Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 221
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз и преди съм пускала линк към този интернационален форум:
https://www.tinnitustalk.com/
Има много информация, аз лично много съм чела, но не съм успяла да се излекувам. Причината, както и причината за всички други в тази тема, е че никой от нас няма точна диагноза. Друг е въпросът дали след поставена диагноза ще има адекватно лечение. Лекарите са безсилни и безполезни в повечето случаи. Дали защото съвременните болести изпреварват медицинското образование Thinking
В Америка специално има лекари - натуропати. Те постигат значителни успехи в лекуване на състояния, за които медицината е безсилна. Имам предвид всички видове синдроми (на незнам-си-какво), аз има 3 диагнози-синдроми, поставени от лекари.
Сигурно и във ФБ има групи за тинитус - и там някой може да намери отговор. Аз специално единия ми синдром (на раздразненото черво) успешно го лекувам с информация, намерена във ФБ, четене на книги (някои книги са съвсем нови, нещата не са измислени преди 100 години, ние сме буквално на гребена на вълната Sunglasses

И нещо последно. Много хора споделят, че излекуването (на трудно за диагностициране и лекуване състояние) е започнало след като човекът е престанал да търси лечение. Т.е. лекарството "майната му" действа Joy Не е изненадващо, защото в дънато на всичките съвременни болести лежи стрес под една или друга форма.

Някой спомена Ангов по-горе. На мен ми постави диагноза само като ме погледна. Кристалчетата във вътрешното ухо се били разместили. И аз знаех, че бръмбарите ми в главата не работят в синхрон, но друго е да ти каже лекар Animal Beetle Без да те върти на специалния стол, просто така като погледне в кристалното кълбо.

# 616
Аз и преди съм пускала линк към този интернационален форум:
https://www.tinnitustalk.com/
Има много информация, аз лично много съм чела, но не съм успяла да се излекувам. Причината, както и причината за всички други в тази тема, е че никой от нас няма точна диагноза. Друг е въпросът дали след поставена диагноза ще има адекватно лечение. Лекарите са безсилни и безполезни в повечето случаи. Дали защото съвременните болести изпреварват медицинското образование Thinking
В Америка специално има лекари - натуропати. Те постигат значителни успехи в лекуване на състояния, за които медицината е безсилна. Имам предвид всички видове синдроми (на незнам-си-какво), аз има 3 диагнози-синдроми, поставени от лекари.
Сигурно и във ФБ има групи за тинитус - и там някой може да намери отговор. Аз специално единия ми синдром (на раздразненото черво) успешно го лекувам с информация, намерена във ФБ, четене на книги (някои книги са съвсем нови, нещата не са измислени преди 100 години, ние сме буквално на гребена на вълната Sunglasses

И нещо последно. Много хора споделят, че излекуването (на трудно за диагностициране и лекуване състояние) е започнало след като човекът е престанал да търси лечение. Т.е. лекарството "майната му" действа Joy Не е изненадващо, защото в дънато на всичките съвременни болести лежи стрес под една или друга форма.

Някой спомена Ангов по-горе. На мен ми постави диагноза само като ме погледна. Кристалчетата във вътрешното ухо се били разместили. И аз знаех, че бръмбарите ми в главата не работят в синхрон, но друго е да ти каже лекар Animal Beetle Без да те върти на специалния стол, просто така като погледне в кристалното кълбо.
Здравей, адмирации за мнението за мен то е много полезно. Аз лично а предполагам и повечето от вас са ходили на доста лекари. Един лекар, който се оказа преди всичко човек ми пусна всякакви изследвания и след като не установи нищо каза да знаеш шума не се лекува свиквай с него и живей така. Тези лекарства бетасерк и другите може да го намалят но няма да го премахнат. Затова искам да насочим темата към нещо алтернативно понеже до сега само си споделяхме на кой как му възникнал шума какво изпитвал как се чувствал и при какъв лекар е ходил. След като всичките сме минали изследванията и слава Богу не са ни открили нищо а и лично сме чували от лекарите, че медицината не го лекува какво друго ни остава освен да потърсим алтернативно лечение. Има много стари изпитани бабини рецепти или рецепти на народни лечители които лекуват. Китайската медицина също лекува има и много нова техника, която можем да опитаме. След като всичко друго е наред значи шума идва от мозъка нека да видим нещо за НЕВРОНИТЕ на мозъка как да подобрим тяхното работа за да ни се премахне шума.

