Холандска темичка - за настоящи и бъдещи мами

• 14 509
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичетаbouquet  bouquet

Чак сега намерих време за форума Weary,защтото от вчера съм без майка. smile3511..тоест без нейното вездесъщо присъствие в къщи newsm20,особенно в кухнята 1dishes,зад дъската за гладене 1ironing,до супера newsm71....и т. н.... newsm75 wash hang
Е,на всички хубави неща все някога идва край...така че горе главата Ели и марш обратно в кухнята... smile3521
Сега ми остава само да я чакам да се върне...скоро newsm10.
Но стига за мен....вие как сте?
Калинка,благодаря за комплимента...моят син наистина е моят най-голям шедьовър newsm44...за сега pregnant
Дани срещата мина прекрасно..надявам се в скоро време да можем да се съберем повечко бърборани lalalala.
Момичета,исках да ви питам newsm78,аз реших да си направя комбиниран тест за Даун,въпреки че не съм в рискова група по отношение на възрастта,някоя от вас има ли опит или просто инфо.Благодаря ви предварително и

много целувки от Ели и нейните две/три????/ момчета  love001  love001

# 151
Еееее наи-накрая и аз да се вклю4а в холандската теми4ка..... хубаво морето ама свършиии.

Та моми4ета и аз съм навита за срещи4ка, тъкмо сега в 4етвъртък летим с дребния за Холандия.
А на 9 септември ще водя свекитата в БГ Simple Smile

Дани , с теб поне ако не се видим- срамотааа Embarassed

Звезди , а кои разхожда ку4ето ти?

Лека от мен и до утре... раааано сутри (като си знам зве4р4ето). Hug

# 152
мими23, се забравям да ти кажа, че снимките не са страшни. Само ми стана едно криво за болката. А ти ли си избра позата за раждане?

# 153
мими23, се забравям да ти кажа, че снимките не са страшни. Само ми стана едно криво за болката. А ти ли си избра позата за раждане?
...Ами на леглото не ставаше,нямах никакъв усет и сила да напъвам.Толкова бях изморена и изтощена от контракциите,че акушерката ме сложи на стола.На стола за раждане е много по добре,по силно и "качествено" можеш да напъваш...а и земното притегляне помагало Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Акушерката ми беше много добра и си разбираше от работата.Не знам без нея дали щях да се справя.Преди да направи каквото и да е ми обясняваше в детайли и спокойно какво ще прави и колко ще боли.Тя ми спука и водите,още вкъщи.Не болеше много,но аз при вида на иглата саамо дето не припаднах.Ако се бях отпуснала сигурно нищо нямаше да усетя.Да знаете,че пукането на водите въобще не боли,по добре да затвориш очи и да се отпуснеш...за тези на които им предстои.
Честно да кажа,радвам се че родих естествено и без упойки...пак бих родила така.Някак си изживяването е пълно и си заслужава.Вярно,че боли много,но болката е една....как да обясня,незнам.Нещо естествено,нещо,което трябва да е така...бързо се забравя.Например възстановяването е по мъчително от болката при раждане,защото колкото и да е свършва а възстановяването си е продължително.При мен беше доката изтече кръвта /около 50 дена/.Чак след това се почувствах отново като преди.Ама стига вече по тоя въпрос Crazy Crazy Crazy
Аз искам още едно ама по нататък.

Чета всеки ден,но не пиша защото още оправяме проблемите с детската градина и ми писна вече.Искам да тръгне вече ,че да се отърва от главоболие.Само мисля,кроя и се ядосвам.Не мога 5 мин. спокойствие да намеря.И само се караме с Ян,голямо е напрежение.
И това гадно време.Вчера само докато излязох от магазина и обувките ми бяха пълни с вода.Не се наваля.Всичките ни приятели почти заминаха на почивка в Гърция,на остров Крит...блазе им.

Поздрави на всички ви  bouquet

# 154
zwezdi4ka,И не видяхме човек цели 2 часа!!!!!!!  Laughing
Извинявай, ама да не сте били пролетно-есенно време в нашата дневна в събота сутрин? Joy Майтапя се..но една сутрин  ( разбирай към 10) с мъжа ми бяхме седнали ( точно по холандски) да си закусваме с дръпнати пердета...прозореца ни гледа към "фицпад"... и за час- час и половина.. никой не мина  #Crazy newsm78 ooooh!

eddita
, начастно ли ще ходиш да го правиш това изследване? newsm78
скоро ще се свържа с теб, че мъжа ми май се нави за Сенсеото Crazy
Ели ти какво искаш -  момче или момиче? Mr. Green

kariluis , какво имаш пред вид с "кои разхожда ку4ето ти"??? newsm78 И те са 2 Crazy...хубаво  е да си имаме темичка нали? Hug

мими23
,
Айде дано бързо да намерите разрешение за градина...и не се карайте много- много Rolling Eyes Или се карайте, ама се сдобрявайте по- често  Crazy Mr. Green
За първи път чувам за стол за раждане.... Thinking

Вчера в нашата Холандия не валя Flutter

# 155
Момичета, който се е логнал в  http://www.frappr.com/bgmammiv4uzbina
 да ми помогне и аз да се логна пробвах вси4ко което ми дойде на акъла.. но не ми приема локацията..  Rolling Eyes

# 156
Момичета, който се е логнал в  http://www.frappr.com/bgmammiv4uzbina
 да ми помогне и аз да се логна пробвах вси4ко което ми дойде на акъла.. но не ми приема локацията..  Rolling Eyes

Приема я, звездичке. Вьведи Netherlands и няма проблем, аз току що се регистрирах, остава само да си дооправя профила Grinning

# 157
Стана, справих се най- на края Whistling

Последна редакция: ср, 23 авг 2006, 11:04 от zwezdi4ka

# 158
,

Аз не мога да уча само думи, ами в контекст. От майка ми съм придобила навика и да уча думата на самият език, тоест да не си я превеждам. И сега има думи, които знам какво значат, правилно ги употребавам, но трябва да се замисля , за да ми дойдат на английски или на български. Ти свърши ли с курса? От тук нататък?

