Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 232
  • 1 004
  •   2
Отговори
# 630
  • София
Има чудесен сусамов суров натурален тахан . Редовно си купувам. Който е решил да пробва със сусам, де. Аз ще прочета пак подробно на бгмилен информацията и ще избера друго. Внезапен писък високочестотен в ушите съм имала от дете, но той преминава и никога не съм се тревожила. Сега проблемът ми е друг.

# 631
bgmilen, чудесна работа да компилираш наличната информация на едно място!  Ако някой реши да пробва някое от средствата с билки да пише, как се е почувствал.
Доста неща съм пробвала, масажи на ушите, гимнастика на главата, за дълги периоди, при мен не подействаха. Сурово сусамово семе ям ежедневно, има много калций за костната система, смляно в нутрибулет за сухо смилане или кафемелачка, по две лъжици в салатата вместо зехтин. Смила се за по-лесно усвояване. Иначе цели семенцата минават през стомаха и не се извличат полезните съставки.
И аз имам крива носна преграда,  три сливици, но сливиците ми ги извадиха като дете, заради гнойните ангини. Не знам дали не е възникнал наистина от това шума, защото пищенето не помня от кога го имам. Струва ми се винаги е било при мен, по-рано мислех че това е естествено и всички чуват по този начин.
В списъка липсва боуен терапията, казват че при някого помага, аз си правих и нямаше ефект.
Остеопатия съм си правила за болки в кръста, добре ми подейства, но ефектът е за няколко месеца. Може и да опитам по-нататък.
Писахме вече няколко пъти за Lenire, апаратът, който при доста хора има положителен ефект, но за съжаление още се прилага само в няколко страни, и не се знае дали и кога ще стигне до тук.
Иначе мисля, че изследванията не помагат, каквито и да са, лекарите не може да определят кой точно нерв е причината, и да знаят, няма как да го фиксират, това е.  Човешката глава е компютър с огромна сложност.

Аз им писах на Lenire но нямали представител в България. По скоро ми изглежда, като фалшива тяхната работа искат ти 2500 евро но не ти продават апарата с инструкции към него ами те карат да минаваш някакви изследвания дали си бил съвместим или не ала бала. Ето отговора който ми изпратиха.
Добро утро, благодаря за вашето съобщение. В случая на Lenire, бимодалната невромодулация се отнася до сдвояването на лека електрическа стимулация на езика със звукова стимулация. Това сдвояване работи за преквалификация на невроните в мозъка, за да намали вниманието и чувствителността му към шума в ушите. Имаме видео, което го разбива добре на нашия уебсайт: https://www.lenire.com/the-science-of-lenire/
Устройство за лечение на тинитус Lenire
В България няма партньорски клиники на Lenire, но можете да резервирате онлайн консултация с нашата клиника Ótologie Tinnitus Care (https://www.otologie.com/how-to-book/) и да видите дали е подходяща за вас. Всичко най-добро, Киара

# 632
  • In the land of Never Never
Аз им писах на Lenire но нямали представител в България. По скоро ми изглежда, като фалшива тяхната работа искат ти 2500 евро но не ти продават апарата с инструкции към него ами те карат да минаваш някакви изследвания дали си бил съвместим или не ала бала. Ето отговора който ми изпратиха.
Добро утро, благодаря за вашето съобщение. В случая на Lenire, бимодалната невромодулация се отнася до сдвояването на лека електрическа стимулация на езика със звукова стимулация. Това сдвояване работи за преквалификация на невроните в мозъка, за да намали вниманието и чувствителността му към шума в ушите. Имаме видео, което го разбива добре на нашия уебсайт: https://www.lenire.com/the-science-of-lenire/
В България няма партньорски клиники на Lenire, но можете да резервирате онлайн консултация с нашата клиника Ótologie Tinnitus Care (https://www.otologie.com/how-to-book/) и да видите дали е подходяща за вас. Всичко най-добро, Киара
Аз четох на сайта, мисля че беше, или може би имаше някакво интервю от създателите на апарата, беше преди време какво представлява процедурата, когато терапията започна да се прилага в Ирландия и Германия. Пусках линкове тогава в темата. Процедурата е, че апаратът се ползва под контрола на лекар, първо се калибрира, т.е. се наглася от лекаря в съответствие с шума, който имаш в ушите. След това се дава апарата и сутрин и вечер го слагаш за половин час. След  време, апаратът пак се калибрира, защото се предполага че шумът се е повлиял до някаква степен и трябва да се пренастрои. Не помня един път ли ставаше това. Процедурата трае 3 месеща. Скъпо е, вероятно ако дойде в България, ще бъде по-малко, но едва ли ще е много по-малко. Апаратурата е била доста дълги години изпитвана, върху хора, и вероятно е сложна. Всичко това струва доста пари. Лекарският труд сигурно влиза в цената. У нас може би само трудът да е малко по-ниско като цена.