# 617
  • In the land of Never Never
bgmilen, така е както казваш. Алтернативно нищо не зная. Оплакванията ми са от няма и месец. Единствено се сещам за Димков . Евентуално да го посетя да чуя неговите препоръки за схема от билки. Със сигурност би дал нещо, но дали ще е ОК?
За Петър Димков ли говориш? Тъй като той е починал отдавна, но наистина е легенда в билковото лечение. Издадени са книги с негови билкови рецепти, може да има нещо. Има синове, някой от тях ли имаш предвид?

Прилагам линк на ютюб канал на един лекар за тинитус, където той информира за последните новини, открития, и съвети как да се справяме с тинитус. Каналът е на английски.
https://www.youtube.com/channel/UCuH8CgFikmhRc2ALsI0j4uQ

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 20:41 от Glikoza

# 618
bgmilen, така е както казваш. Алтернативно нищо не зная. Оплакванията ми са от няма и месец. Единствено се сещам за Димков . Евентуално да го посетя да чуя неговите препоръки за схема от билки. Със сигурност би дал нещо, но дали ще е ОК?
За Петър Димков ли говориш? Тъй като той е починал отдавна, но наистина е легенда в билковото лечение. Издадени са книги с негови билкови рецепти, може да има нещо. Има синове, някой от тях ли имаш предвид?
Аз казвам който знае да каже ясно ми е, че не всеки ще знае.  Алтернативата не е само Петър Димков има и много, много други лечители и методи. Каква ми е идеята. Изчетох и трите теми има над 100 страници само оплаквания едни и същи лекарства едни и същи съдби и накрая нищо конкретно. Тази темата за оплаквания ли е направена или е създадена за да търсим взаимно помощ и лечение на проблема, който всички имаме. Ако е за оплаквания кръстете я "съдби на кръстопът" ако е както аз я разбирам да намерим заедно, чрез споделяне лечение на проблема, който е общ за всички пишещи тук тогава да се  насочим към конкретни лекарства, методи и други алтернативи. Всичко ще е от полза дори ако някой само е чел за нещо без да го е пробвал пак ще ни е от помощ ако го сподели.

# 619
Лично аз преди да го получа 6 месеца бях в голям стрес и тренирах много здраво  от години + ремонти на две жилища + пиене на 1-2 силни кафета на ден за да съм бодър ,а преди това не пиех кафета  и след като се махна стреса ми и се успокоих и точно тогава ми се появи . Запищяха ми двете уши и после едното пищене спря и дойде бученето ,а другото си е пищенето ,че вече се повтарям в кое ухо какво чувам .

Иначе аз членувам в БГ фейсбук група : https://www.facebook.com/groups/1587345668152888

и тази чуждестранна ,но съм спрял известията ,защото много пишат и само ме карат да мисля за това и нещата стават по-зле : https://www.facebook.com/groups/TinnitusSufferers

тя е с 43 000 члена и пишат често глупости за самоубийства и не е много за препоръчване според мен .

# 620
  • София
Аз не мисля, че има лечение за тинитус. Поне не знам да е измислено. И аз си мислех, че няма начин да няма начин. Може евентуално, ако е следствие от някакво друго заболяване и то се излекува... Но в повечето случаи е с неизвестна причина.

# 621
Аз не мисля, че има лечение за тинитус. Поне не знам да е измислено. И аз си мислех, че няма начин да няма начин. Може евентуално, ако е следствие от някакво друго заболяване и то се излекува... Но в повечето случаи е с неизвестна причина.
Човек кацна на луната лекуват се какви ли не тежки болести (няма да ги изреждам за да не се депресираме). Какви ли не чудеса се измислят всеки ден та за някакво си пищене в ухото ли няма да има лек. Да така ни казват лекарите понеже не им е дошло до главата и го неглижират казват ни от това не се умира не се шашкай няма лек живей си. Аз обаче мисля, че нашите прадеди са имали доста билки, които лекуват разни болежки въпроса е да намерим някаква информация чрез взаимно споделяне няма да се предаваме няма начин да няма начин.

