Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 60

• 43 180
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
И аз така ги виждам резултатие...на майка например ТСХ беше 1.5..сраявнявам с нейното. Няма да забременявам, че да гоня под 1...но и на мен 2 ми се вижда нагоре...

Кардиолог ме прати на ендо. От него почнах. Но и там май няма да излезе нищо като обяснение...за сега нищо не откри.

# 106
Е това е добре, щом при кардиолога всичко е наред.

Постоянно ли е сърцебиенето? Забелязваш ли кога ти се получава - след храна, лекарства, движение?

# 107
Не е добре. ЕКГ е много лоша и показателна. Но обяснение защо е такава - нямам. Само едно посещение имам, вярно, но нищо насочващо не ми каза. Няма и да ми каже...така си мисля.
Ще ме изкара здрава, както изкараха и майка...а ЕКГ защо е такава-ще вдигат рамене.
Съжалявам за негативизма...но в прованса са така нещата....

# 108
Уау, лекар да не знае защо е лоша ЕКГ...без думи съм. Пробвай при друг лекар, поискай ехокардиография да ти направят.

# 109
При друг - трябва в София да идвам. Тук всички са такива.

# 110
Други оплаквания, освен висок пулс, имаш ли? Сам по себе си нищо не значи. Може и на нервна почва да е. Да, има леко хипо, но с тези показатели е малко вероятно заради това сърцето да препуска така. Защо следиш и хаши, и Базед?

# 111
Следя ги, защото никога не е излишно да си информиран...особено при нивото на лекарите в моя град. И много други теми следя, не само тези.
Не е на нервна почва. Изключително спокойна бях преди кардиограмата, смеехме се с колежката пред кабинета, майтапи, лафове, лежерно....няма общо с нервите.

# 112
Каква всъщност е разликата между Хашимото и Базедова болест? Може ли да има Хашимото и без да има завишени антитела? Не съм сигурна, че ендокринологът ще обърне внимание на ТСХ 2,7, поне преди 3 г. така беше. Сега ще ходя при друг.

# 113
Каква всъщност е разликата между Хашимото и Базедова болест? Може ли да има Хашимото и без да има завишени антитела? Не съм сигурна, че ендокринологът ще обърне внимание на ТСХ 2,7, поне преди 3 г. така беше. Сега ще ходя при друг.

Може да има Хашимото без антитела да, тогава се диагностицира по изменения в структурата на жлезата - нарушени участъци, намалено кръвоснабдяване и т.н. Аз съм така, телата ми са в норма, но структурата е нарушена. Е може някога да съм имала антитела преди да ги изследвам, не знам.

И Хашимото и Базед са автоимунни заболявания на щитовидната жлеза, но при Хашимото обикновено функцията на жлезата е понижена, а при Базед е повишена. Въпреки, че понякога се случва да се преплетат двете заболявания.

Бях писала преди време във връзка с новия Еутирокс и предозирането (поне моето обяснение е такова) при майка ми. Във ФБ групата ме насочиха да се види жлезата за възли, да не би те да секретират повече хормон, защото жлезата няма как от хипо да заработи изведнъж. Та ходи на преглед, жлезата е супер, докторката също се учудва какво става. Пуснаха всички антитела и за Хашимото и за Базед, защото тя казала, че понякога се случва да се смесят двете заболявания. Но ТРАК е в норма така, че няма Базед, само МАТ си й е завишен тя си го знае....та наистина явно ще е от новата формула. Трета седмица е на 37,5мг ( 1/2 доза) по препоръка на лекарката и ще се изследва след 40дни да видят как са нещата.

# 114
Тета, при лошо екг трябва да ти сложат холтер. Той може да покаже каква е причината. Евентуално после тредмил тест.

# 115
Холтер слагаха на майка тук. Нищо не откри. Седмица по-късно в чужбина я диагностицираха и лекарят я попита, защо е чакала толкова. Холтер тук не слагам-няма смисъл.

# 116
Ами, няма наистина, ако не са специалисти.
За започваща хипо често изписват добавки-селен, вит.ц висока доза, цинк, вит. А.

