Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 187
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Моите наематели работят в банка и едва ли са закъсали. А не мен това ми е единственият доход. Та не говорете на ангро за човещина. Аз с какво да живея и да си платя токът? Не всички са рентиери с по 5-10 жилища.

# 406
Оф, на едните мои казах до петък.
Ами, и аз предпочитам да ги разкарам ако не плащат, поне за да не трупат сметки.токът е просрочен 400 лв, като и предният беше толкова и просрочен.

Водата, парното и те се трупат.

Аз ли да ги плащам?
Взела съм 2 наема депозит, но сметките са повече от депозита. А наемите?

Ми да си търсят правата от държавата или да вземат кредит от банка, не от мен.

Какви са тия хора, които нямат заделени някакви пари за черни дни?( По повод дето някой беше писал каква е тая фирма)😃

# 407
  • София
Преди 2-3 години някой (май беше ЧС) каза, че можела да си купи и по-скъп апартамент, но държала да може да изкара 3 години без доходи. (Извинявам се ако лъжа, цитирам по спомен). Тогава ми направи силно впечатление и за мен съм си извадила изводите. За хората от ден до пладне...

# 408
Преди 2-3 години някой (май беше ЧС) каза, че можела да си купи и по-скъп апартамент, но държала да може да изкара 3 години без доходи. (Извинявам се ако лъжа, цитирам по спомен). Тогава ми направи силно впечатление и за мен съм си извадила изводите. За хората от ден до пладне...

Точно така, аз бях. Само дето не бяха три години, защото разликата беше между 1000 евро за квадрат и 2000 - 3000, или за апартамент от 100-110 квадрата за сумата от 100 - 200 бона в евро  Simple Smile

По принцип съм привърженичка  на принципа за минималната достатъчност - винаги има нещо ПО, ама е хубаво човек да се самоограничава до разумно достатъчното. А също така и да не се скръндзосвам, но и да плащам само до границата на принадената стойност. Например едни хубави обувки за 200-300 лева са  по-удобни, по-здравословни, по-трайни, запазват си вида дълго и т.н. от едни обувки за 50 лева, но други обувки за 1000 лева вече не са нищо повече от тези от 300, а там си плащаш за марката, дизайна, гъзарията и прочее. И с жилището е така.

# 409
Кажи за колите сега.

# 410
  • София
Аз бях за фирмата Simple Smile и продължавам да го мисля. Но за наемателите съм съгласна - никакви просрочия и тарикатлъци. Как ще трупат 400 лева ток??? Сега някои ще пробват да се измъкнат от плащане с оправдание ИП, сигурна съм. Недопустимо е.

# 411
Преди 2-3 години някой (май беше ЧС) каза, че можела да си купи и по-скъп апартамент, но държала да може да изкара 3 години без доходи.
Това е хубаво и умно, но помните виденовата зима. Тогава парите станаха вестници...храня трябваше да имаш. За това сега народа изтрещя и опразни веригите.

# 412
Добре, но сега сме в борд. За да стане такава хиперинфлация трябва да стане за цяла Европа. А има ли такава хиперинфлация подледното което ще расте като цени са жилищата защото придажбите ще са точно 0

# 413

Ми за мен колата е възможно най-лошото влагане на пари и изобщо не разбирам хора, живеещи в олющена панелка, но напънали се да си купят скъпа кола за да се гъзареят. Иначе който може да си я позволи и наистина и му е важно - лошо няма, нали казват, че "кеф цена няма".

П.П. Аз спорове за коли не съм водила, защо ме питаш?

# 414
  • София
Преди 2-3 години някой (май беше ЧС) каза, че можела да си купи и по-скъп апартамент, но държала да може да изкара 3 години без доходи.
Това е хубаво и умно, но помните виденовата зима. Тогава парите станаха вестници...храня трябваше да имаш. За това сега народа изтрещя и опразни веригите.
Държа кеша евро, долари, злато и държавни облигации.
От 2 месеца и в половин биткойн купен на над 7000 долара. Като погледнете цената ще ви помоля да не се смеете Trollface

# 415
Хубаво е, че можеш да си казваш и за прецакванията, че повечето хора, ако ги слуша човек... все продали 30 процента над средната цена и купили 30 процента под цената... Никакво доверие им нямам на такива, дето не могат да си кажат кога са загубили.

# 416
Търся мнения за Масон инженерин г- фирма строител и инвеститор, собственик Георги Грозев.
 Имаше някъде напред в темата, но не ги откривам.

# 417
  • София
Погледнах го сега Биткойна при моя ИП - 5115 $.
Да бяхте скъсили вместо да купувате.
Минало, случва се, ще се вдигне.

# 418
Въпроса е как физически мога да ги "изгоня". Smirk

Не можеш. Но можеш да спреш тока. И водата и парното по принцип, ама там няма как да стане на практика.

Хаха, то и спирането на тока е самоуправство, чела съм съдебни решения. Ама на, като няма друг начин - пишеш си го в договора и толкова - включително смяна на патрона и изнасяне на багажа, пък след това да те съдят разни тарикати, ако им стиска.

# 419
  • София
Моят сега ми каза, че сме купили януари на над 9к. Купил е и етериум. Неговата логика е, че високорисковите криптовалути трябва да се движат в обратна посока на пазарите. Mask
Тая година ще е много нулева, явно извадихме късмет с една сделка че пропадна, че сега шяхме и банка да мислим в задаващата се пандемия/депресия....

Общи условия

Активация на акаунт