Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 190
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Спад ще има, да. Но няма да е 50%. Даже и 30 няма да е...

И аз така мисля. В разширения ми семеен кръг се продава една земя в Герман, ама никой няма намерение да сваля цената. Ако не стане днес, утре ще е. Предполагам, че много хора са така.

Да разбира се в момента така мислите, като удари кризата обаче и доста хора бъдат притиснати от обстоятелствата дали пък няма да се промени набързо мисленето? Божа работа.

То тези непродаващите не са фактор - има доста такива, за тях цената като се качва все не е достатъчно, а ако вземе да пада не продават и така си седят с години.

# 391
Продължавам да не разбирам очакванията на много хора, че Ковид ще срине имотите в Сф с поне 30 % в много кратък период. Едрите строители и инвеститори могат да си позволят да изчакат много повече време от хора като нас, потенциални купувачи и наематели.

А живот на село близо до Сф винаги е бил опция, за хора, които нямат нищо против да пътуват по 50-60 км на ден. Аз самият доста загледах един проект в Божурище, изглежда прекрасно уредено населено място...но просто ми е много 2 часа път общо до офиса и обратно на ден, не е моето...

Не мисля, че едрите строители могат да чакат кой знае колко. Да не говорим, че всички апартамент дадени за краткосрочен наем ще са без заетост следващите месеци и една голяма част ще излязат на пазара на дългосрочни наеми. Отделно много проекти трябва да се завършат тази година, но със сигурност ще закъснеят поне със 6м.
Сделки едва ли ще има до есента, а след това рецесията ще е с пълна сила.
Въпросът е при тези условия кой точно фактор ще помогне за задържането на цените, ясно е че за повишение вече не говорим.

Те миналата година толкова проекти не ги завършиха в срок и вече над 6 чесеца им е забавянето, какво остава сега

# 392
Хора, не знам къде го четох това А нотариусите. Както писахте, може да съм прочела предложение просто.
И все пак, там се влиза по 2, по 3 човека. Не е кой знае каква навалица, да не е кино все пак.

Ако го намеря линка  ще го пусна

# 393
  • София
Информацията ми е от адвокат - ако имате затруднение да плащате наема има възможност да не го плащате докато трае извънредното положение. Имайте това предвид и се пазете много.

# 394
Но е само за фирми, нали така?
За физически лица пише ли някъде нещо?

# 395
  • София
за физически също има вариант, стига да има пряко засягане от мерките на държавата.

# 396
  • София
Може, ама като не платят 10 дена ги изхвърлям като мръсно коте. В договора си имам точка, че действията ми при забава на плащането няма да се считат за самоуправство. Пък после нека се съдим. И не, не става въпрос за пари, а за поведение и отношение. Как ли пък някой в мой имот ще решава...
Нотариусите работят нормално - днес ми се налагаше да заверявам договори и нямаше никакви проблеми

# 397
Хора, не знам къде го четох това А нотариусите. Както писахте, може да съм прочела предложение просто.
И все пак, там се влиза по 2, по 3 човека. Не е кой знае каква навалица, да не е кино все пак.

Ако го намеря линка  ще го пусна

https://www.mediapool.bg/notariusi-i-sadebni-izpalniteli-masovo- … e-news304658.html

# 398
Може, ама като не платят 10 дена ги изхвърлям като мръсно коте. В договора си имам точка, че действията ми при забава на плащането няма да се считат за самоуправство. Пък после нека се съдим. И не, не става въпрос за пари, а за поведение и отношение. Как ли пък някой в мой имот ще решава...
Нотариусите работят нормално - днес ми се налагаше да заверявам договори и нямаше никакви проблеми

Няма да можеш да извхърлиш никой, дори и в два договора да пише за самоуправство. Консултирай се с адвокат преди да правиш подобни изказвания и да пращаш хората на улицата.

# 399
Добре, само аз ли съм тъпа и наивна... никога не бих изгонил никой в такава ситуация.... Пази Боже!!!!!!

# 400
  • София

Няма да можеш да извхърлиш никой, дори и в два договора да пише за самоуправство. Консултирай се с адвокат преди да правиш подобни изказвания и да пращаш хората на улицата.
Аз на договора ще разчитам ако те тръгнат да ме съдят след като съм ги изгонила. Затова е важен първоначалния подбор Wink

Добре, само аз ли съм тъпа и наивна... никога не бих изгонил никой в такава ситуация.... Пази Боже!!!!!!
Казах, че ще се възползвам от собствения си имот при случай когато се дават ето такива съвети и наемателят е достатъчно недалновиден да се прави на велик:
Информацията ми е от адвокат - ако имате затруднение да плащате наема има възможност да не го плащате докато трае извънредното положение. Имайте това предвид и се пазете много.
При човешко отношение, казусът е друг и никога няма да се стигне до някакъв проблем.

# 401
  • София
Абе и аз не бих ги изгонила, въпреки че сме патили от кофти наематели. Но, сега , отсрочка може, дълго няма да търпя де. Въпроса е как физически мога да ги "изгоня". Smirk

# 402
Моята наемателка ме информира, че няма да може днес да направи превода, поради ала бала. Казах, че разбирам. И утре е ден.

# 403
Абе и аз не бих ги изгонила, въпреки че сме патили от кофти наематели. Но, сега , отсрочка може, дълго няма да търпя де. Въпроса е как физически мога да ги "изгоня". Smirk

Не можеш. Но можеш да спреш тока. И водата и парното по принцип, ама там няма как да стане на практика.

# 404
  • София
Моята наемателка ме информира, че няма да може днес да направи превода, поради ала бала. Казах, че разбирам. И утре е ден.
Това е нормално отношение! Аз също казах на моята, че парите сме сметките ще ги взема след като се пооталожат нещата (дано).
Обаче да се дават съвети как да бъдеш некоректен и че законът те защитавал, сори, не го одобрявам...

Общи условия

Активация на акаунт