Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 138
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
точно това не е справедливо,защото ако напуснеш по свое желание, не получаваш никакво обещетение, а така ти извиват ръцете да си в неплатен,сам да си напуснеш и да им оставиш една торба пари с осигуровки дето си плащал уж да те защитят.

# 526
Как ще си плащаш сметките и ще имаш пари за храна, ако си в неплатен? Каквото и да говорят разни списващи в тази тема за масови доходи от 2К нагоре на месец, масовите доходи са до 1000 лв. на месец. И с такива доходи не можеш да имаш спестени бели пари за черни дни.
Как ще си платиш наема, като си в неплатен?
Целта на всичко е да се "пази" бюджета на НОИ - и затова да не се пускат болнични, които така или иначе са ограничен брой на година, и да не се съкращават хора,  които иначе имат право на обезщетение за безработица.
Пък съкратените, ако нещата се оправят след 3-4 месеца, бизнесът ще може пак да си ги наеме, нали в ЧР им имат контактите, ще им звъннат и повечето ще се върнат на работа.

# 527
Кажете моля ви - да купувам ли сега апартамент или да изчакам след няколко месеца цените да се сринат яко. За София питам.

# 528
  • София
Кажете моля ви - да купувам ли сега апартамент или да изчакам след няколко месеца цените да се сринат яко. За София питам.
Ама сега тръгвате да търсите апартамент или какво? Ако тепърва ще търсите, по-добре се огледайте за някоя къща на 30-40 км от София. Може би има евтини. Stuck Out Tongue Winking Eye
За София е крайно неясно. Като минимум ще има период на анархия на имотния пазар и тенденции във всички посоки ( след като се укроти вирусът и в зависимост от силата и продължителността му ) , после кой знае накъде ще тръгнат нещата с НИ. Ill

# 529

Ако не сте в напреднал етап на сделка - може би е редно да изчакате. Срив на цените е подробно коментиран в настоящата тема в предходните страници. В момента дали, кога и колко ще паднат е трудно прогнозируемо, но всеобщите очаквания са, че ще има корекция надолу.

Аз също имам подобен казус, няколко месеца обикаляне, харесах имот, подписах предварителен договор и обявиха извънредно положение. Продължавам напред със сделката, но ако в момента трябваше да стартирам търсене, със сигурност бих изчакала.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 16:30 от SilviaP

# 530

Ако не сте в напреднал етап на сделка - може би е редно да изчакате. Срив на цените е подробно коментиран в настоящата тема в предходните страници. В момента дали, кога и колко ще паднат е трудно прогнозируемо, но всеобщите очаквания са, че ще има корекция надолу.

Аз също имам подобен казус, няколко месеца обикаляне, харесах имот, подписах предварителен договор и обявиха извънредно положение. Продължавам напред със сделката, но ако в момента трябваше да стартирам търсене, със сигурност бих изчакала.

И аз съм така, но съм в много тъпа ситуация, тъй като поне до май месец сделка няма да видим. Междувременно се оглеждам и за нещо изгодно, ако излезе.... Пък и ще преговаряме за сваляне на цени Simple Smile 

Ако тепърва търсите може би е добре да изчакате, не само заради цените, а и заради извънредното. Днес щях да ходя да гледам един в Лагера, но хората са се изпопритеснили. Та и огледи вече не се правят, доколкото разбирам.

# 531
И аз исках да си завърша сделката, но май съдбата реши вместо мен Simple Smile)) Жалко, много си бях харесал апартамента...
Пиша в баланса едно дребно капаро назад и ще чакам до догодина по това време, пък ще видим...

# 532
И аз исках да си завърша сделката, но май съдбата реши вместо мен Simple Smile)) Жалко, много си бях харесал апартамента...
Пиша в баланса едно дребно капаро назад и ще чакам до догодина по това време, пък ще видим...

Защо си губите капарото? Не могат ли да ви удължат срока или поне да ви го върнат, при такива обстоятелства?

# 533
За София е крайно неясно. Като минимум ще има период на анархия на имотния пазар и тенденции във всички посоки ( след като се укроти вирусът и в зависимост от силата и продължителността му ) , после кой знае накъде ще тръгнат нещата с НИ. Ill
Е, едва ли ще има тенденция нагоре. Според мен тенденцията ще е само надолу вече. Цените би трябвало доста да се сринат след тази криза

# 534
Тенденцията ще е надолу, но  хубавите завършени имоти просто ще бъдат свалени от продажба и ще чакат по-добри времена.

# 535
Ще чакат добри времена, ако собствениците им имат работа и не са на зор...

# 536
И на мен ми е чудна тази логика.
Едва ли не, само калпавите имоти ще се продават.
Всички с хубави имоти  са топ бизнесмени/богаташи  и никога няма да искат да продават по никакви причини.

# 537
Не знам какво се случва с имотният бизнес по време и след криза.  България е минала през доста кризи. Има ли някой спомени от предишните кризи как протичат нещата?

# 538

Аз също бих изчакала, ако не бях подписала предварителен вече. В момента никой не може да каже със сигурност как ще се развие пазара след кризата, тъй като е неизвестно докога ще върлува този вирус.
Можем само да се молим да не спират строителството на тепърва изграждащите се имоти. Въпреки че ми се струва, че колкото и да са запасени с материали, все ще им свърши бетона и всичко останало в един момент.Тогава искат-не искат ще замразят обектите до превключване на опасността.

# 539
  • София
Около метрото в Дианабад има няколко строежа.
Тия дни ги гледам от балкона - работят си хората, крановете мърдат.
На въпроса за покупка сега - ако имота е хубав, за живеене на семейството е и без /с малък/ кредит бих го взела.

Общи условия

Активация на акаунт