# 633
Аз четох на сайта, мисля че беше, или може би имаше някакво интервю от създателите на апарата, беше преди време какво представлява процедурата, когато терапията започна да се прилага в Ирландия и Германия. Пусках линкове тогава в темата. Процедурата е, че апаратът се ползва под контрола на лекар, първо се калибрира, т.е. се наглася от лекаря в съответствие с шума, който имаш в ушите. След това се дава апарата и сутрин и вечер го слагаш за половин час. След  време, апаратът пак се калибрира, защото се предполага че шумът се е повлиял до някаква степен и трябва да се пренастрои. Не помня един път ли ставаше това. Процедурата трае 3 месеща. Скъпо е, вероятно ако дойде в България, ще бъде по-малко, но едва ли ще е много по-малко. Апаратурата е била доста дълги години изпитвана, върху хора, и вероятно е сложна. Всичко това струва доста пари. Лекарският труд сигурно влиза в цената. У нас може би само трудът да е малко по-ниско като цена.

След като е така защо не го направят по достъпен има сигурно милиони хора във всяка страна, които искат да пробват. Сега им разгледах по подробно официалния сайт и схемата ми стана ясна искат по 200 лири за 30 минути консултация по скайп. Значи те затова не го пускат за масови продажби за да печелят от консултации.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 18:09 от bgmilen

# 634
  • In the land of Never Never
След като е така защо не го направят по достъпен има сигурно милиони хора във всяка страна, които искат да пробват. Сега им разгледах по подробно официалния сайт и схемата ми стана ясна искат по 200 лири за 30 минути консултация по скайп. Значи те затова не го пускат за масови продажби за да печелят от консултации.
Сигурно защото се води медицински продукт, и трябва да се нагласи според конкретния човек, и впоследствие да се коригира, което може да направи само лекар, запознат с устройството и с проблема на пациента. Пациентът вероятно не може да го направи сам. Не си спомням точно принципа на действие, но са някакви вълни, не знам до колко това е безопасно, ако нещо не се нагласи точно, въобще малко сложна наука е. Като бъркат в нервната система на главата, лекарите предпочитат да се презастраховат. А лекарските консултации, особено на тесни специалисти като тези, на запад са доста скъпи.

# 635
Сигурно защото се води медицински продукт, и трябва да се нагласи според конкретния човек, и впоследствие да се коригира, което може да направи само лекар, запознат с устройството и с проблема на пациента. Пациентът вероятно не може да го направи сам. Не си спомням точно принципа на действие, но са някакви вълни, не знам до колко това е безопасно, ако нещо не се нагласи точно, въобще малко сложна наука е. Като бъркат в нервната система на главата, лекарите предпочитат да се презастраховат. А лекарските консултации, особено на тесни специалисти като тези, на запад са доста скъпи.

Ние няма как да се доберем да го пробваме за жалост. Някой знаели форум за хора, които реално са го използвали и да са споделили мнението си?

# 636
Здравейте, включвам се, за да напиша някои неща,които са фактор, но не се коментират. Аз имам автоимунно заболяване с много непоносимости, което обаче се подобри значително,тъй като съм стриктен в нещата. Да започна от там, че шума се появи преди 6 години от инфекция на гърлото и едното ми ухо беше заглъхнало за 1 месец и се изписаха обичайните неща,което не помогна. Нямам намаление на слуха, аудиограма правих преди месец. Непоносимостите ги получих от прекален прием на антибиотици. От 6 години не съм приемал. Ходя на вега тест и биорезонанс при една жена с много опит и съм доволен, защото има и доста фалшиви. Там постоянно ми излиза много високо електромагнитно излъчване(не знам как да го намаля,при положение, че работя на компютър)-определено е фактор за шума, прекомерно използване на хранителни добавки(намалям ги доколкото мога -макс 3 засега)- в тях има помощни вещества,които не са много ок и там внимавам,алергичен към антибиотици, прекомерно използване на стероидни хормони - тук се замислих,нито пуша,нито пия - само малко червено вино. Имам приятелка лекар ендокринолог и тя ми каза, че б12 е растежен хормон, витамин д3 е стероиден хормон,може да се усвоява от слънце и на солариум, а аз имах дефицит сериозен и на двете. И да кажа,че шума най-много се усили от висока доза б12, и при други хора го е имало,не съм единствен. Не взимайте мултивитамини,всичко е вързано в организма, а и доста от тях имат лоша усвояема форма на б12-цианокобаламин-разпада се на цианид,и вит Е. След 1 година прием станаха високи(витаминно-минералния баланс е важен за тинитуса), а вит Це и Е бяха в дефицит,с високо протеинно хранене дигнах пикочната киселина,поради лоша чревна абсорбция и от високата пикочната киселина ме удряше в костите(шийната остеохондроза) и имах сърцебиене от нея. За 1 месец без месо и риба,ограничени бобови и зеленолистни, и без високомаслени млечни пикочната падна от 520 на 299. Утре ще почерпя Simple Smile. За билките- внимавайте, затова ходя на биорезонанс и вега -алергичен съм към пчелни,мед,мащерка,риган,черен кимион,кантарион, но пък невен много добре ми действа.

