Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов! - Бебеправене 370

• 29 311
  • 712
  •   1
Отговори
# 210
Йоанка съжалявам, прегръдки.
Какво каза доктора наистина? Пиши като се посъвземеш, ти си супер позитивно създание, ще се окопитиш скоро, в най-лошият случай инвитро, я виж тука колко момичета са ни пример Hug

# 211
  • София/Севлиево
Ех,Йоана...Не се отчайвай,нищо не е загубено.

# 212
Йоанка, ехх, да му се не види...  много гадно.. аз също възнамерявам да направя една ЦС другия месец, с операция съм и просто треперя от резултатите! Разбирам те, много гадно. НО от друга страна се намери причина да не се получава, което от своя страна ще доведе до решение!
Разкажи ни повече... когато се почувстваш по-добре
Сега те прегръщаме групово и много силно Heart Exl

Кийп, мислим теее Heart

# 213
Йо, нали и аз бях така ...🤷♀
Ето ме, в 39-та седмица ..
Това само по себе си не значи много и ще ти кажа защо... 1-во защото ЦС не е най-точния и адекватен метод (ТВЛ и конвенционалната лапароскопия са далеч по-добър показател..), 2-ро важното е , че имаш поне една, която пропуска. Хармоника или не - това не е важно, важното е да е функционална.
Мен съдбата ме срещна с още момичета с подобни на моята история и май, май чудесата с тръбите не са рядкост..

Наскоро пък моят АГ ми каза, че в момента има някаква теория, че оплождането дори не става в тръбата, както се е смятало до сега, но не е доказана все още. Ако това се докаже, смятай какъв поврат ще е това в медицината.. 🤷♀

Важното е да няма хидросалпингс, ей тогава спасение няма наистина - освен ин витро.. Simple Smile

Аз съм позитивно настроена, смятам, че чак до ин витро няма да стигнеш, може би и заради моят горчив опит.. Simple Smile

Медицината не е точна наука и чудеса се случват всеки Божи ден.. Стискам ти всичките си палци твоето чудо да е на път и да си от онези 20%, които забременяват в рамките на 3 цикъла след ЦС.. 🍀✊🙏🏻

# 214
  • Варна
Йоанка, само да те питам, в Шумен ли прави снимката?
Най- добрата ми приятелка след ЦС в Шумен се оказа със " сакове" в тръбите, нагънати и т. н. Те правеха ин витро опити, заради мъжки фактор. В " Надежда" имаха 4 опита - 2 неуспешни и 2 с биохимични бременности. Персенска искаше да ѝ прави лапароскопия, защото тръбите не ѝ харесвали. Момичето отиде в Турция, там я пратиха в някакъв медицински център да направи отново цветна снимка. Там ги правят много по-подробно, снимат от различни ъгли, нищо общо с Бг снимките. Заключението беше : 2 идеално проходими тръби, БЕЗ сакове! Успяха при 2-рото ин витро там и вече се радват на 3 - месечна дъщеря.
Калчев за това не харесва цветните снимки, като цяло, защото може да излезе, че нещата не са Ок, а като направи ТВЛ и резултатът е съвсем друг в повечето случаи. С упойка ли беше? При спазъм също излизат криви, нагънати или непропускливи тръби. Просто не се отчайвай. Премисли го, само не се подлаган на разни операции, ако ти предлагат такива, преди да поискаш още мнения от репродуктивни специалисти.

# 215
Йо, изобщо не им вярвам на тези в Шумен. Бях ти писала и преди. Не бързай да се отчайваш и да вземаш решения.
Ще ти пиша по-късно, че главата ми пуши в момента.
Търси и друго мнение.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 22:42 от m-angel

# 216
В шумен ми правиха снимката. Бяхме две момичета показа ми и нейната снимка, идеална, и двете тръби пропускат.
Нямах упойка. Венозно ни поставиха болкоуспокояващо, което ще отпусне матката. Болка имаше момента, нещо наподобяваща менструална.
Никакви операции неискат да ми правят.
Директно каза само с инвитро.
Нагънатата тръба пропуска до някъде само. Не цялата.
Изключва напълно нормалното зачеване.
Ще търся друго мнение.

Каза ако реша нещо на 2 ри ден от цикъла да отида.

Наревах се.. вече съм добре. Каквото такова. Горе главата, да не ми падне коронота!!!

