Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Историята на Джули- Кошмарът в действителност-СТОП на домашното насилие

 • 8 096
 • 263
 •   1
Отговори
 • Мнения: 8
Здравейте,
Нека ви разкажа историята на едно момиче и нейния кошмар в действителност.
Джули отиде да учи във Великобритания Септември 2011. Беше и много трудно да се адаптира, но успя. Април 2012 се запозна с момче на име X. Освен малко помощ от негова страна за пренасянето на нейния багаж от една квартира на друга не се случи нищо повече...
До март 2014, когато Джули му честити рождения ден, той я покани на кафе и тя се съгласи. От началото всичко изглеждаше прекрасно до момента, в който започнаха да се карат както се казва за „ щяло и нещяло”. Джули даваше всичко, за да е с X. Скара се с родителите си, противопостави се на хората, които умираха и умират за нея и им казваше „ Оставете ме да си счупя главата”. Тя, гледаното в саксия момиче, искаше да е голяма и да има семейство.
Ноември 2014 разбра, че е бременна. Това беше най-прекрасния момент за нея, но родителите и не бяха никак щастливи, тъй като тя все още учеше. Въпреки тяхното мнение, тя не ги послуша. Единственото, което направи е да си даде дума, че е отишла във Великобритания да завърши така желаното от нея висше образование. Всички казват, че бремеността е този период на жената, когато тя е най-щастлива. И се налаждаа на най-святото и скъпо чудо. Да, ама не. Имаше прекрасни моменти, но лошите като че ли закриваха красотата на живот в нея. Мина не мина време дойде Юли 2015 и се появи бебе номер 1. И тогава, когато човекът X трябва да бъде най-мотивиран и да има стимул да работи и да подсигури всичко за бебчо, той спря и реши да турси „ лесни пари” като например помощи за безработни и т.н. Забравих да отбележе, че по време на бремеността и след това X си контактува с друго момиче( чатове, разговори, голи снимки). Винаги съм казвала, че когато мъжът търси нов контакт значи нещо липсва в отсрешната старна както и обратно. Джули се опита да намери отговор какво не е наред в нея, за да се поправи, но така и не успя. След време X спря. Пак бяха добре. Лятото на 2016 след поредни скандали, Джули му върна годежния пръстен, подарен 2014 и му каза, че не иска сватба. В яростта си X удари ръката си в гардероба и я счупи. Естествено че Джули беше виновна и бяга след него да му се извинява. Е, ето че дойде Юни 2016, Джули завърши, хвърли си шапката, така чакан за нея момент и дойде Септември 2016- сватбата. Мисля, че всяко едно момиче си представя този ден- денят, в който тя ще е принцеса и ще стои до човека, който би трябвало да е до нея „ в добро и зло”. Този ден отлетя бързо. Дойде денят, в който да запалят колата и да се приберат във Великобритания. Тогава тръгна и бащата на Джули- Y. Мълчелив, скромен човек, не се месеше в младото семейство, работеше като разносвач на пици нощни смени, спеше денем. През това време Джули и X се карат за битовизми- недоволство от сорта на супата не е солена, или какво е това нещо, или защо не си ми приговила дрехи и т.н. междувременно вече е Декември 2016 и Джули разбира за втора бременост. Съобщава я на X и той я приема нормално. Джули тайничко се надява този път бремеността да е спокойна. Е не беше точно така. Джули беше по-скоро счетоводителка отколкото жена. Винаги след всеки скандал се е питала какво и е, кое не е наред, но никога не се е замисляла, че проблемът може да е отсреща. Винаги е казвала, че са млади, още неулегнали и че той ще се промени с годините. След раждането на бебе номер 2 през Август 2017 караниците не спираха. Пак имаше намесено друго момиче. Джули никога не е споделяла с майка си и баща си. Винаги се е обръщала към брат му, който я защитаваше и и беше упора. Винаги са се опитвали да го променят и да го отучат от посягане, но това така и не стана. Май 2018 се разведоха фиктивно пак заради „ лесни пари”. X искаше да живее в България, Джули не искаше и да чува.
Лятото на 2019 той реши да се занимава с транспортен бизнес от Великобритания до България и обратно. По-голяма част от лятото той прекара в България. Не се обаждаше на Джули да я попита как е, има ли нужда от нещо. Джули започна да споделя с един общ техен приятел Z. Тя казваше как не може повече да живее с този човек, който беше вечно недоволен. Човекът Z, въпреки силните си чувства към Джули, я насърчаваше да остане и да се опита да го промени. Но когато една вечер бяха седнали да вечерят, Джули, X, Z и още едно момиче, X удари с юмрук в лицето Джули и Z  разбра, че няма оправия. Това момче беше най-голямата упора за Джули. Той беше винаги до нея и не се възползваше от нея, изслушваше я и я подкрепяше.  Всичко, което се случи между тях беше взаимно. Джули никога не беше чувствала такова нещо, дори с X. Това нещо беше ЛЮБОВ. Когато можеха се виждаха, когато можеха се чуваха. Говориха си по телефона по всякакви теми и бяха щастливи.
