Работа, CV-та, HR-и, съвети - 71

• 32 119
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
За какво си говорите принципно или мълчите в службата?

При нас малко е трудно за разговори, понеже сме с прегради между бюрата, но като цяло си говорим точно за деца и манджи, понякога за пътувания. Не обичам натоварващи разговори и, ако някой почне такъв, просто се изпарявам.... Натоваващи имам предвид - за колеги, които не присъстват, за семейни проблеми, за болести, разни оплаквания от какво ли не и др.
аз работя с мъже в стаята,  много научих за колите, моторите, колелата, косачките, политика обсъждаме, религия, социални теми, ако нещо не знаеме по тези въпроси,  интернет е насреща, търсим информация, ако имаме спорове Simple Smile) Понякога слушаме радио (ама не всеки на слушалки да слуша своето радио)

# 646
Здравейте, какво би означавало "reffered by" във форма за кандидатстване през самия сайт на компанията?

# 647
Здравейте, какво би означавало "reffered by" във форма за кандидатстване през самия сайт на компанията?
Според мен - препоръчан от. Може да има по-голяма тежест за кандидатурата, ако някой "виден" човек е препоръчал кандидата.
Ако има други мнения, ще ги прочета с интерес.

# 648
Съвети (на немски) какво да съблюдаваме при онлайн-интервю https://www.bernd-slaghuis.de/karriere-blog/vorstellungsgespraec … iMEGcTRSR_Sy-FvSM. В страничната лента излизат и много интересни видеа по темата за кандидатстване за работа или относно годишните разговори за оценка на служителите.

Ето и нещо по последния пункт на български http://www.karea-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0% … 0%B2%D0%BA%D0%B0/

# 649
  • BG

Предполагам, че става дума за препоръки от предишни работодатели. Например, да се оставят координати на предходен мениджър (по-добрия вариант) или колега, който има преки наблюдения върху работата на кандидата. Обикновено се свързват с предоставения/те хора и разпитват за качествата на евентуалния бъдещ служител.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 08:34 от Stephy

# 650
В случая според мен става дума за препоръка от служител на фирмата, където се кандидатства.
Не за препоръки от бивши началници и колеги...

# 651
  • София
Кога човек, може да си приложи сертификат от дадено (специфично) обучение? Едното беше на английски и общо взето почти не го броя...
Имам два такива от едно и двудневен семинар, но темата е толкова обширна че и 10 дни ще е малко - за CV не, но се чудя в профила ми в LinkedIN дали да не ги приложа.
В крайна сметка са свързани с работата ми и в някаква степен познавам процесите (няма как и да ме изпита някой).

ПП: Чели ли сте книга/и за това как да се приобщим в колектива и т.н.?

# 652
В случая според мен става дума за препоръка от служител на фирмата, където се кандидатства.
Не за препоръки от бивши началници и колеги...
Точно. В случай на наемане, препоръчалият получава реферал бонус.

# 653
  • Бургас
В някои големи компании ако препоръчаш някой и го наемат, получаваш бонус към заплатата си.

# 654
В някои големи компании ако препоръчаш някой и го наемат, получаваш бонус към заплатата си.
Така е, когато Съдърланд дойде в града научих за тази практика...бях се замислила да кандидатствам там, ама нали съм на възраст Wink, се отказах.
Когато започвах да работя като млада съм имала предимно по-възрастни колеги от мен и покрай тях свикнах на по-банални разговори за манджи и ежедневие, а не на теми за политика и спасяването на света Wink

Иначе аз продължавам да смятам, че много обяви в джобса са проформа...
Обяви с по-скромни изисквания са неточни и некоректни. Обаждат ми се за среща, но по телефона ми казват, че работата е на смени. Е, толкова ли не могат да го упоменат предварително в обявата?! И как всички работят в млади и амбициозни екипи, в натоварена и динамична среда. Как пък в една обява не прочетох за приятна и спокойна работна атмосфера Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 655
  • Бургас
И как всички работят в млади и амбициозни екипи, в натоварена и динамична среда. Как пък в една обява не прочетох за приятна и спокойна работна атмосфера Simple SmileSimple SmileSimple Smile

И аз това се чудя Smiley
Мързи ги да напишат собствена обява и преписват наготово. В резултат повечето обяви са едни и същи. Кандидатствала съм по обяви, за които в последствие се оказва, че половината изисквания не са им нужни, ама да имало там нещо написано, да не изглеждала празна обявата. Аз пък такива, дето са като цял ферман не ги чета. Нямам нерви.

# 656
Аз бях ходила преди време на едно интервю, при което на самото интервю разбрах, че четири дни в седмицата работното място е в друг град на 300 км от моя. Беше абсолютно некоректно да не го споменат в обявата и само ми загубиха времето, предполагам и на други кандидати.

# 657
  • BG

Колко е хубаво, че има форуми ... тази практика не я знаех. Иначе, например, когато разглеждах позиции в Хаят (те ми идват наум сега, но съм виждала и на други места), там искат препоръки от предишни работодатели ...

# 658

Колко е хубаво, че има форуми ... тази практика не я знаех. Иначе, например, когато разглеждах позиции в Хаят (те ми идват наум сега, но съм виждала и на други места), там искат препоръки от предишни работодатели ...

Бонусите са доста добри, но има известни условия. Наетият кандидат трябва да се задържи определен период след изпитателния срок, преди да бъде изплатен бонусът.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 23:13 от SamoDiva

# 659
Така е, когато Съдърланд дойде в града научих за тази практика...бях се замислила да кандидатствам там, ама нали съм на възраст Wink, се отказах.
Когато започвах да работя като млада съм имала предимно по-възрастни колеги от мен и покрай тях свикнах на по-банални разговори за манджи и ежедневие, а не на теми за политика и спасяването на света Wink

Иначе аз продължавам да смятам, че много обяви в джобса са проформа...
Обяви с по-скромни изисквания са неточни и некоректни. Обаждат ми се за среща, но по телефона ми казват, че работата е на смени. Е, толкова ли не могат да го упоменат предварително в обявата?! И как всички работят в млади и амбициозни екипи, в натоварена и динамична среда. Как пък в една обява не прочетох за приятна и спокойна работна атмосфера Simple SmileSimple SmileSimple Smile

На колко години сте? В съдърланд работят всякакви хора.

Кандидатствайте смело.

Общи условия

Активация на акаунт