# 622
@One* и на мен на ЯМР ми пишеше Едемни промени на лигавицата тапицираща околоносните кухини  . И тогава отоневролога ми каза ,че нямало какво да напишат друго и заради това са го написали това ....странно ,но и двамата шума ни е един и същ и това с носа пак ни е общо .

Иначе според мен трябва да се открие причинителя и той да се лекува ,а не самият шум . Другият вариант е от само себе си да си мине , чел съм на няколко човека с бучене в ушите ,че и е спряло от само себе си . Друг познат каза ,че след 5 години шума му изчезнал ,но не знам какъв му е бил като вид .

# 623
  • София
Glikoza, не говоря за покойния билкар, а за неговия наследник и внук д-р Петър Димков ( имената съвпадат), той практикува делото му. Понеже съм получавала от него алтернативна подкрепа затова се сещам, че може би и за такъв проблем може да даде лечение.
Китайци тук има ли изобщо с лечебни практики? Аз съм свидетел за техни невероятни възможности, но не живеех в София тогава. Иначе- да, звучи обещаващо за помощ и по техни методи.

# 624
@One* и на мен на ЯМР ми пишеше Едемни промени на лигавицата тапицираща околоносните кухини  . И тогава отоневролога ми каза ,че нямало какво да напишат друго и заради това са го написали това ....странно ,но и двамата шума ни е един и същ и това с носа пак ни е общо .

Иначе според мен трябва да се открие причинителя и той да се лекува ,а не самият шум . Другият вариант е от само себе си да си мине , чел съм на няколко човека с бучене в ушите ,че и е спряло от само себе си . Друг познат каза ,че след 5 години шума му изчезнал ,но не знам какъв му е бил като вид .
Сега ще споделя моите проблеми да видим имаме ли общи специално за шума. Имам изкривена носна преграда от нея се образувал синузит и възпалени сливици. Сега се сещам преди много години един лекар ми беше казал да си извадя сливиците шума можело да идва и от тях.

# 625
Ами защо не го направиш тогава , поинтересувай се дали наистина може да е от сливици и поне това е нещо видимо и може да даде резултат .

# 626
  • София
Моят шум е следствие на дисфункция на евстатиевата тръба. Но аз нямам реален сериозен проблем с евст. тръба, т.е. няма какво да се лекува там. Освен това подозирам злоупотребата с mp3 player - и преди години също да играе роля. Вече спазвам хигиена на слушането, но злото може да е сторено.

# 627
От какво може да бъде предизвикано това състояние ? Шум в ушите може да възникне във всяка от четирите части на слуховата система. Те включват:
Външно ухо
Средно ухо
Вътрешно ухо
мозък
Някои тинитус или „шум в главата“ са нормални. Редица техники и лечения могат да бъдат полезни в зависимост от причината.
Различни видове тинитус, симптоми и звуци, които се появят
Субективен шум в ушите: Това е най-често срещаният тип шум в ушите, защото чувате звук, но никой друг не може да го чуе.
Кликването или пулсиращият тинитус: шумът, който произвежда обикновено, е шумолене или звук от звънене, но може да е щракване или бързащ звук, който върви заедно със сърцето ви.
Предлагам ви да се запознаете с няколко изцяло натурални средства, които могат напълно да елиминират шума в ушите!
Семена от сусам
Според китайксите билкари сусамовото семе е един от най-добрите лекове срещу шум в ушите. Можете да добавяте семената към храната си, както и да използвате сусамово олио в салатите си.
Гинко билоба
Изследванията показват, че гинко билоба е от полза срещу редица симптоми, съврзани с процеса на остаряване, включително загуба на паметта, лошо кръвооросяване, шум в ушите и др.
Подобрявайки кръвната циркулация, гинко билоба притъпява шума в ушите, причинен от ипсата на добра циркулация към вътрешното ухо.