Много пъти Джули е казвала на X да се отдели и да живее сама с децата, когато иска да ги вижда и да ги взима, но той никога не и позволи. Той я имаше за даденост, за притежание, с мисълта, че тя никога няма да си тръгне.
Ноемнври 2019 лека полека Джули си прибра всички важни документи, паспорти. Дойде момента, в който тя каза на X за нейната връзка със Z. И това беше началото на най-големия и кошмар- удар с юмрук в дясното око. Бащата на Джули вече разбра какво се случва и се прибра от работа, но тя вече беше посинена. Майка и от България усещаше, че нещо се случва и се разтрепери, когато видя дъщеря си на камерата. Баща и извика на разговор X и му съобщи, че се прибират в България за малко почивка. Не можах да разбера как, но X успя да убеди Джули да не заминава с децата, а да отидат двамата на почивка в планината е България , за да си стоплят отношенията. Наивната Джули каза, че това е последно и замина за България. През целия път от Великобритания до България с кола, той не спря да я обижда, да я пита защо го е направила, но никога не се замиисли, че той е причината, негово държание към нея, това я накара да потърси друг човек, който да я подкрепя и уважава. Като цяло пътя беше кошмарен, съжаляваше защо беше тръгнала. Отидоха  на зимния курорт, в който сезонът не беше открит и бяха почти сами. Всяка вечер бяха кошмари, шамари, разпити какво точно е правила със другия мъж, какво са си говорили, след всеки отговор от нейна страна получаваше шамар или юмрук. Всякакви извратени питанки и искане на подробни детайли. Всяка нощ беше ад, но една от тях беше кулминацията. Той я риташе на всякаде още от улицата, прибирайки се от вечеря. Когато влязоха в стаята той я блъсна толкова силно, че тя се удари в печката и счупи стъклото на фурната. Той не спря да я удря със юмруци в стомаха, бедрата, гърба и гърдите до 4ч сутринта, изнасилване и пак ритане. В един момент Джули едвам дишаше. Спирам с разказа за кошмара, другото си го представете сами. Толкова пъти искаше да избяга, но като че ли той усещаше и си държеше ключовете за колата близо до него. Забрани и контакт с родителите и, не можа да се обади на майка и, да не говорим да я види.
След престой в България 20 дена, все пак да има малко време да минат синините на Джули, се прибраха във Великобтритания началото на Декеммври 2019. Тогава тя помоли баща си да спре да ходи на работа и да стой с нея, защото тя се страхуваше. Денем докато X беше на вънтя си събираше нейния багаж и този на децата. Беше събрала кураж да си тръгне, но без да казва на никой. Нощта преди да замине 11/12/2019 беше последния кошмар за нея. Но тя здраво стискаше зъби и си повтаряше, че на сутринта заминава. Дойде и така чаканата сутрин 12/12/2019. X излезе, целуна я сякаш нищо не е било и замина. От Ноември месец, спала недоспала по 2-3 часа на ден, тя и баща и натовариха багажа в колата и заминаха. Тя си изключи телефона. Никой освен майка и и баща и не знаеха, че заминава. Дори не беше казала на човека, който и помогна да застане срещу X.
Питате се коя е Джули?
Това съм аз.
Това може да сте и вие, които четете това.
Това може да е всяко едно момиче или жена.
Това което го преживях аз го преживяват много жени по света. За домашното насилие под каквато и да е форма трябва да се говори. Трябва да се подкрепяме. Всички жертви търсят причината в себе си. Не! Потърсете я в човека срещу вас. Той не е до вас. Той е срещу вас. Той не ви обича, колкото и да го казва., той е просто нсвикнал с вас.  Не се срамувайте да споделяте, ако и вашата съдба е такава. Намерете човек като Z, човек, който ви дава сили в най-трудните ви моменти, човек, който не мърмори, а ви насърчава. Човек, който въпреки разтоянието е до вас и вие го усещате. Той не е човека, от когото имате деца или сте минали под венчилото, а човека, който оценява всяко едно ваше качествои винаги се допитва до вас. Благодарна съм, че го срещнах, че го допуснах до мен и че той успя да ми помогнеда се измъкна от така нареченият живот.
Сега на 3000км, със сълзи на очи , защото обичам Великобритания като страна, се чувсвам повече от прекрасно в България, като изключим липсата на Z. Намерих си работа, децата ми са записани в детска градина и се радвам на новото си начало.
Пожелавам на всяка една жена като мен да намери сили да стане като „ новото” мен!
11/02/2020

