Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 60

• 43 700
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
Другото, което ме притесни е, че причетох в листовката, че не трябва да сд приема заедно със сертралин-золофт. А аз пия точно този антисепресант. Какво да правя сега, Аг нищо не еми е казвала а знае за всички лекарства

# 616
Мибобо, да, и аз предполагах, че някой ще каже, че и двете са проблем Grinning Просто се чудех дали при определени условия, при Т4 около средата и при добър режим (храна, почивка, малко стрес и т. н.), е възможно организмът да конвертира добре в Т3...Но излиза, че по-скоро е временно. Жалко, че има и деца които се сблъскват с това... Confused

# 617
Мибобо, да, и аз предполагах, че някой ще каже, че и двете са проблем Grinning Просто се чудех дали при определени условия, при Т4 около средата и при добър режим (храна, почивка, малко стрес и т. н.), е възможно организмът да конвертира добре в Т3...Но излиза, че по-скоро е временно. Жалко, че има и деца които се сблъскват с това... Confused

Ами може и да е се получава, това което казваш т.е. Т4 ако е около средата и ако има добра конверсия, нямам идея Simple Smile  .
Относно децата...да все повече деца има с всякакви ендокринни проблеми, като чакаме пред кабинета много деца с диабет, много деца с проблеми в растеж. Докато при моя син, почти беше неизбежно, може би се надявах да се отключи в по-късна възраст но... Той е много обременен фамилно - аз, майка ми и свекърва ми сме с такива проблеми.

# 618
Другото, което ме притесни е, че причетох в листовката, че не трябва да сд приема заедно със сертралин-золофт. А аз пия точно този антисепресант. Какво да правя сега, Аг нищо не еми е казвала а знае за всички лекарства

# 619

От кого е изписан антидепресанта, с него говори?

Извинявам се, за въпроса, но няма ли начин да го спреш все пак си бременна Sad ?

# 620

От кого е изписан антидепресанта, с него говори?

Извинявам се, за въпроса, но няма ли начин да го спреш все пак си бременна Sad ?
От психиатър е изписан. За съжаление няма как да го спра, просто пия минимална доза. Положението с депресията и черните мисли е тегаво. Съветвах сд с двама АГ увериха ме, че няма ороблем точно Золофт да приемам, но не и друго. Просто сега, като пропуснах доза се зачвтох в листовката и видях, какво пише. Доста се притесних, въпреки че го пия доста времв заедно. Сега писах на психиатърката да видим какво ще каже. Но пък не пише, че не трябва да се приема, а че може да намали ефекта на л тироксина... Не знам вече, много ми е сложно и се депресирам повече, 😪😪😪😪

# 621
Diana, а тези антидепресанти съвместими ли са с бременността...?
Много странно, че все още ги пиеш...
Моята най-добра приятелка, в момента, в който разбра, че е бременна ги спря, а преди това много внимателно ги беше намалила. Сега е родила и е много Ок.

О, Мибобо и тя е писала, а също и авторката на поста.

Депресията в повечето случай, освен като  психологичен проблем, се дължи на липса на витамини  и минерали.
Какви изследвания в тази насока си правила, поне вит. Д и Б12, пускала ли си...?

# 622
Diana, а тези антидепресанти съвместими ли са с бременността...?
Много странно, че все още ги пиеш...
Моята най-добра приятелка, в момента, в който разбра, че е бременна ги спря, а преди това много внимателно ги беше намалила. Сега е родила и е много Ок.

О, Мибобо и тя е писала
Да, съветвах се с двама гинеколози казаха че няма проблем за бебето. В случая е по-безопасно да ги приемам отколкото да права панкм атаки. На мен също не ми е особено спокойно, че го пия, но нямам голям избор. Доста мои познати родиха здрави дечица след прием точно на този антисепресант. Просто сега се притесних за приема му заедно с л тироксина

# 623
Както и Titi-piti е писала, една депресия и паник атаки и какви ли не психични състояния, могат да се дължат чисто физиологично на - проблеми с щитовидната, дефицит на В12 или вит.Д . Така, че ако не са изследвани направи го.

# 624
Както и Titi-piti е писала, една депресия и паник атаки и какви ли не психични състояния, могат да се дължат чисто физиологично на - проблеми с щитовидната, дефицит на В12 или вит.Д . Така, че ако не са изследвани направи го.
Излседвани са, всичко е в норма. Просто миналата година загубих баща си внезапно, преди две години има спонтанен аборт и всичко това ми дойде доста.. Сега се чух с психиатърка, която каза, че няма проблем да приемам Золофт и Л тироксин. Единствено може да намали ефекта му, но в крайна сметка нали дозата се коригира? Как мислите?

# 625
Това в норма за В12 не е миродавно, защото гранците по лабораториите са занижени... А щитовидната от кога не е добре? И какви са резултатите ?
Съжалявам за загубата.
Естествено, че може да се коригира дозата, няма проблем. Лека бременност желая!

# 626
В норма, колко да са в норма, според реф. граници на лабораторията или колкото трябва да бъдат...?
А не е ли по-добре, да потърсиш помощта на психолог, който да ти помогне да се справиш с неприятностите и тревогите, които са те сполетели, защото антидепресантите не лекуват, а по-скоро 'замазват'' временно положението?

# 627
Това в норма за В12 не е миродавно, защото гранците по лабораториите са занижени... А щитовидната от кога не е добре? И какви са резултатите ?
Съжалявам за загубата.
Естествено, че може да се коригира дозата, няма проблем. Лека бременност желая!

Благодаря много. Миналата година реших да проверя щитовидната и дори тсх бвшв в норма-2.5 но нв беше много добее за забавяне. Свалих го след приемането на Еутирокс на 2.4 и забременях. Днес след обяда чакам резултати след приема от един месец на л тироксин. Но просто се притесних като видях какво пише в листовката. Но все пак не пише, чв нв трябва да св приема, а че може евентуално да намали ефекта на хормона. Надявам се вече да съм го смъкнала повече и да няма проблем

# 628
Диана, много се надявам да си попаднала на добър психолог, който си разбира от работата.
 Пожелавам ти безпроблемна бременност и само позитивни мисли и емоции в тази насока.

# 629
Диана, много се надявам да си попаднала на добър психолог, който си разбира от работата.
 Пожелавам ти безпроблемна бременност и само позитивни мисли и емоции в тази насока.
Много благодаря. Просто се надявам да няма проблем в едноименния прием на антидепресанта със л тирксина

Общи условия

Активация на акаунт