Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 028
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 840
Имам си шум от 2013 година. Тогава правих изследвания на слуха, всичко друго нормално. Ами свикнах си и това е. От твърд алкохол намалява, от червено  вино се увеличава. Вече не ми прави впечатление, примирила съм се

# 841
А какъв вид ви е шума ?

# 842
  • София
Моя шум е зън зън, ту го има ту го няма. А от една седмица ме боли ухото и съответно ходих на ушен лекар, противовъзпалителни ми изписа, но сякаш няма подобрение.  Нещо да сте взимали за болки, което да е помогнало?

# 843
Имам шум в едното ухо откакто познат ми стреля в ухото с детски пистолет с капси. Била съм при УНГ, който ми провери слуха и каза, че шумът не се оправя.
Как се установява,  ако слуховия нерв е увреден? Предполагам, че този шум няма как да намалее или да изчезне.

# 844
Имам шум в едното ухо откакто познат ми стреля в ухото с детски пистолет с капси. Била съм при УНГ, който ми провери слуха и каза, че шумът не се оправя.
Как се установява,  ако слуховия нерв е увреден? Предполагам, че този шум няма как да намалее или да изчезне.
Моята диагноза е Неврит на слуховия нерв. Когато лежах в болницата ми правиха  аудиограма, скенер и системите,които ми вливаха та на база изследванията лекарите така са преценили. Не съм имала външен дразнител,който да е провокирал шума. Всичко започна внезапно без други симптоми. Вашия случай е по-различен ,надявам се да отшуми. УНГ при който сте била не изписа ли лекарства?

# 845
CocoMilk, благодаря. Няма да отшуми, от 2018 е случката. Нищо не ми изписаха.

# 846
CocoMilk, благодаря. Няма да отшуми, от 2018 е случката. Нищо не ми изписаха.
Доста време е минало да,помислих че е скорошна история. Ако е неврит ,витамини от Б групата и магнезий евентуално биха дали леко подобрение а и без да навредят.

# 847
  • София
Цитат
  оята диагноза е Неврит на слуховия нерв. Когато лежах в болницата ми правиха  аудиограма, скенер и системите,които ми вливаха та на база изследванията лекарите така са преценили. Не съм имала външен дразнител,който да е провокирал шума. Всичко започна внезапно без други симптоми. Вашия случай е по-различен ,надявам се да отшуми. УНГ при който сте била не изписа ли лекарства?

Неврита на ухото със скенер и ЯМР се установи ?

# 848
Цитат
  оята диагноза е Неврит на слуховия нерв. Когато лежах в болницата ми правиха  аудиограма, скенер и системите,които ми вливаха та на база изследванията лекарите така са преценили. Не съм имала външен дразнител,който да е провокирал шума. Всичко започна внезапно без други симптоми. Вашия случай е по-различен ,надявам се да отшуми. УНГ при който сте била не изписа ли лекарства?

Неврита на ухото със скенер и ЯМР се установи ?
Има ли някакво лечение?

# 849
ЯМР не ми е правен. Както писах , на база анамнезата и проведените манипулации , диагнозата ми е тази . Пълно излекуване няма. Имам само подобрение от системите ,защото пищетето когато започна беше нетърпимо.

# 850
Привет.
Току-що,чета си една книга и усетих шум в едното ухо сякаш чук пулсацията на сурцето си в такъв ритъм около 5-10 секуднди.ня някого случвало ли се е подобно нещо,не свистене или друг вид, а ко кретно пулсиращ,защото ми изшязпха най-страшните неща в гигъл. А лошото е,че скоро пак ми се случи за секунди. Бях на море допреди 4 дни....не знам има ли някаква връзка. Благодаря.

# 851
  • In the land of Never Never
Привет.
Току-що,чета си една книга и усетих шум в едното ухо сякаш чук пулсацията на сурцето си в такъв ритъм около 5-10 секуднди.ня някого случвало ли се е подобно нещо,не свистене или друг вид, а ко кретно пулсиращ,защото ми изшязпха най-страшните неща в гигъл. А лошото е,че скоро пак ми се случи за секунди. Бях на море допреди 4 дни....не знам има ли някаква връзка. Благодаря.
Има такъв тинитус, при който си чуваш пулса в ухото. При мен се получи при един силен стрес, и го чувах доста силно около половин година, после  изчезна постепенно, и сега се ми появява понякога, за по ден-два, като интересното е, че се появява и в другото ухо.
Не знам какво да ти кажа, как да го избегнеш, релаксирай повече и не се напрягай, аз след като започнах да се примирявам с това и да се старая да не му обръщам внимание, тогава започна да изчезва. Като бях фиксирана на него, беше по-силен. Маскиращи шумове или музика, не много силно, и разни практики за релаксиране, каквото ти действа добре, йога и подобни неща, помагат.

# 852
  • София
Бях на вторичен преглед при ушен, който не можа нищо да каже за болката в ухото и ми даде талон за ушен по здравна каса за мнение на колега. Не ми се е случвало друг път така да ме предпращат, сега търся по каса друг... Някой ако може да ми препоръча по здравна каса друг?

# 853
мм,за кой град става въпрос?
Какво ще рече ,че ви е дал "талон" за друг УНГ? Най-вероятно препоръка за консултация с друг специалист но това означава, че трябва да си вземете направление от личния лекар. Защото от това, което сте написала става ясно,че сте била на платен преглед а специалист,който не работи по здравна каса не може да издава направления. И няма нищо странно, че ви препраща на друг колега щом не може да се справи , по-добре второ мнение от колкото да ви мотае.

# 854
  • София
Бях по здравна каса при УНГ и ми даде талон за друг колега пак по здравна каса. Не знаех,че може.Но, сега проблема е при кого за второ мнение? За София

Общи условия

Активация на акаунт