Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 60

• 43 659
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте Момичета!
Тъй като съм нова имам един малко може би тъп въпрос..
Кога трябва да си направя контролни изследвания защото това което знам е, че с настъпването на летния период дозата на Еутирокс трябва да се намали- сега взимам 1 ден 25мг, 1 ден 50мг.
Прегръдки на всички Simple Smile)

# 631
Доза се намалява само и единствено при нужда, потвърдена с изследвания. Принципно има зависимост от сезоните до толкова, че през зимата/студеното време някои хора им се засилва хипофункцията. Но това не е при всички и не е задължително всяка година да се случва. Кога си изследвала последно?

# 632
Доза се намалява само и единствено при нужда, потвърдена с изследвания. Принципно има зависимост от сезоните до толкова, че през зимата/студеното време някои хора им се засилва хипофункцията. Но това не е при всички и не е задължително всяка година да се случва. Кога си изследвала последно?

Последно си направих на 29.02.2020г. и беше всичко в норма.
На мен ендокринолог ми е казвал, че трябвало да се намалява през лятото, а пък и аз усещам от няколко дни изпотяване и  сърцебиене

# 633
Ами изследвай се тогава и виж как си и без това са минали повече от 3м.
Но това намаляване и увеличаване въобще не е задължително и не се случва при всички.

# 634
Имам въпрос към момичетата от Варна , налага ми се да пускам хормони , но не знам коя лаборатория е читава в града Ви:) ще съм благодарна , ако някой се включи, препоръчаха ми в Св Марина, но не за хормони точно..

# 635
dolce, ето обещаната извадка от книгата:
Знам, че много пъти е коментирано, но колко време след хапчето мога да пия колаген?

П.С Имате ли проблем с намирането на Еутирокса...? Няма намиране..

# 636
Да, има проблем със снабдяването на аптеките с еутирокс от началото на април. Смени го л тироксин, ако искаш.

# 637
Бенчита, много благодаря! Blush

# 638
Здравейте, искам да ви попитам дали имате проблем с изпотяването и как се справяте с него?
При мен положението е мнооого зле, а по принцип не бях от хората, които се изпотяват.
 Проблема ми е най-вече с лицето и гърба.

# 639
Аз не мога да се справя с изпотяването Sad . Минат ли 25 градуса и става нетърпимо. При мен е лицето и подмишниците. На всичкото отгоре и потта започна да ми мирише от скоро ужасно.

# 640
Знам, че много пъти е коментирано, но колко време след хапчето мога да пия колаген?

П.С Имате ли проблем с намирането на Еутирокса...? Няма намиране..

Аз започнах скоро да пия колаген и се поинтересувах за интервала. Поне 4 часа от еутирокса трябва да има.
Например, аз си пия хапчето в 2ч сутринта, като стана в 7ч пък пия колагена. 1 час след него мога да ям.

Има проблем с намирането на еутирокс, да. В нашия град само в една аптека го намирам. Последния път се запасих с две опаковки.

# 641
Flowers Hibiscus
Аз не мога да се справя с изпотяването Sad . Минат ли 25 градуса и става нетърпимо. При мен е лицето и подмишниците. На всичкото отгоре и потта започна да ми мирише от скоро ужасно.

И аз го този проблем...;/
Купи си мокри курпички и се бърши и ако трябва даже и екстра тениска си носи с теб.
Аз ползвам Dove - Invisible и съм много доволна
това са според мен начините Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 642
Момичета ,чета че хормоните на ЩЖ се пускат на чист ден.Налага се да ми вземат кръв за полови хормони на третия ден от МЦ. Да пусна ли и TSH,FT3,FT4, TAT u MAT?

# 643
Аз единствено ТСХ съм пускала така и то защото беше в пакет с половите, иначе гледам винаги след цикъл да пускам

# 644
Момичета ,чета че хормоните на ЩЖ се пускат на чист ден.Налага се да ми вземат кръв за полови хормони на третия ден от МЦ. Да пусна ли и TSH,FT3,FT4, TAT u MAT?
Какво е влиянието?Намалят ли се или увеличават стойностите. Аз си ги направих на 2 ден от цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт