Холандска темичка - за настоящи и бъдещи мами

• 14 520
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
мими23, не можах да повярвам на очите си.... бебенцето се вижда толкова ясно... това в кой месец е?
 newsm78
Представям си каква емоция си е... и как като си я гледала ехо-снимката си нямала търпение да гушнеш бебчо Hug
А за раждането само мога да кажа добре че е зад гърба ти Hug

eddita
,
 сребърното сенсео като стане под 50 евро... може и да си го купим... това решихме днес на вечеря...
 Честито за новата ти учебна година..ама 400 евро си е доста пара #Crazy ooooh!

# 121
Мими23,леле видях я снимката..много е хубава! newsm10Ние със сигурност ще искаме да го направим това триизмерно ехо..нищо,че не е от най евтините Sick #Crazy

Звездичка,забравих да ти кажа как се сдобихме със нашето Сенсео...аз съм член на клуба на книгата/което ме задължава 4 пъти в годината да купувам нещо от тях-книга,компакт диск и т. н.,след тази година-можеш да се откажеш.../.Една от офертите им беше следната...ако направиш някой друг член,получаваш Сенсеото безплатно!Ако искаш мога да проверя дали още е възможно...Изгодно е! smile3503
Поздрави Ели

# 122
Здравейте !
И пак проблеми.Тъкмо да подписваме договора за градината,определяхме дни в които малкия трябва да ходи за по няколко часа да свиква и се оказа,че градината работи до 18:00 и нито минута по-късно.Аз свършвам работа в 18:00,не мога по никакъв начин да прибера детето на време.С мениджърката говорих ако може 10-15 мин. по рано да си тръгвам,ама не е честно спрямо другите момичета а и за седмица ще се събира около час и ще трябва да ми се изчислява от заплатата...много разправии.Ех,не се свършиха проблемите Sad

Поздрави на всички  bouquet

нашата градина даже работи до 5.30 и трябва даже да плащтам до 6 часа допълнително. Но да знаеш повечето градини работят до 6 на всички места си е същото: гледат те на кръв ако закъснееш.  #2gunfire
А за кафе машината аз да си кажа че Senseo прави супер кафе!! А може с друг филтър приставка да си павиш чай, аз пак съм опитала всичките сортове

За раждането, винаги можеш да да раждаш в болница, но ще те пратат там само в последния момент (кум 6-7см разкритие наи малко). Сериозно. А за епидуриална да си кажа и аз: ако настоявате, малко театър поиграете че не можете без нея и най вече ако ви я в впишат в досието, после няма да правят проблеми да ви я сложат.Но трябва големи уговорки да се правят.
И последно за срещтата , виждам че сте се уговорили вече. Аз е сляза за малко след работа към ш някъде и ще ви звънна да разбера къде сте.
 Hug

# 123
А за епидуриална да си кажа и аз: ако настоявате, малко театър поиграете че не можете без нея и най вече ако ви я в впишат в досието, после няма да правят проблеми да ви я сложат.Но трябва големи уговорки да се правят.
Точно така.

# 124
Май е ясно,ч е преди да забременееш дори е наложително да изкараш едни курсове по актьорско майсторство! smile3532 Weary

Kalinka , снощи най- накрая открих историята ан Петер и Лиляна ( така ли се казваха)...ама аз ли не схванах нещо не знам.. но си представях някакво филмче, пък то било някаква музичка... Crazy
Но едно голямо Благодаря, понеже благодарение на теб научих за нетерра и сега за този сайт!  bouquet

Момичета какво гледате по ТВ-то? newsm78

# 125
Сенсео,Менсео...ама ето на свършило ни кафето за машинката и сега си варя турско в джезве Crazy Crazy Crazy

Цитат
мими23 , всички застраховки поемат раждането в болница, ако е по необходимост (както е било при теб).
Между другото размерите могат да са проблем при раждането, ако става въпрос за диаметъра на главата на бебето, не дължината на телцето му.  Т.е. не 54-те см са били проблема...
Мани,мани...и главичката му не беше малка,и 3-4 шева имах.Мъка голяма,но най важното е че се справих.Сега ако трябва да избирам пак без опойка ще родя.Напъването е песен,контракциите ме плашат.Ето ви и нагледно моето раждане.Който се плаши да не гледа Grinning
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos& … p;security=CivipP

Все пак при всеки е различно.Друго да кажа-бързо изписват.Мен ме изписаха 4 часа след раждането и си отидох вкъщи.
Ехото си го правих на едно експо.Тух в холандия се организират годишно 2 такива-за деца и родители.Много е интересно да се посети,има какво да се види,раздават и подаръци,може да се купят на сметка много нужни неща.Препоръчвам PeaceЕдното експо е в Амстердам,другото в Утрехт.
Поздрави  bouquet

# 126
мими23,
 няма ли някое линкче за споменатото експо...за повече инфо.. кога се провежда и тн...
 Обаче сега като си мисля, преди 2-3 години свекърва ми и зълва ми ме мъкнаха на нещо подобно... голяма лудница беше и раздават разни нещица там, нали? Thinking

# 127
stava vupros za Jonge Gezinnen Beurs, v Amsterdam ili Utrecht. Predvaritelno bileti prodavat v Etos , daje praviat mnogo reklama kogato ima takuv panair.

No da vi kaja za 3D videozon sum vijdala sushto niakude iz razni flyeri, vuv vestnici reklama i tn. Moje i po internet da namerite informacia, a sigurno i akusherkite znaiat (verloskundige).

