Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 202
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
То е ясно че продаваш, ако има купувачи. И цената ще се диктува от купувачите

Мда, на загуба, като ви чета прогнозите.

# 376
Споко,
На нотариусите е забранено да прехвърлят имоти, освен ако не докажат, че е спешна сделка.

От утре ще работи по 1 нотариус в населено място.

# 377
Споко,
На нотариусите е забранено да прехвърлят имоти, освен ако не докажат, че е спешна сделка.

Значи брокерите го закъсват.

# 378
Тъкмо да започнат да работят, че нещо се бяха взели много на сериозно. Звъниш по оферта и първо бързат да те информират каква комисионна им дължиш.

# 379
А знае ли се каква е дефиницията на "спешна сделка", тъй като не съм наясно Rolling Eyes

# 380
Работят си с мерки както всички останали. Имам приятелка помощник нотариус, от Камарата са им изпатили писмо да бъдат внимателни...

# 381

Значи брокерите го закъсват.

За тях най-малко ще ми е жал.

# 382
Продължавам да не разбирам очакванията на много хора, че Ковид ще срине имотите в Сф с поне 30 % в много кратък период. Едрите строители и инвеститори могат да си позволят да изчакат много повече време от хора като нас, потенциални купувачи и наематели.

А живот на село близо до Сф винаги е бил опция, за хора, които нямат нищо против да пътуват по 50-60 км на ден. Аз самият доста загледах един проект в Божурище, изглежда прекрасно уредено населено място...но просто ми е много 2 часа път общо до офиса и обратно на ден, не е моето...

Не мисля, че едрите строители могат да чакат кой знае колко. Да не говорим, че всички апартамент дадени за краткосрочен наем ще са без заетост следващите месеци и една голяма част ще излязат на пазара на дългосрочни наеми. Отделно много проекти трябва да се завършат тази година, но със сигурност ще закъснеят поне със 6м.
Сделки едва ли ще има до есента, а след това рецесията ще е с пълна сила.
Въпросът е при тези условия кой точно фактор ще помогне за задържането на цените, ясно е че за повишение вече не говорим.

# 383
  • София
Споко,

Това сигурно ли е?
Може ли линк?

# 384
Спад ще има, да. Но няма да е 50%. Даже и 30 няма да е...

И аз така мисля. В разширения ми семеен кръг се продава една земя в Герман, ама никой няма намерение да сваля цената. Ако не стане днес, утре ще е. Предполагам, че много хора са така.

Да разбира се в момента така мислите, като удари кризата обаче и доста хора бъдат притиснати от обстоятелствата дали пък няма да се промени набързо мисленето? Божа работа.

# 385
Конкретно в случая нищо няма да се промени.

# 386
Аз не мисля, че всичко ще стане толкова бързо - за две седмици всичко се сгромолясва, но след 1 година всичко ще е като преди. Всъщност сгромолясването може и да е по-рязко, но след това достигането на тези ценови нива няма са стане за 1 година. Така си го мисля аз поне.

# 387
# 388
Значи : канторите си работят, НО както и всички останали с повишено внимание!

# 389
  • София
Точно сайта на нотариалната камара гледам и няма информация за затваряне.
Знам, че има предложение от министъра на правосъдието Wink но не е официално.
Предполагам днес ще го разгледат и гласуват в парламента.

Общи условия

Активация на акаунт