# 117
  • Столичанин ама не в повече :D
От личен опит мога да ти потвърдя, че вредната храна след дълго време на въздържание е в пъти по-вкусна, отколкото по принцип. Wink
Сигурно и твоето становище е валидно за определени хора, но далеч не за всички.
Не виждам някъде да е писано в мненията ми за вкусно и невкусно, а за това, че вкусовете се променят, примера с чая може би не го разбра и ще дам друг, една жена изяжда по един шоколад, спира го и една година изобщо не яде каквото и да било сладко, след това ако тръгне да яде шоколад, може първото едно две блокчета да са и вкусни, но със сигурност ще и е доста по-трудно да го изяде целия както го е правила преди, и след това при всички случаи, ще има много неприятни симптоми, това категорично важи за абсолютно всеки човек без изключения.
Jerami, да, ще изследвам и медта. Толкова са навързани мед, цинк, желязо, Б 12, магнезий и вит. Д, че съвсем сложно ще стане... Grinning
А орехите при високо Т3 и ТСХ 2,7 възможно ли е да влияят зле?
При орехите в общи линии е важна дозата, има разлика между естествен и изкуствен йод, 2-3 пъти седмично по 30 гр орехи (задължително след накисване за няколко часа) не би трябвало да създават проблеми (разбира се не говоря за отвари със зелени орехчета и т.н.), вече водорасли, миди и т.н. морски дарове са тотално непрепоръчителни за щз. Относно сложността, всъщност здравето е много просто нещо, при хранене, с храната предназначена за човека като животински вид (и достатъчно движение), здравето идва, колкото повече се бяга от нея толкова повече си отива и здравето, трудността и объркването идват от факта, че това са бавни процеси, и заради това е по-трудно да се хванат,  да вземем пример с качването на килограми, ако един човек си легне и на сутринта се събуди с 30 кила повече със сигурност ще се стресне и ще вземе мерки, когато обаче се случва в продължение на месеци, че и години дори става неусетно до един момент, когато се случва сериозно сгромолясване, и след това е нужно също толкова време за да се стигне отново до здравето, което всъщност обезкуражава повечето хора, разбира се тъй като медицината е напреднала и може да се изследват хиляди показатели човек ако тръгне да ги съпоставя може да се побърка, когато обаче почне да гледа цялостната картина на нещата тогава нещата придобиват по-прост смисъл, аналогичен пример е на двама човека са дадени един и същ пъзел, който да наредят, само че единия има и картина на крайния резултат от пъзела, а другия не, е кой от двамата ще го нареди по-бързо? Въпроса, е че тая картина всеки трябва да я открие за себе си.
Момичета, и тук ще питам и помоля за коментар на изследванията ми. Пуснати са по повод тахикардия 140, хваната и на ЕКГ.

Ако това са резултати без прием на синтетичен хормон, проблема не е там, разбира се ако търсим перфектността, има какво да се коментира, само че перфектността в реалността не съществува, и заради това има и референтни граници, а хората тук неминуемо гледат от собствената си камбанария, и няма как да не са доста по-чувствителни относно стойностите на щитовидните хормони.
Може да се изследват кортизол, холестеролен профил и желязо. Ако има отклонения може да оказват влияние.

# 118
Jerami, много изчерпателно, благодаря. Мисля си, че като оправя желязото/феритина другите неща също ще влязат в норма. С храната внимавам, но при ниско желязо ми става много трудно отслабването- ТСХ върви нагоре, тялото вероятно има по-важни приоритети   от това да слабее.

# 119
Не виждам някъде да е писано в мненията ми за вкусно и невкусно, а за това, че вкусовете се променят, примера с чая може би не го разбра и ще дам друг, една жена изяжда по един шоколад, спира го и една година изобщо не яде каквото и да било сладко, след това ако тръгне да яде шоколад, може първото едно две блокчета да са и вкусни, но със сигурност ще и е доста по-трудно да го изяде целия както го е правила преди, и след това при всички случаи, ще има много неприятни симптоми, това категорично важи за абсолютно всеки човек без изключения.

Много добре те разбрах, но явно трябва да се чувствам като самороден феномен, защото за мен това не важи. Сори, че не пасва на теориите, които така настойчиво се опитваш да прокарваш. Wink
В миналото, след точно година и половина на пълно и фанатично въздържание от вредни и въглехидратни храни и близо 25 изгорени кила, първото нещо, към което "посегнах", след като официално реших, че приключвам с този начин на хранене (поне за онзи конкретен момент приключих), беше една огромна купа с домашно приготвени палачинки. Не си спомням колко бяха на брой, но поне 10-12 са наброявали - средно големи и със страшно много шоколадов пълнеж. Никога не съм яла толкова много палачинки наведнъж в живота си! След като приключих с удоволствието, се почувствах в рая. Какви ти "неприятни симптоми", от много отдавна не бях усещала тялото си в такава хармония, както в онзи момент. Grinning
Но аз съм така и до днес - обожавам нездравословна храна и нямам абсолютно никакви оплаквания, като я консумирам. Сега се старая да се храня предимно до изцяло само с полезни храни, но за съжаление, това причинява голям дискомфорт на организма ми, физически и ментален.

Общи условия

Активация на акаунт