В книгата си „Наръчник за билките”, известният английски учен Дейвид Хофман препоръчва екстракта от хидрастис като едно от най-добрите средства срещу шум в ушите.
Витамини от група В
Тъй като шумът в ушите може да е предизвикан и от недостиг на витамини от група В, приемът на такава хранителна добавка би бил много полезен. Специалистите препоръчват на хората шум в ушите периодично да приемат комбинация от тиамин, ниацин и В12. Тази комбинация облекчава шума в ушите, стимулирайки кръвообращението към вътрешното ухо и заедно с това -  стабилизира нервната система.
Цинк
Шумът в ушите може да бъде свързан с недостига на цинк. Увеличете консумацията на храни, богати на цинк и/или започнете прием на хранителна добавка с цинк.

Магнезий
Магнезият облекчава симптомите на шум в ушите и допринася за нормалното функциониране на нервната и сърдечно-съдовата системи.
Медикаменти (включително антидепресанти и противоалергични лекарства)
Намаляване на емоционалния стрес чрез техниките за управление на стреса
боуен терапията
биофидбек
Акустична нервна стимулация
Кохлеарни импланти
остепатия
Физиотерапия
Хирургия (нееректомия или микроваскуларна декомпресия)
Лечение с прополис
Приготвяне
•   Настойката от прополис се приготвя по следния начин:
•   3 супени лъжици смлян прополис се слага в тъмен буркан
•   и се залива със 7 супени лъжици медицински спирт,
•   след което бурканчето се затваря плътно и се оставя за 3 дни на стайна температура, като периодично се разклаща.
•   После се прецежда през еднослойна марля.
Държи се на стайна температура.
Прополисът е много добре действащо вещество и лекува много болести. Например тази спиртна настойка от прополис, която посочихме, може да се прилага и към простуди, пневмонии, всякакви болести на очите и ушите, стоматологични проблеми и всичко, свързано с шума в ушите.
Преди приложение се разбълниква добре и се нанася на памучен или вълнен тампон и се пъха в ушите за 24 часа. После се прави прекъсване за 12 часа и отново се слага за цяло денонощие. Шумът трябва да се намали, а слухът да стане по-добър.
Втори вариант с прополис при шум в ушите
Взима се 30-40-процентов спиртен разтвор на прополис (клеева тинктура) и правим смес. 1 супена лъжица от разтвора смесваме с 4 лъжички зехтин. Преди употреба се разклаща добре сместа, намокряме с нея тампон от вата, памук или вълна и пъхаме в ушите. След денонощие махаме, почиваме както е в горната рецепта и се повтаря цялата операция 10 пъти.
Но има и нещо универсално, което едновременно премахва шума и когато се дължи на психиката, и когато е някаква друга причината, например лошо кръвообращение. И в почти всички останали случаи действа. Това са:
Билките за шум в ушите
Чесън и цвекло
Капки от цвекло
Можете например да използвате сок от цвекло. Настържете на ренде сварено цвекло, изцедете сока и 2-3 пъти на ден капвайте по 3-4 капки във всяко ухо. Добре е сокът от цвекло отначало да бъде разреден наполовина с преварена вода.

Някои хора са много чувствителни дори към това средство и усещат парене. Освен това 3 пъти на ден половин час преди ядене приемайте по 3-4 супени лъжици смес от сок от прясно цвекло и боровинка в равни пропорции.

Настойката от чесън
Можете да пробвате следното средство. Размачкайте с дървена лъжица голяма скилидка чесън и я залейте с 2 супени лъжици 30-процентна спиртна настойка от прополис. Сместа престоява 5 дни, след това се прецежда и 2 пъти на ден се натрива в областна на ушите.

Чесновата спиртна настойка може да се приема и вътрешно. Изчистете 300 г чесън, сложете го в еднолитрова бутилка и долейте с половин литър водка или 70-процентен спирт (това е по-подходящо). Сместа престоява 2-3 седмици на тъмно. От нея се приема по една супена лъжица вечер, разтворена в половин чаша топло мляко. Курсът на лечение е 3 месеца, след това трябва да се направи едноседмична почивка и лечението да се повтори.