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 16:37 от MamaJulie92

# 1
 • Мнения: 337
Браво и успех!

# 2
 • Мнения: 8
Бкагодаря zizy ziz , наистина се надявам да помогна по някакъв начин на друг в подобна ситуация!

# 3
 • Мнения: 4 834
Жалба подадена ли е? Осъден ли е този човек или в момента си търси нова "Джули"?
Не ме разбирай погрешно, Джули - радвам се, че си се отървала! Но мисля за следващата и за следващата, които ще бъдат бити и унижавани.
Сега си в еуфория от свободата, но след време ще започнеш да усещаш чувство за вина, че не си го спряла, че някое друго момиче търпи това, през което ти си минала. Откъде знам това ли? От личен опит и фактът, че бях непълнолетна тогава, не ми дава нужното успокоение. Нямам оправдание пред самата себе си.

# 4
 • Мнения: 14 236
Браво и от мен, за смелостта да споделиш.

# 5
 • Мнения: 8
Жалба подадена ли е? Осъден ли е този човек или в момента си търси нова "Джули"?
Не ме разбирай погрешно, Джули - радвам се, че си се отървала! Но мисля за следващата и за следващата, които ще бъдат бити и унижавани.
Сега си в еуфория от свободата, но след време ще започнеш да усещаш чувство за вина, че не си го спряла, че някое друго момиче търпи това, през което ти си минала. Откъде знам това ли? От личен опит и фактът, че бях непълнолетна тогава, не ми дава нужното успокоение. Нямам оправдание пред самата себе си.

Жалба е подадена в момента, в който стъпих на българска земя! Има и ограничителна заповед, дело се води в момента! Не съм в еуфория, а съм спокойна. Това не е за да се похваля какво съм направила, а обръщение към остналите, че и те могат. И да точно, че от личен опит знам че има много следваши, които ще преживяват това. Трудно е да се измъкнеш, но е напълно възможно стига да събереш кураж. И за това го почувствах, че трябва да споделя, за да се събира този кураж от останалите!  Хубав ден на всички и много се радвам и искам да чуя мненията ви мили дами Simple Smile

# 6
 • Мнения: 4 834
Браво! Пожелавам от сърце успех и спокойствие!

# 7
 • София
 • Мнения: 15 349
Не искам да звуча тъпо на целия патос, но след първото дете не разбра ли накъде духа вятъра?

# 8
 • На топло в неговото сърце.
 • Мнения: 3 117
Боже, изисква се толкова смелост!БРАВО!

# 9
 • Мнения: 15 933
Оф, баща ти май го приемаш за даденост, а той най-голяма роля е изиграл за спасението ти, предполагам и в гледането на децата ти, финансово и всякак. Ок, решила си да намираш мъж, докато си във връзка с друг, ама защо го даваш като съвет и на другите? Какво толкова реално и на практика е направил Z (извън приказките и секса) и убедена ли си, че го познаваш добре този човек и хормоните не ти играят номера, и го величаеш излишно. Имаш деца все пак. Много внимателно трябва да си подбираш мъжете, че да не минеш цялата азбука за сметка на децата.

# 10
 • Мнения: 2 929
Браво за смелоста да си тръгнеш от този насилник и да разкажеш това. Направо ми се насълзиха очите, като те четях. Аз никога не съм преживявала физическо насилие от мойте партньори, но такива отношения са голям стрес за мен. Преди живеех в Чужбина с едни хора, всяка нощ се чуваше от стаята им как мъжа обижда приятелката си, плюва, удря. Бях си загубила съня от неспокойствие. Агресия аз не мога да търпя под никаква форма.

# 11
 • Насред хаоса
 • Мнения: 4 937
В тема за насилие пак се намира някакъв повод да се укори потърпевшата - я за мъжете, я за децата. Като че ли всички останали са застраховани. Заради подобни разбирания вероятно не е потърсила никаква помощ от никого поредната жена, която вече е мъртва - застреляна от ревнив изрод. Който опитал да се самоубие, ама за съжаление не успял. Как пък все така им се случва, бе - да убият жена си, а себе си да не могат?!
Поздравления за авторката и пожелания за всичко най-хубаво отсега нататък.

# 12
 • Мнения: 8
Не искам да звуча тъпо на целия патос, но след първото дете не разбра ли накъде духа вятъра?
Ако бях разбрала, и по скоро да искам да го приема, мислиш ли че нямаше да си тръгна? Извинявай, но не си била в тази ситуация и не ти го пожелавам, и не знаеш колко е трудно да си тръгнеш, защото търсиш вината в себе си, опитваш се да промениш човек, а не можеш и ти трябва смелост за да го направиш.

# 13
 • София
 • Мнения: 29 313
Zzz заспах.

# 14
 • Мнения: 8
Оф, баща ти май го приемаш за даденост, а той най-голяма роля е изиграл за спасението ти, предполагам и в гледането на децата ти, финансово и всякак. Ок, решила си да намираш мъж, докато си във връзка с друг, ама защо го даваш като съвет и на другите? Какво толкова реално и на практика е направил Z (извън приказките и секса) и убедена ли си, че го познаваш добре този човек и хормоните не ти играят номера, и го величаеш излишно. Имаш деца все пак. Много внимателно трябва да си подбираш мъжете, че да не минеш цялата азбука за сметка на децата.

не не приемам баща ми за даденост, родителите ми винаги са се опитвали да ме махнат от там, но докато сама не реша че се махам няма как да стане. Да баща ми ми помогна да избягам от там, и да убедена съм че го познавам добре, защото не е като ти казваш приказки и секс. Тези неща са най-малките, когато има действия. Един път изгориш ли се не пипаш повече.

Общи условия

Активация на акаунт