Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 138
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Фактът , че падат толкова агресивно пазарите, ме кара да смятам, че много хора ще останат изненадани от последващата развръзка. 2008-9 са падали потепенно в рамките на година и половина, така че да се чудиш какво става и да не знаеш. Тука зверски сривове от по над 10 % на ден за седмици. И сега всеки наготово чака кризата при имотите, приготвил парите. Помнете ми думата, че нещата няма да се развият толкова елементарно. Просто няма как масите да се печеливши, очаквайки най-елементарната развръзка.

Всъщност най-много зависи колко ще продължи цялото това нещо. Ще поживеем (надявам се),  ще видим.

Аз някой да е страдал от самоуправство, не съм чувала. Виж, от некоректни отношения много са пострадали.
Преди 3 дена написах, че кризата от 2008 ще ни се струва като забавление в парка пред това, което ни чака. Тогава предвидих 50% за година. Сега вече предвиждам 50% до края на лятото. След няколко дена като почнат да свършат и плодовете и зеленчуците ще почне бързо разпродаване на занижени цени. Днес във фейсбук вече 7-8 оферти ми изкочиха...
И помнете, че аз никога не съм била от черногледите...
Жалко че не засилихме и другия в Ман ли, щяхме да му вземем 85к евро...

Всъщност последния месец забелязах много интересна тенденция. Имам едни филтри в имот.бг, които съм добавила преди година. До сега средно пллучавах известия за около 20 обяви на ден. Точно като се появиха първи случаи на вируса у нас и се загиеори за рестрикции за по-малко от денонощие имах над 50 нотификации за нови обяви. Последните дни получавам по 2-3. Явно имаше бум да хванем подледния влак и изведнъж сега е затишие.
За стари обяви, които следя пък стана така че цената, която твърдо беше без ддс, в един момент я вдигнаха с 5 % и стана с ддс

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 16:58 от Анонимен

# 466
50 % от кое ?

# 467
  • София
От цените за продукта, за който е темата

# 468
  • София
Да попитам, като свършат зеленчуците и си продам имота, какви зеленчуци ще си купя? Нали са свършили?

# 469
Не бива да се чертаят такива крайни сценарии. В Китай вече животът се връща към предишните измерения. Заводите работят, молове и магазини работят. Да, има фалирали фирми /винаги по време на кризи има такива, които не оцеляват/.
Но храна има достатъчно, лекарства също.

# 470
От цените за продукта, за който е темата

Абсурд.

# 471
И помнете, че аз никога не съм била от черногледите...
Жалко че не засилихме и другия в Ман ли, щяхме да му вземем 85к евро...

Ти си от обективните тук, тези стъпилите на земята, отчитащи новите реалности.
Някой още продължават да бълнуват, без да могат да дадат и един довод в своя подкрепа, но твърдо убедени, че промяна нямало да има.Grinning
Свърши времето за продаване, кой продаде продаде.
Който няма кредити и нужда от свежи пари да чака следващия подем на пазара след петилетка, две....

По-назад в темата пак се писа за IT и support бранша. Тях криза не ги ловяла.Grinning
Много ги разбирате....Joy
Като Ханс  или Джон свиват бюджета и правят икономии на Запад, отпадат проекти, съответно увисват тук  сума ти заети по тях. От проджект мениджъри до тестери.
Същото с гейминг, залагания. Свят в рецесия, търсят се по-малко apps, залагат се по-малко пари, съответно падат доходи, редуцират се служители, като на всякъде, във всеки бранш.

Каскетът говори и зове за Военно положение днес. Не знам до къде ще стигне това, но и най-черните кошмари на най-черногледите тук започват да изглеждат като розови полю-ции пред това, което се случва. Frowning1

# 472
Да се сравнява българската икономика с китайската, е като да се сравняват чушки с ябълки.
Много рязко много хора от различни браншове ще останат без работа и доходи. Цените на имотите ще паднат със сигурност, но не е ясно дали ще има кой да ги купува. Това е безпрецедентна криза и май никой не може да предвиди, колко точно зле ще удари.

# 473
Аз дето съм по принцип черногледа още не мога да осъзная какво ни се случва, не ми се мисли оптимистите къде са на духовно ниво все още.

# 474
Хора, дайте тук да бистрим доходите и имотите, че пак ще ни затрият.

# 475
  • София
Цитат
Близо 150-200 хиляди работници и служители от ресторанти, заведения и хотели ще бъдат освободени до края на март като резултат от наложените  мерки срещу коронавируса. Това прогнозират от Сдружението на заведенията. Припомняме, че от началото на извънредното положение всички заведения за хранене, кафета и сладкарници са затворени, вчера обявиха спиране на дейността на ски курортите ни и хотелите там заради няколко случая на зазарата, тръгнала от чуждестранни туристи в Банско.
Загубите, които калкулира всяка фирма от началото на кризата, според проучване на Българската стопанска камара  са около 2000 лв. средно на ден.
Днес имам 10 обаждания от камериерки и обслужващ персонал да ми се молят да не ги махаме. Имаше дори и заплаха от самоубийство. Наистина доста от работещите в София може и да не разберат сериозността на ситуацията, обаче 100-200 починали от усложнения на хронични заболявания вследствие на коронавирус и после всичко по старо му, няма как да стане...

# 476
Хора, дайте тук да бистрим доходите и имотите, че пак ще ни затрият.

За имотите говорим.
И аз имах за продажба, общо взето почти двойна цена от покупната, но карай.
Здраве да е Joy
Те като затвориха границите, няма и къде да бягаме вече, с кеш или без Laughing

# 477
Ми те и хотелите фалираха, макар да не си признават. Мин.година Томас Кук ги завлече, тамън почнаха да се съвземат, уж, и сега нов удар. При нас всички фалираха, това възрастни хора да ми хлипат на телефона, не е редно.

Обади ми се агентка, иска да ми дава имотите под наем. Казах й, че за сега съм пас, тъй като не ща да рискуваме да ме завлекат със сметки. И от реакцията х смятам, че далеч не съм единствената, която й казва подобно нещо. Също ми каза да се подготвя да дам голяма отстъпка в наема.

Ако при наемите така стоят нещата, би трябвало и при продажбите да се готвя за голяма отстъпка. Но някак си мисля, че просто хората няма да продават, отколкото за без пари да продават.

# 478
Аз съм на мнение, че им трябва още време да се осъзнаят. Или както каза Румка - хората просто няма да продават, вместо да продават за без пари.

Каквото си следя в имот беге, не е мръднало ни една йота Grinning

# 479

Ако при наемите така стоят нещата, би трябвало и при продажбите да се готвя за голяма отстъпка. Но някак си мисля, че просто хората няма да продават, отколкото за без пари да продават.
Зависи какво означава за без пари. Има много, купили преди години на много по-ниски цени, които дори и при срив от 30% пак ще реализират печалба сега. Е вярно, че веднъж като си видял по-високи цени, трудно после да склонищ на по-ниски, но то си има пазарни принципи и ще се разбере как стоят нещата.

Аз съм на мнение, че им трябва още време да се осъзнаят. Или както каза Румка - хората просто няма да продават, вместо да продават за без пари.

Каквото си следя в имот беге, не е мръднало ни една йота Grinning
Е вие много бързо искате да станат нещата. То за този процес е нужно да минат месеци, над година. Дайте малко време на хората да осъзнаят, че вече нямат купувачи на тези цени

Общи условия

Активация на акаунт