ,чу имам чувството ,че потъват навътре ...образно казано !

# 743
При мен беше февруари след грип.

# 744
При мен беше през м. април, преди около 25-26 г.
С ниско кръвно и хемоглобин съм, вит. Д3 също е почти на долната граница.
От около два месеца пия сорбифер, ям червено цвекло, пия вит. Д3+к2, омега 3, вит. С. Усещам единствено, че вече имам сили, които не свършват след 10-15 минути. Шумът и пищенето са си все същите.

# 745
  • In the land of Never Never
Здравейте,включвам се и аз в темата. Имам шум в дясното ухо ,който чувам най-вече когато е тихо около мен,(но с две деца ,това се случва само когато заспят)+ намален слух във високите честоти.Ходих на преглед в Баланс клиник,при доктор Савов. Препоръча ми да направя ядрено магнитен резонанс на глава, за да се изключи проблем там. Малко съм притеснена за това как протича това изследване ,всички ли които имате този шум сте правили ЯМР.
Намален кръвоток в главата може да е причина за шум в ушите. Източникът на шум като правило, не е в ушите, а в отдели на мозъка, които не са свързани със слуха. Но даже и да се установи нещо, едва ли някой ще се наеме да прави някакви операции в главата заради шума. Подобни интервенции са опасни и не са сигурни, че ще отстранят шума, напротив, може да стане по-лошо. Аз си правих ЯМР преди няколко години, но не заради шума, а защото на доплер изследване ми казаха, че имам добър поток на кръвта, но изкривен кръвоносен съд, и реших да видя с ЯМР дали нямам аневризъм, защото може да доведе до мозъчен удар. Общо взето, важно е кой ще разчете изследването, отидох на специалист, който ми каза, имаш някаква лезия, но това имат много хора на твоята възраст, нямаш проблем и така да живееш. Накрая това като че ли се оказа просто излишно харчене на пари и облъчване.
Ако ви дразни шума, като е тихо, пускайте си някаква музика, каквато харесвате, или релаксираща, има такава в ютюб в честоти, които маскират шума. Аз си пускам такава нощем, не че не мога без нея, понякога не се сещам да я пусна, но за някои честоти казват, че са лечебни. Като тази например: https://youtu.be/KwM772f7_AI
Няма лошо, ако с музика се чувстваш по-добре, това отвлича вниманието да не се фиксираш върху шума, а фиксирането обикновено го прави по-силен.

Здравейте!Аз също съм с шум /пищене в ушите от средата на март .Предлагам да направим една анкета като изследване да съберем и отчетем гласове по следната тема "През кой сезон /месец ,получихте за първи път шум /пищене в ушите".Идеята ми е провокирана от факта ,че много хора получават шума в по-студените месеци съответно след прекаран ковид или грип ,при мен също беше така .Нека сравним и да видим има ли повече съвпадения за даден месец или конкретен сезон?Аз изкарах много тежък грип или ковид- не знам със сигурност какво беше ...този февруари и цъфнах с шум в ушите/пищене през март,още го имам  шумът,ще пиша в отделен пост какво съм правила и какво наблюдавам лично за себе си в друг отделен пост .
Грипът и ковидът може да са причина за поява на тинитус, също и прием на антибиотици. Грипните епидемии са през хладните месеци на годината. Не съм сигурна, че месецът е някаква индикация за произхода на шума, защото причините може да са различни, и честотата на поява поради грип през хладните месеци не води към разбиране за евентуален подход към лечение.
Не знам дали съм пускала това видео, то е на един британски лекар, който сам се е излекувал от шум в ушите, споделя своя подход, на английски е: https://youtu.be/y4zuVk5STuM
Също така може да намерите в гугъл, на български, една книжка, въведете думите и ще излезе:
Цялостен наръчник за лечение на шум в ушите .