# 637
Някой пробвал ли е това?
https://www.ebay.com/itm/384307352607
lianwany 10 бр пластир за лечение на шум в ушите за защита от болки в ушите, стикер за загуба на слуха

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 11:15 от bgmilen

# 638
Вчера ходих при един невролог от нашия край с идеята да ми направи въпросните изследвания и  той отказа, каза ,че нищо нямало да се види във вътрешното ухо ,защото били малки кръвоносните съдове колкото косъм и започва да ми развива теореми без никакви изследвания и доказателства от какво идва шума и естествено ми предписа бетасерк и някакви витамини . Само ми замина направлението и заради това ще искам да отида при някой ,който има въпросната апаратура . Така да си говорим празни приказки ,вече ми е писнало и всеки ти говори различни неща ,а при мен е специфичен този шум ,защото през деня може няколко пъти да намалее или да изчезне за някакъв кратък период от време и искам да се разбере поне от какво е ,но съм сигурен че е нещо от кръвообращението просто си го виждам кога ми намалява(при ускорен пулс и по-високо кръвно) и кога ми се увеличава  .

Яниовски, няма да се разбере! Разбери го това - НЯМА! Никой не може да разбере защо при тебе е такава спецификата на шума, колкото и да ходиш да се облъчваш на всички измислени по света апарати и уреди. Тук влизам веднъж на 5 месеца, но виждам че ти вече доста дълго изследваш този проблем - точно така бях и аз преди 3-4 години. Знам че ти е много трудно.... Но разбери - от опит ти казвам: няма смисъл, не си харчи парите нито за доктори, нито за лекарства, нито за терапии, защото нищо няма да помогне.
Насочи вниманието си към нещо друго, смени фокуса... Това с което се бориш то упорства.
Визуализирай как омаловажаваш проблема - шума. Представяй си го как става малък, малък, как намалява шума, измисли си хоби, влез в групи по някакви интереси, ходи танцувай...
Влюби се, в края на краищатаааа.....
Ще се оправиш, ще видиш....Ще смениш "фокуса", ще започнеш да мислиш за нещо друго, ще спиш по-добре, пак ще го има шума, но няма да се сещаш за него, няма да го наблюдаваш, няма да го измерваш и следиш през целия ден....
Разбери че във Вселената има баланс: след тревогите, болестите, негативността идва радостта, любовта, споделянето, приятелството, което лекува всичко.
Това са загубени години в мисли за този шум.
И аз бях така, бях тук редовна...всеки ден или през ден, пробвах какво ли не....
Спри да се облъчваш по тези ЯМР. Нищо няма да видят, и да видят - няма какво да ти дадат за да ти спре шума. Има шипове, остеохондроза, изгладена лордоза, други подобни изменения....никой нищо не може да промени нито да излекува.
Гарантирам ти! СМЕНИ ФОКУСА И ЩЕ СВИКНЕШ, НЯМА ДА МУ ОБРЪЩАШ ВНИМАНИЕ.
НЕ МУ ПОСВЕЩАВАЙ ЖИВОТА СИ!
ЖИВЕЙ!

# 639
Аз имам тинитус след като прекарах Ковид преди 3 месеца. Още не ми е минало, затова смятам да си купя Цинаризин. Някой пробвал ли го е?

# 640
  • София
Нямам опит с нищо. Понеже пишеш след Ковид - за тези 3 месеца няма ли разлика в оплакванията?

# 641
Не, никаква промяна освен, че първо шума беше все едно съм под водата, а после се превърна в пищене (тинитус). Появява се основно вечер. Вече свикнах, но се чудя дали да не започна това лекарство, което ми препоръча невролог - "цинаризин потискане на възбудимостта на вестибуларния апарат, потискане на съдовите спазми и подобряване на микроциркулацията в лабиринта на ухото. Цинаризин блокира навлизането на калциеви йони в клетките и по този начин ги предпазва от увреждане.

Цинаризин Инбиотех се прилага за:

Контрол на вестибуларни симптоми, както от периферен, така и от централен произход и на лабиринтни нарушения вкл. вертиго, замаяност, шум в ушите, нистагъм, гадене и повръщане;
Профилактика на болест на пътуването."

