Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 60

• 43 471
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, миналата година, февруари месец, бях бременна и ми откриха хашимото. Тогава бях с изследване - тсх - 8, след прием на Л - тироксин през цялата бременност ТСХ стана 2.5 и се чувствах добре. След това кърмих 3 месеца и бях на Л - тироксин 50, после минах на 100, след като спрях с кърменето. Последното ми изследване сега беше на 5 март - ТСХ - 7,5 . Ендокринологът ми каза да съм на схемата - четно - 100, нечетно - 125, отделно приемам и бета блокери. 5,6 дена след първоначалните приеми на тези дози от хипо влезнах рязко в хипер. Изпотяване, силен задух, сърцебиене, ледени крайници. Чувствах се като в абстиненция, все едно съм предозирала с лекарствата. Чудих се и за лаб грешка - в Рамус са правени. Онзи ден бях в спешното на Токуда - ТСХ - 0,1 .
Днес бях на ендокринолог, даде ми направление за хоспитализация в Александровска болница.

# 211
praskovka30, защо чак хоспитализация?
Аз заради некомпетентен ендокринолог  бях смъкнала TSH 0.15 mcIU/ml 0.27 - 4.20 и ми пропусна цикъл, обилно изпотяване имах с топли вълни и ме нарочиха, че влизам в критическа, но след постепенно намаляване на дозата  влязох в норма и МЦ ми се регулира.

# 212
  • София
Как доктор може да предпише да минеш от 50 на 100/125 л-тироксин при ТСХ 7.5. Аман от некадърници. Това е над нормата, но в никакъв случай не е толкова високо. При положение, че си била на 50 мг при този резултат, аз бих си увеличила дозата на 75 мг. Стискам палци да се оправиш бързо.

# 213
Здравейте, записвам се да следя темата. Днес ме диагностицираха с Хашимото. Ендокриноложката е в болнични,нямам назначена терапия.  TSH е 4,97 TAT и MAT са 254,3 и 257,9.... Джипито не каза нищо,освен,че ще правя ново изследване след месец... Ще чакам и ще видя какво ще стане....

# 214
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ивка, имаш ли симптоми?
ТСХ ти е високо и според мен ти трябва терапия, ако имаш симптоми.

Аз днес си взех резултатите: предозирана съм. Лашкам се от предозиране към високо ТСХ. До сега бях на 62,5 въобще не се чувствам предозирана.
Доки каза да мина на 50. Аз имам 25 таблетки и мога да ги деля на 4. Въпросът е на 50 ли да слизам или на 56?

Мибобо, наблюдавах си походката. Проблемът е от едни спортни обувки. Като вървя с тях и си люшкам ханша. Сега се опитвам да вървя като дърво, така не се появява проблема. Скоро ще вадя други обувки. Спортните са ми удобни, че скачам в тях и тръгвам. Днес ги носех развързани и не си люлея ханша 🤔

# 215
Ивка, имаш ли симптоми?
ТСХ ти е високо и според мен ти трябва терапия, ако имаш симптоми.

Аз днес си взех резултатите: предозирана съм. Лашкам се от предозиране към високо ТСХ. До сега бях на 62,5 въобще не се чувствам предозирана.
Доки каза да мина на 50. Аз имам 25 таблетки и мога да ги деля на 4. Въпросът е на 50 ли да слизам или на 56?

Мибобо, наблюдавах си походката. Проблемът е от едни спортни обувки. Като вървя с тях и си люшкам ханша. Сега се опитвам да вървя като дърво, така не се появява проблема. Скоро ще вадя други обувки. Спортните са ми удобни, че скачам в тях и тръгвам. Днес ги носех развързани и не си люлея ханша 🤔

Не знам какви симптоми трябва да имам. При мен нещата се развиха така:

Косопад, пигментни петна,ям,но не пълнея. Леки смущения в МЦ,потене, сърцебиене, проблем със съня,кожата на лицето ми е бледа,подкожни пъпки взеха да излизат... Смятах,че е нещо хормонално и очаквах даже да е хипер,а то какво се оказа....
... Отидох при ЛЛ и направих TSH на 19.02. След това стана това с епидемията и не предприех нищо. Обаче още първият път TSH беше 5,26.... Въпреки че ме е страх от вируса,реших да отида на ендокринолог. Откри ми и киста с размери 4,6мм... Сега съм малко объркана,не знам какво следва...

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 00:05 от ивка1986

# 216
Ивка, това са част от симптомите..
Запазвай час при ендото и с хормон постепенно и всичко ще се нормализира Simple Smile

# 217
Ивка, това са част от симптомите..
Запазвай час при ендото и с хормон постепенно и всичко ще се нормализира Simple Smile

Ами тя излязла в болнични. Трябваше днес след обяд да отида с резултатите,но греда. Отидох при ЛЛ, той каза,че няма нищо,щяла съм пак да се изследвам след месец... Това е..

# 218
Днес си взех епикризата, от хипо съм вмезнала в хипер и бум тиреоксикоза..
В момента тсх ми е 0,199 Sad
Предозирала с л - тироксин..

# 219
Прасковка, не се притеснявай. В тази ситуация обикновено се спира за една седмица тироксина, а след това се продължава с по-ниска доза. След два месеца пак контрола.

# 220
Здравейте момичета,

имам Хашимото от от 10 години, пия по 175 л-тироксин на ден. Решила съм да си пусна изследвания утре при ЛЛ, и въпроса ми е, освен тсх, тат, мат, т3 и т4, витамин д, какво друго бих могла да си пусна?
Не съм била при ендоклинолог от доста време. Живея в малък град, ходя на ендо в Пловдив -  била съм поне при 5-6 ендокринолози и не съм доволна от никой. Диагонизите варираха от огромна щитовидна жлеза, трябва да се оперира, през пий си хапчетата и всичко ще е наред, до няма никакво значение какви добавки ще пиеш.
иска ми се да се ориентирам какво бих могла да пия като добавки от изследванията. Пила съм селен,и магнезий.
Поздрави и слънчев ден

# 221
Лл може да ти пусне само тсх и фт4. Всичко останало е платено, но ако си решила да плащаш, можеш да провериш желязо, феритин, кр захар и инсулин. Магнезия можеш да пиеш без прекъсване, селен се изследва, за да няма предозиране. От добавките още можеш при нужда да взимаш цинк, омега3, б12, б6, б2. Останалото зависи дали имаш оплаквания.

# 222
  • Столичанин ама не в повече :D
В12, фолиева, желязо (препоръчително и феритин), глюкоза инсулин, но ми се струва, че има проблем с усвояването защото 175 е висока  доза.

# 223
Има ли изискване колко време преди изследване на селен трябва да не се приема като добавка (и евентуално ако е необходимо и да не се яде бразилски орех/друго)?

# 224
Лл може да ти пусне само тсх и фт4. Всичко останало е платено, но ако си решила да плащаш, можеш да провериш желязо, феритин, кр захар и инсулин. Магнезия можеш да пиеш без прекъсване, селен се изследва, за да няма предозиране. От добавките още можеш при нужда да взимаш цинк, омега3, б12, б6, б2. Останалото зависи дали имаш оплаквания.

Аз има назначени за второто изследване TSH,TAT,MAT. За всичко платих 19.00 лв с потребителската такса.

Общи условия

Активация на акаунт