Курс има пак септември, дори вече получих повиквателната, но незнам дали да ходя. Много мудно преподават, групата е голяма, сумата която искат за толкова малко часове е висока. Мисля да се пробвам този пьт на друго място, примерно кьм РОК.Гледах имат продьлжителни курсове и цената на курса е под 100 евро. Другата седмица ще ходя лично за информация. навремето като имаше все още инбюрхеринг курсове бях ходила да питам и понеже нямах регистрация в Холандия ми бяха казали, че не става.Но сега откакто може да си плаща човек, чувам, че много хора се записват, пьк да видим. Така или иначе ако влезем в Европейския сьюз ще си плащаме, както всички досегашни членки правеха. На курса на който ходех кьм Университета повече от половината бяха от ЕС, а останалите от Канада, Щатите и Австралия.Те никога не са имали право на безплатен инбюрхеринг курс.

# 159
  • Там,където се събуждам щастлива.
Оранжево небето,

Имам 3 познати от курса / 2 от Америка и 1 от Шотландия/. И на двете им беше безплатен. Мисля, че зависи от кметството. Но те не плащаха. 
Ти не си ли ходила на този, който беше без пари? Дори и сега, мисля че може. То проверила ли си добре?

# 160
Май наистина зависи от кметството. Нашето даже плати превод и легализация на диплома. А съседни не...

# 161
И на мен всичко ми беше платено.Курс,пътни разходи,превод на дипломи,учебници,изпити...Кметството към което съм сега след преместването обаче нищо не плаща,хич не ги интересува и протакват нещата.Затова гледах да приключа курса,да си взема дипломките и да не се занимавам вече.И добре направих.

Амстердамки,я кажете за изгодните магазини за детски дрешки в Амстердам.Има ли Вибра и Зиман и къде са.Аз пазарувам от там и съм много доволна,но в Амстердам не ги знам къде са.Питам,защото една дружка от отчетната темичка ще идва насам да си пазарува а аз едва ли ще имам свободно време да се видя с нея и да я поразведа.Мога само да и обясня горе долу къде може да иде.Има ли все още намаленийца в Амстердам?

Звездичке,още се протакват нещата.Другата седмица ще водя малкия да свиква и от 4 септември ще тръгне.Мислим да плащаме на някой да го прибира от детската градина.Още умуваме и се караме.Писна ми и нямам търпение да се оправят нещата най накрая.
И аз не бях чувала за раждане на стол,ама е на-чух видях и пробвах-добре са го измислили хората Peace
Поздрави на всички  bouquet

# 162
Май наистина зависи от кметството. Нашето даже плати превод и легализация на диплома.
И на мен така Mr. Green

мими23
,
 Все пак вече се вижда края... ама ти пък за къде си се разбързала  Confused ...май още не си свикнала на "rustig" Sick...

Момичета, вчера една приятелка ме помоли да потърся есенно-зимни обувчици за дъщеря и номер 22 до 10-15 евро  въпроса ми е:
 къде да търся ( и дали въобще ще намеря  newsm78 )
и дали бг номерация отговаря на тукашната? newsm78

eddita , липсваш ни къде изчезна от хоризонта? newsm78 Thinking Naughty
 Joy

# 163
Май наистина зависи от кметството. Нашето даже плати превод и легализация на диплома.
И на мен така Mr. Green

мими23
,
 Все пак вече се вижда края... ама ти пък за къде си се разбързала  Confused ...май още не си свикнала на "rustig" Sick...

Момичета, вчера една приятелка ме помоли да потърся есенно-зимни обувчици за дъщеря и номер 22 до 10-15 евро  въпроса ми е:
 къде да търся ( и дали въобще ще намеря  newsm78 )
и дали бг номерация отговаря на тукашната? newsm78

eddita , липсваш ни къде изчезна от хоризонта? newsm78 Thinking Naughty
 Joy
Абе мани не мога спокойно,така съм свикнала,все се притеснявам за щяло и не щяло.

Номерациите са различни,много е трудно да се уцели.Аз очертавам крачето на картон и го изрязвам като стелка,пращам го на майка ми и тя купува от България обувчици.В Бристол можеш да търсиш,или Ван Харен...там съм взимала и съм доволна.По другите магазини са скъпи-над 30-40 евро.За 10-15 можеш да намериш някъде на намаление.

# 164
Ами ще  потърся, че  не ми се иска да и отказвам... пък в крайна сметка каквото намеря... Благодаря Мими!  bouquet Hug

И аз едва ли ще им свикна някога на спокойното ( или по-точно казано Упойното) smile3532

Общи условия

Активация на акаунт