# 217
И на мен така ми каза Генов след като прави цветна снимка в Тина Киркова. Що рев изревах. И веднага заключиха - ин витро. Отидох в Ехомар, Турция, там казаха, че пропускат, но пак ин витро. 1. Защото са ин витро клиники и това сега е златна мина и 2. Заради Егн то. Само Др. Тодоров от Братя Тодорови казваше и на първата снимка, че не са изчакали да мине разтворът. Направих ин витро. Неуспешно. Може и да не са съвсем ок тръбите, защото излязоха повишени НК клетки и инхибиращи ембриотоксини. Тва за тръбите е толкова съмнително. Според мен като не са съвсем ок има разни неща, които убиват ембриона. Повечето лекари го отричат. За мен е вярно. Особено при повече неуспехи. И ин витро да е, въобще не е страшно, особено ако е по къс протокол. Там има повече подбор на яйцеклетки. Стискам палци на себе си и на всички момичета, които желаят да станат майки. Прегръдки

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 18:11 от DiaSla

# 218
Йоана, горе главата. Моя приятелка има запушени тръби, но с инвитро се случиха нещата. Дори тръбите не са и махнати.

Тя ми беше споменала, че при изследването, ако запушването е леко има някакъв шанс да се отпуши. Дали е така не знам. Виж още едно мнение и напред смело.

# 219
Йо съжалявам, радвам се че ще идеш на второ мнение. Както писаха момичетата изход има в днешно време, дори с две запушени тръби.
Аз бях на контролен преглед днес, много се е подобрило положение, по-добро не можело да бъде толкова скоро. Чувствам се добре, като изключим че съм на сума си лекарства, ама и те ще почнат да отпадат с времето. Ще се дигна и до Надежда скоро да наравим някакъв плах план. Като се замисля едва ли съм им първата пациентка на кортико стероиди.
Лика и аз се радвам че се разписа, пожелавам да минава вече "гадния" период.
Рочи по твоя въпрос, имам един страничен коментар. Мислех си за етапите на реакцията при загуба. В никакав случай не искам да ти го вменявам, просто ми напомни, този с пазаренето, може да няма нищо общо. Слагам една статия:
https://psiholog.co/%D1%82%D1%8A%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8- … 0%B1%D1%82%D0%B0/
Хората преживяваме загуба и не само при реална загуба, а и когато ни се гътнат мечтите примерно. Абе дано е полезна за поне един тази статия.

# 220
  • Dope Reach
Разбирам какво имаш предвид, Одри, може би няколко дена след загубата ми, ММ отвори една статия с всички етапи, описани подробно и минахме през всичко. Но все пак да отбележа, че не е за това, което говоря. Май ми е трудно да го обясня, така че да бъде ясно за другите, освен мен. Става въпрос не за пазарене, а за подаване на сигнали едва ли не, че съм готова за хубавите неща и съм склонна да работя за тях. Сорка, ако не съм обяснила правилно.

# 221
Sunshine - Успех с раждането!
Йо - Дано второто мнение ти донесе хубави новини. Ще стискаме палци! Flowers Four Leaf Clover

За ТСХ - след като преди месец ми беше 3.09 и цял месец пия еутикосин, днес на първи ден от цикъла излезе 1.45. Направо не мога да повярвам!

# 222
Йо, не се отчайвай! Пътят е трънлив, но правилен! Потърси второ мнение. Нищо не е загубено.
Лика, ще отмине! 💜
Одри, полезна ми беше статията. Но колкото и да търсих, след А, не намерих, при всичката болка, която преживявах, как да обясниш на 5 годишно дете, че в корема вече няма бебе и къде е отишло то ... Иначе преминахме и ни ние през етапите. Или поне така си мисля. Въпреки, че понякога си мисля, че ще се случи бременност в момента, в който спра да се моля да ми се върне бебето /предишното/, и започна да мисля за НОВО/ДРУГО бебе ... Трудно е!
Ро, опитвам се да те разбера! Прави това, което мислиш, че е правилно за теб и което прави така, че да се чувстваш добре. Ако това да спазваш някакъв режим те успокоява, че правиш нещата както трябва - супер! Аз си зная, че малко или много съм егоист човек. Но както казах, аз нямам сили и мотивация да сваля тези 5 кила, които ми тежат - да го направя за себе си, за самочувствието си, не за бебе. 
Всички сме толкова шарени и различни, което е страхотно!

# 223
  • Dope Reach
Ох, да бяха 5 кила... Grinning Те последните винаги най-трудно се свалят, ама и са най-незабележими, така че не ме притесняват. По-скоро останалите 10 повече ги мисля. Grinning

# 224
  • София
Джеси, браво ! Значи е още по-малко реалната стойност. Sunglasses
И аз трябва да пускам скоро.

Йо, съжалявам ! Дано все пак се окаже грешка, бързо търси второ, даже и трето мнение. На твое място бих отишла при лекар в голям град.

Епизод 2726
Ние от днес стартирахме щракането с новото гелче /миналия месец пристигна късно и не го пробвахме/. Абе не е измислено добре с тия тубички, мое мнение. Преди беше по-добре.
Утре съм на преглед.
И ММ ще дойде с мен.
За жалост последното изследване не е готово още, да го занесем и него.
Ама каквото - такова, не мога да се ядосвам.
Поне ще проследим О и ще обсъдим разни неща.
Искам вече да се случва нещо, пффф...

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 00:15 от rave

Общи условия

Активация на акаунт