Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 183
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Може, ама като не платят 10 дена ги изхвърлям като мръсно коте. В договора си имам точка, че действията ми при забава на плащането няма да се считат за самоуправство. Пък после нека се съдим. И не, не става въпрос за пари, а за поведение и отношение. Как ли пък някой в мой имот ще решава...
Нотариусите работят нормално - днес ми се налагаше да заверявам договори и нямаше никакви проблеми

Няма да можеш да извхърлиш никой, дори и в два договора да пише за самоуправство. Консултирай се с адвокат преди да правиш подобни изказвания и да пращаш хората на улицата.
Ако няма описана клауза за забавяне заради форсмажор....излитат при неплащане.

# 421
Не, че оправдавам наплащащите, но може да ти скроят много лош номер, примерно след като си влязла в твоя си имот докато ги няма, са им изчезнали няколко хиляди лева/евро и други от сорта.

# 422
  • София
Еми отиваме на съд - моята дума срешу тяхната.
Неслучайно преди няколко теми споменах да се внимава с разрешението за постоянен адрес на семейства с малки деца. Да, гадно е, ама такива са реалностите. Щом вече по форуми се дават съвети на наематели да не плащат...

# 423

Ми за мен колата е възможно най-лошото влагане на пари и изобщо не разбирам хора, живеещи в олющена панелка, но напънали се да си купят скъпа кола за да се гъзареят. Иначе който може да си я позволи и наистина и му е важно - лошо няма, нали казват, че "кеф цена няма".

П.П. Аз спорове за коли не съм водила, защо ме питаш?
Такъв ни е националния манталитет.
В Барселона не видях една S class или Q7.
Масово караха Q3, пежо, или A class, нови. Тук хората предпочитат дадат 40 хил за старо ауди отколкото за нов опел.

# 424
Еми отиваме на съд - моята дума срешу тяхната.
Неслучайно преди няколко теми споменах да се внимава с разрешението за постоянен адрес на семейства с малки деца. Да, гадно е, ама такива са реалностите. Щом вече по форуми се дават съвети на наематели да не плащат...
Не точно, ще тяхната дума и тази на полицията, понеже ще има следи-доказателства  от влизането ти, срещу тяхната, което е доста по-различно.
Живеете си в някакви филми и после се чудите от къде ви е дошло..

# 425
  • София
Ние живееме във филми, а ти описваш ситуация в която аз ще бъда СЪС СИГУРНОСТ потърпевша от упражняването на правата ми в чл. 17 на Конституцията на РБ, подплатени от железен договор и документи за собственост? Възможно е...

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 21:46 от chiana2003

# 426
Няма закон, който да ти дава право да разбиеш вратата, да изхвърлиш багаж  и да смениш ключа на даден апартамент бил той и твой и това не е само у нас, докато има наематели вътре.
Ти си решаваш какво да правиш все пак.

# 427
  • София
Еми ще се съдим, казах ти, не ме притеснява. Ако трябва ще стигнем и до :
Цитат
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
..............
Чл. 17.
(1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.
(2) Собствеността е частна и публична.
(3) Частната собственост е неприкосновена.
Държавата е загубила немалко дела, нека посмеят да не спазват конституцията

# 428
Мисля, че не е дума срещу дума, а изхвърлянето може да стане в присъствие на свидетели (които да потвърдят, че не се е откраднало нищо) и освен това багажът трябва да се сложи на съхранение в нает склад, а не де се изхвърли на улицата. Но пак си е разправия.

# 429
Еми ще се съдим, казах ти, не ме притеснява. Ако трябва ще стигнем и до :
Цитат
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
..............
Чл. 17.
(1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.
(2) Собствеността е частна и публична.
(3) Частната собственост е неприкосновена.
Държавата е загубила немалко дела, нека посмеят да не спазват конституцията

Това като юрист ли го цитираш, или просто си разсъждаваш?

Пробвай да изгониш някой, настанил се в твоето жилище, и ще има после да му плащаш солено.
Има си процедури. Първо трябва да осъдиш лицето, че неправомерно пребивава в жилището, след това с изпълнителен лист и полиция можеш да действаш спокойно. Всякакви други договори, уговорки и обещания са незначителни и самоволни действия по изгонване - подсъдни.

# 430
  • София
Не ми се спори - от такива съвети перуанци се настаняват самоволно където си поискат и си развяват байрака. Няма да пиша повече, че ще влезем в полемика, която не е по темата, пък и е безсмислена. Показах ви членове на конституцията, а вие се оповавате на точки от закон за наемите. Правото е широко поле, аз бих заложила на тоягата и конституцията

# 431
Не правиш разлика под самонастанил се и наел жилището с договор, в който е описано какво се прави в определени ситуации.

# 432
Пробвай да изгониш някой, настанил се в твоето жилище, и ще има после да му плащаш солено.
Има си процедури. Първо трябва да осъдиш лицето, че неправомерно пребивава в жилището, след това с изпълнителен лист и полиция можеш да действаш спокойно. Всякакви други договори, уговорки и обещания са незначителни и самоволни действия по изгонване - подсъдни.

Почти съм убедена, че е така. И съм твърдо убедена, че това е голям проблем на нашата правозащитна система - винаги дава превес на неизправната страна. За мен при такива случаи на явно погазване на правото на изправната страна не трябва да има никакъв съд, а директно да се въстановява правото и с бърза процедура. Това е като да те хване кондуктор във влака без билет - не те вика на съд, а на място те глобява, защото си в явно и несъмнено нарушение. И с наемите е така - който не си е платил е в явно и несъмнено нарушение и би трябвало собственикът да може да извика полиция и тя да въстанови владението му на имота.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 22:16 от Черна станция

# 433
Ок. Ако ти се случи някой ден, ела да разкажеш как ти е помогнала конституцията.

# 434
  • София
А като те изхвърлят от някъде, имаш право да съдиш собственика - факт!

Общи условия

Активация на акаунт