Упражнения при шум в ушите
В продължение на една минута интензивно разтривайте ушите си с пръсти, като в същото време колкото се може по-силно напрягайте лицевите мускули и рязко примигвайте с очи. Така ще чуете леко хрущене. Подобно усещане може да се случи, ако широко отваряте устата си. Повторете упражнението 20 пъти.
Закрийте ушите си с длани и в продължение на 30-40 секунди барабанете с пръсти по тила си.
Свийте ръцете си под ъгъл 90 градуса, също и китките в юмрук, но не силно, сложете ги на кръста си и 20-30 пъти отмятайте лакти назад – като пеперуда, която маха с криле.
Един-два пъти на ден масажирайте активните точки.
1.   Напипайте малката мека вдлъбнатина до ухото и в продължение на една минута натискайте силно с меката част на средния пръст.
2.   С меката част на палците на двете ръце една минута натискайте вдлъбнатините в областта на слепоочието. Те са на разстояние горе-долу един сантиметър от външния край на веждите
3.   Шум в ушите в следствие на високо кръвно
4.   Вземете една супена лъжица свежи или изсушени листа от къпина. Те се заливат с 250 мл кипяща вода. Изчакайте, за да изстине. Приема се на малки глътки през целия ден.
5.   Билки за шум в ушите
6.   Трябва да смесите две равни части сок от червена боровинка и сок от цвекло. Консумирайте всеки ден преди първото хранене (винаги на гладно). Лечението продължава 30 дни.
7.   Билки за шум в ушите – рецепта 2
8.   Не само шум в ушите, но и шум в главата би могъл да се излекува благодарение на маточина. Прави се чай от маточина, слага се малко лимон и мед и се приема всяка вечер.
9.   Шум в ушите е възможно да премине за кратко време и след това да се завърне отново. Ако това се повтаря често, определено имате нужда от помощ. Не отлагайте направата на изследвания, тъй като състоянието ви би могло да бъде доста опасно. Билки за шум в ушите са в състояние да ви отърват от тревогите, но само, ако не страдате от сериозно заболяване.
Лечение при шум в ушите
Практически съвети при шум в ушите
• Отстраняването на излишната ушна кал понякога облекчава състоянието. Лекарят може да я отстрани с помощта на специална спринцовка. Някои лечители използват восъчни свещички, естествен и безопасен начин за премахване на ушната кал. Друг метод е да капнете в ухото 2 капки леко затоплено бадемово масло, да наклоните главата встрани, за да не изтече, и с мек памучен тампон да попиете маслото, като по този начин отстраните ушната кал.
• Внимание: никога не използвайте кибритени клечки или остри предмети за отстраняване на ушната кал.
Хранене при шум в ушите
• Природолечителите препоръчват пречистване на организма, което се състои в тридневно приемане само на зеленчукови сокове на всеки 6 седмици, и храна, богата на сурови и сготвени зеленчуци, ядки, зърнени храни, варива, нискомаслено кисело мляко и риба.
• Увеличената употреба на следните хранителни вещества може да повлияе благотворно:
• Магнезий, съдържащ се в бразилския орех, соевото брашно, пълнозърнестото брашно, лещата и магданоза.
• Калий, съдържащ се в бирената мая, сушените фурми, гъбите, зелето, месото без тлъстини и бананите.
• Манган, съдържащ се в чая, пълнозърнестите храни, зрелия фасул и листните зеленчуци.
Упражнения при шум в ушите
• От полза може да е подобряване на кръвоснабдяването на главата. Повечето интензивни упражнения подобряват кръвообращението, например - бягане, бързо ходене, плуване или аеробика.
Йога при шум в ушите
• Някои стойки са особено подходящи за подобряване на кръвообращението на главата.
• За отпускане на врата: с наведена надолу брадичка бавно извийте главата наляво, доколкото е възможно, задръжте в продължение на няколко секунди, обърнете се надясно, задръжте отново и се върнете в изходно положение. Повторете 3 пъти.
• Наклонете главата напред и се опитайте да достигнете гърдите с брада, задръжте няколко секунди, наклонете главата назад, върнете се в изходното положение.
Повторете 3 пъти.
• Ако лесно изпълнявате горните упражнения, преминете към следното; наклонете главата напред, извийте я надясно така, че ухото да е близо до дясното рамо и много бавно наклонете главата назад, след това към лявото рамо и после отново към средата.
Специализирана помощ при шум в ушите
• Черепната остеопатия и акупунктурата имат благоприятен ефект.
• От полза може да е и професионалното хомеопатично лечение.
2.Босилек
Антибактериалното действие на босилека облекчава болката и шума в ушите.
Натуралното му действие се бори с инфекциите и помага прочистването на натрупалата се ушна кал.
Начин на употреба
•   Поставете няколко листа от босилек в блендера и ги разбъркайте докато станат на паста.
•   Изсипете пастата в цедка и я притиснете, за да отделите сока.
•   Затоплете сока и когато достигне приятна температура капвайте по 2-3 капки във всяко ухо.
•   Правете процедурата два пъти дневно, три пъти седмично.
3.Ябълков оцет
Благодарение на естественото му противогъбично и противовъзпалително действие ябълковият оцет е друго ефикасно решение срещу скритите инфекции, водещи до шум в ушите.
Той балансира нивото на алкалността в организма и подобрява реакцията му към външните фактори причиняващи болести.
Съставки
•   1 супена лъжица ябълков оцет (10 мл)
•   1 чаша вода (200 мл)
Начин на употреба
•   Добавете супената лъжица оцет към чашата с хладка вода. Пийте сместа два пъти дневно.
•   По желание разредете равни части вода и оцет и капвайте по 3 капки в проблемното ухо.
4.Чесън
Чесънът е натурално лекарство в борбата срещу шума в ушите, когато е причинен от ниски температури и рязка промяна в надморската височина.
Благодарение на качествата си той контролира възпаленията, като същевременно подобрява кръвообращението в засегнатото ухо.
Освен това чесънът има антибиотично действие, което предотвратява появата на инфекции и улеснява почистването на ушния канал.
Съставки
•   2 скилидки чесън
•   1 супена лъжица сусамово масло (15 гр)
Начин на употреба
•   Запържете двете счукани скилидки чесън в една супена лъжица сусамово масло, след това го прецедете и оставете да изстине.
•   Капнете 2 капки масло в ушния канал и наведете главата си за няколко минути, за да има ефект.
•   Правете процедурата всеки ден в продължение на седмица.
5.Джинджифил
Лечебното действие на джинджифила спомага справянето с шума в ушите благодарение на способността си да засилва кръвообращението и да се бори срещу патогените причиняващи инфекции.
Противовъзпалителните му съставки намаляват възпалението на ухото и успокояват болката и напрежението.
Съставки
•   1/2 супена лъжица настърган джинджифил (5 гр)
•   1 чаша вода (250 мл)
Начин на употреба
•   Прибавете половин супена лъжица настърган джинджифил към чаша с гореща вода и пийте отварата 2 – 3 пъти дневно.
•   По желание можете да си отрежете едно парче джинджифил и да го дъвчете в продължение на няколко минути. Това упражнение ще контролира налягането в ухото и значително ще намали шума.
•   6.Синапено масло при шум в ушите
Противогъбичното и антиоксидантно действие на синапеното масло може да се използва за контролиране на шума в ушите и инфекциите.
Използването му намалява ушната кал и образува защитна бариера в ушния канал, предпазваща от инфекции и атаките на бактериите.
Начин на употреба
•   Затоплете малко синапено масло в микровълновата и капнете по 3 капки в проблемното ухо.
•   Наведете главата си и почистете ушната кал
•   Правете процедурата 3 пъти седмично.
Спрете тютюнопушенето

Тютюнопушенето може да влоши шума в ушите по два начина. Първо, като уврежда притока на кръв към чувствителните нервни клетки, които контролират слуха. Освен това, действа като стимулант, което може да увеличи тинитуса. Избягвайте също задимени помещения.

Избягвайте алкохола

Спиртните напитки са изключително противопоказни при шум в ушите.

Пускайте си успокояващи звуци

Шумът в ушите може да е значително по-неприятен в напълно тиха обстановка. Алтернативен и доста ефикасен метод за облекчаването му е слушането на приятна музика и природни звуци. Пуснете във фонов режим нежна музика или радио, за да се разсеете от тинитуса. Във виртуалното пространство има много компилации с нежна музика, шум от реки, птици и животни.

Планирайте време за почивка всеки ден

Нормално е да чувствате притеснение и раздразнение, когато чувате шум в ушите или когато той се обостря. Но стресът и притеснението могат да влошат тинитуса. Освен това една от честите причини за поява на шум в ушите е силният стрес и прекомерното натоварване. Опитайте с различни начини да релаксирате, докато не намерите техника, която работи най-добре при Вас. Дори и 15 минути дълбока релаксация може да облекчи стреса и да подобри настроението. Опитайте методи за релаксация, като йога, тай-чи, медитация, прогресивна мускулна релаксация, автохипноза.

Отделете време за себе си и използвайте всяка възможност, за да отдъхнете. Разпределете ангажиментите вкъщи и поемайте по-малко отговорности.

Осигуряване на достатъчно сън

Умората често влошава симптомите, като може да превърне лекото бучене в ушите в силен нетърпим звук.

Спортувайте редовно

Спортувайте най-малко три пъти седмично. Физическите упражнения облекчават много здравословни проблеми, което може да се случи и с тинитуса. Освен това, практикуването на спорт е инициатор на добро настроение. Физическата активност може да намали стреса, да подобри съня и да се бори с депресията.

Поставяне на топъл компрес на ушите

Легнете, отпуснете се и поставете затоплени кърпи върху двете уши. Повторете това няколко пъти през деня.