Sorry tozi put za latinicata, ama pisha po burzo taka  Embarassed

# 128
  • Там,където се събуждам щастлива.
Леле, наистина ли е само музиката от предаването?  ooooh! В момента не мога да го отворя, тъй като вчера ровичкахме с един познат да си оправя за БТВ настройките. Ако натиснете на "bekijk fragment" пак ли е само музика? newsm78....
Историята е много интересна и ако има желаещи ще я разкажа.

Звездичке, сега не гледам почти нищо по телевизията, защото няма. 3 поредни дена гледам един сериал на ББС в ранните часове, защото си падам по "костюмираните драми" / както казваше едно бивше гадже/  Embarassed Мисля да си вземем дигитална телевизия, тъй като сериозните предавания са там, а и има страхотни радиа.

По отношение на ражадането и аз не знам вече.... Confused Ние ли сме по-различни / май, ще да е в това/. Едно момиче от службата беше бременно / може вече и да е родила/ и си говорим един ден как е в България. И тя вика: "Колко хубаво, че жените могат да имат упойка". А аз й викам: "Ама и ти може да имаш..."/  приятелят й е анестезиолог в болницата// "Ооо, не! Твърдо без." newsm78 newsm78 newsm78 Явно сме различни.

Обаче по закон нямат право да ти отказват. С моята приятелка сме изчели какво ли не , в нейното желание да си има бебе. По принцип съм приела здравната система такава, каквато е. Иначе само ще ме боли главата от мислене защо така и онака. Вчера познатата ми с инвитро подготовката беше на гости. Направо се прекланям пред всички минали по този път.

Оранжево небето, как се занимаваш всеки ден с езика? Упражнения ли правиш?

# 129
Мисля да си вземем дигитална телевизия, тъй като сериозните предавания са там, а и има страхотни радиа.
Какво имаш предвид под  сериозна ТВ? newsm78 Питам понеже ние имаме...ама аз все не мога да намеря какво да гледам... Rolling Eyes

Цитат
Ако натиснете на "bekijk fragment" пак ли е само музика?
... Rolling Eyes ами.. да ...или поне ако аз не съм объркала нещо.. Така че разкажи историята, че ми стана много любопитно! Crazy

# 130
мими23,
 няма ли някое линкче за споменатото експо...за повече инфо.. кога се провежда и тн...
 Обаче сега като си мисля, преди 2-3 години свекърва ми и зълва ми ме мъкнаха на нещо подобно... голяма лудница беше и раздават разни нещица там, нали? Thinking
Заповядай !!!
http://www.negenmaandenbeurs.nl/nmb2007/n-Експо 9 месеца
http://www.jongegezinnen.nl/_beurs-Експо Млади семйства

Въпреки навалицата си заслужава да се посети Peace

# 131
Оранжево небето, как се занимаваш всеки ден с езика? Упражнения ли правиш?

Взимам книги от библиотеката - учебници по холандски, дискове за слушане с уроци.Вадя непознати думи, уча ги и т.н.....с 2 думи скучна работа Mr. Green
Калинка, разкажи историята...и аз само на музиката попаднах newsm78

# 132
мими23    bouquet Мерси за линкчетата и на chdiana   също   bouquet

Определено...ще взема да го посетя Hug

Оранжево небето , как успяваш да се амбицираш да учиш...аз като знам, че някой не ми виси на главата или яйцето е далеч от д-то...съм царкиня да си намирам извинения и оправдания пред себе си, за да върша нещо дрУго ooooh! Crazy
 newsm10 smile3501 на теб!

Kalinka
,
 може би е оЩе прекалено рано , за да си отворя очите, но един с един бърз преглед не успях да ти намеря новата тема за нетерра, та затова тук ще пиша:
 Вчера я пробвах и наистина ме прехвърли към нетерра . нет... обаче не ми призна старата регистрация и правих нова...Наистина жалко за целия архив, който пропадна със старата страничка... Rolling Eyes Но на новата качеството е по-добро от към цветове и яркост на картината... но толкова много насича, че чак не е приятно вече... с една дума Жалко ooooh!

Лек ден на всички  bouquet

# 133
7of9 , съвсем случайно видях постинга ти в "Готварския" в темата за "Златните картофки" пробвай ги.. страхотни са... само като си помисля и ми текат лигите...но е задължителни тефлоновия тиган и капака...а ако има и "Бьорнер" -  направо  сиеточно в 10-ката! аз ги правих вече 2-3 пъти и ставам все по- и по- добра.... почти няма разкашкани картофи  chef ако не обичаш мазно около 1-1/2 супена лъжица мазнина е пре достатъчно

# 134
  • Там,където се събуждам щастлива.
Сега писах на тези от сайта, защото наистина другите истории са там, а нашата е само музика. Беше интересно да се види, защото преразказаното няма да предаде атмосферата. Имаше много хубави гледки от България, холандецът колоритен по свой си начин, българката също.

Накратко историята: Тя, жена над 40, която остава нелегално в Холандия. Той, скитащ неудачник, без работа, без дом. Запознават се и дори тя живее с него известно време на улицата. Но жената решава да се пробва да остане легално и отива в полицията, където веднага я прибират за екстрадиране. Той се опитва да й помогне, но ....Поисква поне да знае кога заминава, нищо не му казват. Решава след 2 години да я потърси, но знае само името на града / някъде из Южна България беше/ и нищо друго. От предаването я намират в едно таванче. Работи в едно барче. И не го е забравила, все още влюбена в него. Историята завърши малко с отворен край, защото от предаването не можеха да я доведат в Холандия / както правят/, а и той беше в процес да намери работа, имаше вече покрив над главата и твърдо решил, за да бъде с нея, да няма и помен от миналият му живот.....

Много сухо е така историята, просто трябва да се види....Надявам се да ми обърнат внимание на е-майла и да я качат.

Общи условия

Активация на акаунт