КГБ = Клуб на Готините Баби - 200.

• 53 354
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Момиченцааа!
То хубуу да сме си дОма всички, я к'ви хубави седянки става на всички възможни места Simple Smile, чак не моа ги следя хронологично:)

Радвам ви се.
Много съм съгласна с всички теории на адашката-психоложка ,  направо и се предлагам за опитно зайче Simple Smile - пълна съм  с проблеми и дефекти на  матрицата Simple Smile.  Направо си плача за преинсталиране Simple Smile.

Те толкова за сега.
Само да мецна и бегам Simple Smile

# 211
  • Варна
Ох..... и на мен "затвора в къщи" ми е ОГРОМНА мъка!  Mask
Няма Клуб, няма репетиции..... скука!
Не помня колко дни не съм прекрачвала прага?!
Гледам от високо- по улиците няма жива душа, по Аспаруховия мост я мине автобус- я не, леките коли и те "рехави"! Сякаш града спи! Лошо положение!
Днес сготвих пиле с лапад от фризера, ДС отиде до кварталното ни магазинче за кисело мляко, срещнал само един младеж, чак пред магазинчето!
Хляб пека в хлебопекарната, та и за хляб не мога да отида, голям капан, ама няма как, ще търпим!

Добре че е ТВ-то, лаптопа с КГБ-то и Фейса, та да не полудее човек!   Nerd

Оплаках ви се, отивам да слагам вечеря, но първо ще се самоваксинирам с чашка ментичка! Наздраве, девойки и лека вечер!
  Cocktail

# 212
  • тук, на мястото си
Фури, благодаря ти!  Flowers Hibiscus
Запаметих си линка, тъкмо ще разгледам всички рецепти.

# 213
  • София
Момичета, седя си и си мисля за товаааа, за оноваааа...Е, не си мисля това, за което вие ме подозирате. Чак се изчервявам...Хайде да не ви карам да гадаете. Мисля си нещо много прозаично: дали кварцовите лампи или йонизаторите за въздух няма да изтребват тая гад короната???
МАЯ, от няколко дни си правя сребърна вода. Изплаквам си разни части от тялото, като например уста и ръце.
От утре ще се наложи да засиля противовирусните мерки. Разделила съм жилището на две. Ще живеем с гаджето в различни стаи. Абе, стискайте палци да си дойде читав. Има и прилично количество "ваксина". Ще заложим на ваксинирането. Еле па я!
Е, споделих мислите си с вас. Може пък да са полезни.
Хайде, лека нощ!

# 214
  • София
Фло, не знам за йонизаторите. Кварцови лампи в бившия СССР имаше във всички обществени помещения - стаи в у-ща и детски градини, в учреждения. Бяха нещо като стенни печки с реотани, светеха в синьо,  включваха ги да убиват вирусите. Даже в детските градини събличаха децата по гащи и ги печаха на тях за имунинет. Докато живеехме там последната година ги премахнаха - имало доста деца с меланома.
Аз пък друго се чудя - нали грипа и короната са вируси. А защо народа масово се юрна да търси антибактериални гелове. Как ще ликвидират и вируса? Иначе и ние с Пл. си купихме - няма да изоставаме от тренда пък.

# 215
  • София
Айша, за антибактериалните отдавна се знае, че ликвидират естествената защита на кожата и така безпрепятствено се дава път на микробите. Но пък може да се ползва за повърхности ( така мисля аз) . За короната казват сапун и вода и продължително миене. И да изхвърляме маски и ръкавици като се приберем. Ама не ми е по джоба ако продължи дълго, както очаквам, та ще ги дезинфекцирам поне за няколко пъти. Дали съм права докторските да кажат.

# 216
Дали съм права докторските да кажат.
Римарче, смело можеш да ги переш и сушиш Маската я носим за да не си пипаме носа и устата инстинктивно ,писаха че вирусът минава през обикновените маски .Ръкавиците латексовите измий ги с топла вода и сапун изсуши ги и ги ползвай .Като се прибереш  отвън през банята и така .Аз съм си направила дезинфектант в шише сипвам две трети чист спирт 90 процента капвам 10 капки глицерин и малко дестилирана вода от каната  разклащам и готова след сапунисването капвам повечко и обтривам и чакам да засъхне ,но пък кожата ми е вече чувствителна, че 40 години съм си мила ръцете десетки пъти на ден ,но имам Вепантен крем много съм доволна намажа си ръцете и се успокояват.

# 217
  • София
Е,браво! Как не надникнах тук! Колко много сте писали,а аз дрема оттатък! Фло,ти не каза нищо,че си паднала,чак сега разбирам.Налагай с филия хляб ,поръсена с ябълков оцет!

# 218
Фло много ефикасно е Тендивал мазило с озон

# 219
  • София
Добро утро!
Янке, май и аз ще търся твоя ЛА. Smile
Снощи късно изгоря крушката в банята. Трябва днес да купя  нова.
Пл. от сега мърмори колко трудно се сменяла, 2 винта се развивали.... Disappointed Relieved

# 220
Добро утроооо!Хайде на кафенцето!

Фло,в първия момент се почудих защо наказваш гаджето в отделна стая,а то кофти работа се оказва.Дано не носи корона и да сте си живи и здрави двамата.И аз ,като теб,съм в размисъл и все не мога да осмисля напълно къде точно е истината.Мисля си,че опасност съществува ,но също така,че и малко съвсем умишлено натягат обстановката,защото сме си безотговорен и недисциплиниран народ.Чета тук там из нета и ..... какво трябва да стане се чудя за да приемем нещата нормално и се държим така ,както нациите победили или поне овладяли вируса.
                                Айша,когато започнах работа и в нашите ДЗ имаше кварцови лампи и в помещенията и в салона.Преди да започнем работа включвахме за 5-10 минути за дезинфекция,защото убиват вирусите,а децата имаха сеанси два пъти в седмицата по 1 мин.Събличахме ги,слагаха се предпазни очила и в редичка , а сетрата командваше гръбчето,гърдичките и голям смях падаше ,че все някой не уцелваше посоката и другите го завърттаха.Беше си забавление за дечицата.Времето се спазваше стриктно и не съм чула някой да е имал проблеми.
                               Дезинфектантите са оръжие срещу вирусите с две страни .Аз вече имам трайна алергия от белината .На тръстиката я смениха отдавна с препарати без хлор,но и това не ми помогна много.Сега ,като дезинфекцираха по-често,отново ми се прояви алергията - сълзи от очите,и бистра водичка от носа,а и гърлото ми дразни та кихам и кашлям.Онзи ден се качих в един трамвай и той така дезинфекциран,че щях да припадна,направо се задуших - скочих на следващата спирка и се прибрах на собствен ход за да успокоя сълзите и кашлицата,че сигурно щяха да ме линчуват ,ако се бях разкашляла в трамвая. Yum В къщи от един-два месеца ползвам кислородна белина /руска/ и нямам проблеми.Вече смених и препаратите за миене на съдове,баня,под и дори праха за пране,омекотителя и т.н. Всичко,което си купих , се оказа с много високо качество и при дъщерите също се действа с тези препарати.
                              Ставам да си видя телефона,че полудя - звънка непрекъснато.Явно сте във вайбър!

# 221
  • София
Привет!

Григор Ленков

Тя се съблече. С две ръце
косите си прибра;
и сред върбите засия –
топола без кора.
Кръжейки, ято от скорци
над нея изшумя;
тя бе сама – на тоя бряг,
на цялата земя.
Разпали залезът пожар
във нейните коси –
и тръгна към реката тя
пожара да гаси.
Пристъпваше като сърна –
с най-тихия вървеж.
И цялата бе светлина,
тревога и копнеж.
Не се обърна ни веднъж,
спря на самия бряг
и свечерената вода
опита бавно с крак.
И тялото ѝ под глечта
на модрите води
просветна като Млечен път
сред лилии-звезди.
Тръстиката се олюля,
изшумоля едва;
тя плуваше – като змия
с изправена глава.
О, къпеща се красота,
съпруго без съпруг...
И сякаш прилеп, вечерта
ловеше всеки звук.

# 222
  • София
Ей че хубавоооо, описанието оживя пред очите ми... Красота! МАРИНКА, чудесна си!!! Благодаря. Hug
А сега малко проза. Посрещнах гаджето. Мерили са им Т, попълвали са някакви анкети. ( може на някого да свършат работа в бъдещи научни изследвания) В тоалетната нямало сапун. Надявам се след минутка да са заредили. Дано. Посрещнах го маскирана. Още с влизането у дома връхните дрехи изкарах на терасата, вкарах гаджето в банята, обтрих всички дръжки, ел. ключове, телефони, очила, ключодържатели със спирт. Сварих  липов чай и на повече от 2 метра един от друг си изпихме чая. Сега всеки е в своята стая. След малко отивам в кухнята, която е проветрена. Ще пържа наденица с праз лук. Ами това е.
По време на грипна епидемия съм включвала кварцова лампа в кабинета. После като че я забравих. Доста време използвах йонизатор у дома и в кабинета. После и него изоставих. От 6 години през есенно зимния сезон пием мед с джинджифил и да не чуе злото, не сме боледували от грип.
Ей, отплеснах се. Хайде стига. После пак. Simple Smile

# 223
  • София
Намериха ми работа да не случая. Да съм шила маски. Дайте идея .

# 224
Намериха ми работа да не случая. Да съм шила маски. Дайте идея .

Римар, вчера снахата ми поръча маски за децата. Направих с отвор от вътрешната страна и там се слагат 1-2 мокри кърпички, ама изсъхнали Simple Smile (голямо обяснение направих). Сменят се през 2 часа. След носене маската се изпира и глади на висока температура. Дядото поиска и на него да ушия(нали ходи на работа), но не иска десен на врабчета Simple Smile. Освен да му ушия на камиончета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт