Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 128
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Както и при други кризи... хубавите имоти просто се прибират от продажба.

# 481
2011 -2012 имаше вече прекрасни имоти на пазара

# 482

Аз съм на мнение, че им трябва още време да се осъзнаят. Или както каза Румка - хората просто няма да продават, вместо да продават за без пари.

Каквото си следя в имот беге, не е мръднало ни една йота Grinning
Е вие много бързо искате да станат нещата. То за този процес е нужно да минат месеци, над година. Дайте малко време на хората да осъзнаят, че вече нямат купувачи на тези цени

А аз не казах ли точно същото? Че им трябва време да се осъзнаят.

Коментарът ми за имот беге беше към друг потребител, който откривал някакви промени, които в моя телевизор не се отразяват. Може би го гледам през Internet Explorer Grinning

# 483
Както и при други кризи... хубавите имоти просто се прибират от продажба.

Ще ги приберат, които нямат нужда от кеш.
Познати продаваха 100 кв. в Гео Милев, искаха 200К евро. За последните две години имаха един оглед....
Те ще го приберат и без това не се намери толкова луд и до сега купувач. Joy

Тези които са ги ипотекирали, натиснат ги кредитори или просто искат да се махнат от тук не съвсем....
Последните години се изповядваха в София сделки годишно между 25 000 и 30 000 имота.
Като броя на ипотеките мина 50% от всички още през 2016 г.
Разните монополи и други колектори не ги броя.

Съседите продават, а дори не успяха да се нанесат и нощ да приспят. Задъхаха се още при ремонта. Ипотекиран е.

Преди няколко страници написах, че скоро ще е борба за компоти, на никой няма да му е до имоти Cry

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 18:39 от qsenski

# 484
  • София
Абе последните години се наслушах на това колко са евтини и достъпни парите. Около мен хора на заплати 1500лв, карат коли за 100 000лв, всичко на кредит. Купуваха се апартаменти за рентиерство с 100%кредити. Безработицата неминуемо ще доведе до подбиване на цената на труда, независимо дали са свързани или не отраслите. Икономиката в рецесия няма да ползва банкови продукти и банките ще намерят начин да натоварят потребителите. Затова държавата трябва да налее ликвидност на всяка цена, а министъра на финансите от 3 дена повтаря, че е важно за държавата да си събира данъците. За реални мерки съвсем скоро ще е безсмислено вече...

# 485
За да паднат цените, този вирус трябва да вилнее още месеци, години...вие това ли искате? Айде да си изясним понятията.

# 486
Абе последните години се наслушах на това колко са евтини и достъпни парите. Около мен хора на заплати 1500лв, карат коли за 100 000лв, всичко на кредит. Купуваха се апартаменти за рентиерство с 100%кредити.но вече...
Като няма икономика е така. Банките са принудени да ги дадат на някой тези пари, депозитите растяха постоянно, вместо парите да влизат в потреблението, което да увеличава доходи.
Ако имаше малък и среден и бизнес, гръбнак на икономиката, към него щеше да е насочено кредитирането, не за купуване на тухла и ламарина.

Модерен лаф от тези дни е : Добре, че нямаме икономика, иначе щеше да пострада много.
Същото е с армията,  добре, че нямаме, иначе военното положение не ни мърда...

Не е въпроса какво искаме, а какво предстои, искаме ли го или не!
Sad

# 487
  • София
За да паднат цените, този вирус трябва да вилнее още месеци, години...вие това ли искате? Айде да си изясним понятията.
Лъки, в Китай почна декември, а свършва сега - 3 месеца. Тук след 3 месеца нали се сещаш до къде ще сме до добутали и дали изобщо ще имаме функциониращо общество, за икономиката е ясно

# 488
Месец е достатъчен за да се стреснат хората. После ефекта на доминото.
Работя в държавна фирма и се заговори за ползване на отпуски. Познат строител от Вараца не иска да стъпи в София заради вируса. До нас има строеж и работниците според мен са от провинцията и на квартира. Такива фирми като се махнат ще се отвори много голяма дупка в предлагането под наем. И според мен до месец ще се усети разликата, дори и да не продължи извъредното положение.

# 489
Първите статистически забележими случаи в Китай са около 20.01, а пикът е по-малко от месец по-късно. И на 05.03. излизат от статистически забележимата зона. Т.е. Китай се е справил за месец и половина.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/china/

# 490
  • София

Като гледам колко да доволни някои, явно да, точно това искат. Не знам дали се сещат, че при такъв сценарий ще страдаме всички.

# 491
Като гледам колко да доволни някои, явно да, точно това искат. Не знам дали се сещат, че при такъв сценарий ще страдаме всички.

Това се наблюдава от години насам.

# 492
  • София
Първите статистически забележими случаи в Китай са около 20.01, а пикът е по-малко от месец по-късно. И на 05.03. излизат от статистически забележимата зона. Т.е. Китай се е справил за месец и половина.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/china/
Първите случаи които са описани са от 31.12.2019
Първите реални случаи около месец по-рано, просто не са знаели какво е.
Източник: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0% … %D1%81_(2019-2020)
А всички знаем там какво общество са, за разлика от нас...
Така че тук кризата ще дойде след месец - дотогава го мислете накъде ще отиде пазара, и без това сме по цял ден вкъщи и си спапим

# 493

Някои няма да оживеят да видят спукания балон, дето бленуват.

# 494
Като сме по цял ден вкъщи няма да има къде да си харчим парите и ще спестяваме за къщи => след кризата ще има голямо търсене и няма да паднат цените

Общи условия

Активация на акаунт