Избягвайте силни шумове

Тази мярка е трудна за спазване в големия град, но колкото повече намалите експозицията на шум, толкова по-добре ще се чувствате. Ако работата Ви е такава, че няма как да спазвате този съвет, практично решение е носенето на антифони. Увеличете разходките сред природата, а ако имате възможност - преместете се на по-отдалечено и спокойно място.
Половин супена лъжица обикновен пелин, една супена лъжица пресни или сушени венцелистчета от червена роза и 3 супени лъжици пшенични трици се слагат в 250 мл тъмно червено вино и се загряват до кипване. Прецежда се , след което билковата смес се слага в кърпа и се налага върху ухото.
1 супена лъжица царевично брашно се смесва добре с 1 чаша вода и се оставя да престои през нощта. На сутринта се разбърква и се изпива на гладно. Прави се в продължение на 3 седмици. От менюто се изключва свинското месо и алкохолът. Да се пие по малко мляко и да не се консумира много хляб. За препоръчване е царевичния.
Вечер преди лягане върху жар се слагат клончета от розмарин и главата се навежда над тях така, че пушекът да попадне в засегнатото ухо. После се увива в кърпа.
В 500 мл вино се варят 400 грама трици от брашно, 150 грама цвят и листа от ружа и 1 чаена лъжица наситнен пелин. Получена та каша се размазва върху марля и с нея се правят компреси. Налагат се върху ушите вечер преди лягане. Ефектът е поразителен.
Универсална рецепта за лечение на шум в ушите е хапването на свежи плодове от касис, които сте стрили предварително, в съчетание с една супена лъжица мед. Яжте тази смес на празен стомах.
Ако шумът в ушите е породен от високо кръвно налягане (хипертония), то тогава можете да си направите запарка от свежи или изсушени листа от къпина.
Залейте една супена лъжица листа с 250 мл. вряла вода и оставете сместа да се запари.
След като изстине пийте от запарката през целия ден на малки глътки.
Неприятният шум в ушите може да бъде излекуван и със смес от сок от червена боровинка и червено цвекло.
Смесете равни части сок от цвекло и боровинка и приемайте по половин чаена чаша сутрин на гладно. Пийте тази смес в продължение на един месец и проблемът би трябвало да отшуми.
Шум в ушите
Половин супена лъжица обикновен пелин, 1 суп. лъж. пресни или сушени венчелистчета от червена роза и 3 суп. лъж пшеничени трици се слагат в 250 мл тъмночервено вино и се загряват до кипване. Прецежда се, след което билковата смес се слага в кърпа и се налага върху ухото.
Вечер преди лягане върху жар се слагат клончета от розмарин и главата се навежда над тях така, че пушекът да попадне в засегнатото ухо. После се увива с кърпа.
Сушени цветчета от арника се заливат със 70-процентов спирт в съотношение 1:10. Престоява 14 дни и се прецежда, като цветчетата се изстискват. След 10 дни получената течност се филтрира до избистряне и се запушва. Щом започне шумът, в ушите се капват по 2 – 3 капки от тази тинктура.
1 суп. лъж. царевично брашно се смесва добре с 1 чаша вода и се оставя да престои през нощта. На сутринта се разбърква и се изпива на гладно. Прави се в продължение на 21 дни. От менюто трябва да се изключат свинското месо и алкохолът. Да се пие по малко мляко и да не се яде много хляб. За препоръчване е царевичният.
•   Терапия на пренастройване: Научаване на начини за справяне със заболяването.  Включва транскрениална магнитна стимулация (TMS) за снижаване шума от тинитус с времето.
•   Противовъзпалителни лекарства: рибени масла, съдържащи омега-3 мастни киселини, кверцетин, витамин D3, магнезий.  Кратък курс с ибупрофен също може да помогне.  Гинко билоба спомага засилването на циркулацията на кръвта с цел подхранване на клетките на ушния нерв.
•   Операция.  Костните израстъци или акустичните невроми може да се наложи да бъдат хирургически отстранени. Лазерната терапия може да стимулира клетките на ушния нерв така че те сами да се излекуват.
Други алтернативни методи за терапия
Някои пациенти са получили облекчение с помощта на акупунктура, акупресура, рефлексотерапия, магнитна терапия, аюрведическата медицина. Ефектът от тези методи е строго индивидуален и всеки сам трябва да намери най-подходящия за него.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 17:50 от bgmilen

# 628
  • София
Еха, това си е цял учебник с огромно разнообразие на варианти за лечение. Имам чувството, че прилагането им ще доведе до  цялостни здравословни ползи. Гинкото и сусамът изглеждат доста достъпни и лесни за изпълнение.

# 629
  • In the land of Never Never
bgmilen, чудесна работа да компилираш наличната информация на едно място!  Ако някой реши да пробва някое от средствата с билки да пише, как се е почувствал.
Доста неща съм пробвала, масажи на ушите, гимнастика на главата, за дълги периоди, при мен не подействаха. Сурово сусамово семе ям ежедневно, има много калций за костната система, смляно в нутрибулет за сухо смилане или кафемелачка, по две лъжици в салатата вместо зехтин. Смила се за по-лесно усвояване. Иначе цели семенцата минават през стомаха и не се извличат полезните съставки.
И аз имам крива носна преграда,  три сливици, но сливиците ми ги извадиха като дете, заради гнойните ангини. Не знам дали не е възникнал наистина от това шума, защото пищенето не помня от кога го имам. Струва ми се винаги е било при мен, по-рано мислех че това е естествено и всички чуват по този начин.
В списъка липсва боуен терапията, казват че при някого помага, аз си правих и нямаше ефект.
Остеопатия съм си правила за болки в кръста, добре ми подейства, но ефектът е за няколко месеца. Може и да опитам по-нататък.
Писахме вече няколко пъти за Lenire, апаратът, който при доста хора има положителен ефект, но за съжаление още се прилага само в няколко страни, и не се знае дали и кога ще стигне до тук.
Иначе мисля, че изследванията не помагат, каквито и да са, лекарите не може да определят кой точно нерв е причината, и да знаят, няма как да го фиксират, това е.  Човешката глава е компютър с огромна сложност.

Общи условия

Активация на акаунт