# 642
Не, никаква промяна освен, че първо шума беше все едно съм под водата, а после се превърна в пищене (тинитус). Появява се основно вечер. Вече свикнах, но се чудя дали да не започна това лекарство, което ми препоръча невролог - "цинаризин потискане на възбудимостта на вестибуларния апарат, потискане на съдовите спазми и подобряване на микроциркулацията в лабиринта на ухото. Цинаризин блокира навлизането на калциеви йони в клетките и по този начин ги предпазва от увреждане.

Цинаризин Инбиотех се прилага за:

Контрол на вестибуларни симптоми, както от периферен, така и от централен произход и на лабиринтни нарушения вкл. вертиго, замаяност, шум в ушите, нистагъм, гадене и повръщане;
Профилактика на болест на пътуването."

Пробвайте, но не хранете големи надежди. Поне е евтино лекарство и се дава без рецепта.
Принципа е на проба - грешка. Няма лекарство за този проблем. Някои действат докато се пият, после шума се връща.

# 643
След дълго четене стигнах до извода, че шума в ухото след като не е от ухото (потвърдено с аудиограма, доплер и куп други изследвания). Може да идва и от мозъка. Прочетете това възможно е да откриете, че имате сходни със описаните проблеми. Също така пише, че не се изисква рецепта за да си го купиш аз лично мисля да го изпробвам.

Ноопепт
Ноопепт е ноотропно средство, предназначено за лечение на пациенти с увредени функции на централната нервна система.

Ако се вземе правилно, той може да активира паметта и мисленето на човек, както и да подобри първичната обработка на информацията от мозъчните клетки, анализ и консолидация на данни, запазване и извличане на изображения, мисли, идеи.

Следователно, Noopept се използва в неврологичната и психиатричната практика за инхибиране развитието на амнезия при пациенти с черепно-мозъчна травма, токов удар и други състояния (нарушения на съня, концентрация, проблеми с паметта).

Noopept е в състояние да спре или значително да забави смъртта на нервната тъкан при исхемични патологии в мозъка, както и да премахне токсичните вещества, образувани под въздействието на свободен кислород, т.е. лекарството има антиоксидантно действие.
В допълнение, ноотропният има антитромбоцитни, антикоагулантни и фибринолитични ефекти, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и блокирането им на мозъчните съдове..
Основният ефект на Noopept е свързан с производството на циклопролилглицин, вещество, което е подобно по състав на естествения дипептид, който защитава процесите на паметта.

Също така, лекарството има холиноположителен ефект, индиректно укрепва клетките на централната нервна система.

Приемането на Ноопепт подобрява процесите на асоциативни връзки между невроните, поради което паметта, вниманието, мисленето се възстановяват.

Лекарството действа поетапно, през първата седмица от приема има благоприятен ефект върху настроението и съня на пациентите, а от втората седмица подобрява когнитивните функции, намалявайки психоемоционалния стрес и тревожност при пациентите.

Вегетативно-нормализиращият ефект на лекарството се проявява в изчезването или свеждането до минимум на главоболие и световъртеж, нормализиране на ортостатичните функции и сърдечната честота, подобряване на мускулния тонус, появата на физическа активност и добро настроение.

Голямото предимство на лекарството е способността му да не се натрупва в тъканните структури..

Лекарството е регистрирано като фармакологично средство през 2006 г., има свой индивидуален номер - 001577.

Това е лекарство без рецепта.

Инструкцията за Noopept е разработена и одобрена от производителя, тя съдържа ясни препоръки за това как да приемате лекарството и колко дълго продължава курсът на лечение.

Noopept е преминал всички необходими клинични изпитвания, има сертификат за съответствие, признава се и се записва като ноотропен агент.

Състав
Таблетките Ноопепт се произвеждат в плоскоцилиндрична форма, имат разделителна линия и са бели..

Една таблетка съдържа 10 mg активна съставка (етилов естер на N-фенилацетил-L-пролилглицин), както и формообразуващи и консервиращи компоненти: целулоза (21,2 mg), млечна захар (55 mg), повидон (0,0008 mg), нишесте (13,5 mg), магнезиев стеарат (0,3 mg).

Механизъм на действие
Инструментът има ноотропни и невропротективни ефекти.

Затова е препоръчително да се използва за подобряване на функционирането на мозъка, укрепване на паметта, умствените функции, вниманието.

Лекарството се предписва за предотвратяване на появата на усложнения в резултат на продължителна хипоксия, наранявания на главата, тежка интоксикация.
Експериментални проучвания върху животни показват облекчение на лезията при тромботичния модел на инсулт.

# 644
  • София
Това лекарство те прави нов човек. И без шум в ушите повечето хора имат нужда от него. Поне листовката му го представя като такова. Кажи как ти се е отразило. Колко време смяташ да го приемаш?

Общи условия

Активация на акаунт