# 746
Аз получих шума след ПОРЕДИЦА от тежък грип,след около две седмици бях на купон с много, много силна музика и плюс едно хубаво измръзване на високо в планината- още тогава ми стана много студено,бях без шапка  и ми измръзнаха и заглъхнаха ушите ,тоест при мен имаше една поредица от предпоставки за възникване на шума .Това което предприех седмица след първия шум беше:
1.Посещение на унг и лечение с противоалергични лекарства ,доктора каза студова алергия-включи кортикостероиден спрей ,таблетки противоалергични ,прахчета немезил -от което лечение само спря леката болка в ухото ,доктора установи там и хлътнало тъпанче
2.Снимка на синуси и зъби и посещение пр зъболекар хирург и отново при Унг-установи се хроничен и възпален от доста време синузит отляво ,който обаче не ми се е възпалил от зъбите ,а от изкарания грип.Съответно ми изписаха широкоспектърен антибиотик за 7 дни ,още не съм го започнала защото правим още изследвания в момента ,личната лекарка каза да изчакам още малко преди да го започна .
3.Кръвна картина по предложение на личната лекарка .Имам нисък хемоглобин 116 и ще повтаряме изследването ,ще пускам и вит Д и В12,защото в рода имаме средиземноморска анемия -таласемия мисля ,че беше ,тя не е от липса на желязо,ще поговорим по този въпрос .
4.Като се наведа напред имам едно неприятно чувство за пулсиране в главата и ушите и зъбите-зъболекарят каза ,че е от синузита. Каза ми още ,че човек ако има ниско кръвно както съм аз 90/60,та при дори леко покачване на мен може да ми действа като високо и да ме заболи и главата.
5.Имах много стрес напоследък,имах болен човек и ставах през нощта ,постоянно бях нащрек по цели нощи дали ме търси,дали ме вика за помощ ,стигна се до там да напрягам слуха си по цяла нощ  даже и да ми се причува ,че ме вика -и това половин година ми взе спокойствието,стрясках се много насън,даже изкарах тежко херпес зостер от безпокойство и стрес и паданехна имунната система ,нищо чудно шума да е и от това ,разсъждавам си и търся причините за да си помогна .
6.Какво предприех ?Започнах цинабсин по 1 табл на всички час за облекчение на синузита ,пръскам два пъти на ден Фликсоназе спрей по предписание на Унг,смених матрак и възглавницата с ортопедични заради пукане и болка най-вероятно шип вдясно-точно ухото което първо взе да пищи и да боли и там беше и хлътналото тъпанче.В началото бях ужасно стресирана от шума и плачех защото се чувствах безпомощна ,спрях да се храня и забавлявам ,но полека полека ден след ден и нощ започнах да свиквам-днес става точно месец.Пищенето е най-силно вечер като легна върху  ухото си ,по някое време преминава в шум който е по -тих и поносим-все едно ,че току що си се върнал от дискотека. Сега пия Табокан по 1табл два пъти дневно вече 4 -ти ден и сякаш потушава пискането една идея е по-добре ,но още е много рано да кажа със сигурност. Тоест в момента взимам едновременно цинабсин,пръскам флексоназе и пия табокан и някак си е по-леко и спира изцяло шума на моменти.През деня не го чувам ,само като заспивам.Сега покрай това намаляване отвреме навреме,разбирам ,че най-вероятно съм го имала и преди ,но изключително тихичко и много хора може би са така недавайки си изобщо сметка ,че нещо лекичко им пищи-пример -хора около мен сега ми споделят ,че си имат някакъв шум ,но не обръщали внимание,чак сега като си го говорим се сещали...За съжаление вече има и много случаи на деца с шум и пищене ,а на дете е трудно да кажеш -игнорирай,не обръщай внимание на шума...
На последно място искам да кажа ,че загубвайки тишината ,сега я ценя изключително и че съчувствам на всички с този проблем защото е ужасно ,а няма категоричен лек засега!Моят Унг казва пускай си музика,личната казва че е субективно усещане ,но аз знам какво беше преди и не спирам да търся причината и лекарството!Едно от положителните неща откакто пробвам покрай ушите да си лекувам синузита е ,че взех да усещам по-силно ароматите защото взе да ми се отпушва носа от спрея и цинабсина .Забелязах също ,че ако ми е запушен силно носа съответно по-силно пищят ушите и обратно ако дишам чисто и нямам никакви слузести секрети съответно намалява шума и пулсирането.
Написах всичко с цел да бъда полезна ,защото знам през какви притеснения минава всеки от нас в темата.Ако с нещо съм помогнала или подсетила някой ще бъда много щастлива!Ако се намери лек за всички нас ще бъдем щастливи всички!

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 22:57 от Birata

# 747
Здравейте!
След прекаран Ковид периодично имах шум в едното ухо, когато около мен е тихо.
По-скоро нещо като бучене.
Тъй като не беше постоянно, не взех мерки.
Тази зима обаче, нещата се влошиха и освен шума получавах и едно изтръпване на ушната мида, което беше много болезнено.
След няколко прегледа при различни УНГ специалисти и без резултат( няма да навлизам в подробности), в крайна сметка личната ми лекарка ме изпрати на рентген на врата и заради замайване.
Установиха ми шипове, бях на невролог, според нея не били шипове, но ми изписа две лекарства- по-скоро хранителни добавки-
Дивертаза и Триптозин.
От януари ги пия и смея да кажа, че бученето изчезна.
Мисълта ми е, че може от шипове или притискане на нерви да се получи, както при мен.

# 748
@Sugarr55 към днешна дата как е бученето има ли го ?

# 749
Случва се от време на време,предимно сутрин и вечер, но е за много кратко време.
Няколко секунди.

Общи условия

Активация на акаунт