Частни училища - информативно-дискусионна тема 37

• 33 722
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
  • софия
За АК ли? От споделени впечатления на деца. Дори в НЕГ не е чак толкова регулирано поведението и толкова да се държи на оценките. Нашите там направо са волни птички в сравнение с АК.
А ясно, легендите Simple Smile

# 121
  • София
Споделянето на лични впечатления легенда ли е?

# 122
  • София
Също като легендите на Ежко за спорта може да е, Амели..Wink
Тия деца в ДУ осакатени и умствено, и физически ги изкарват някои тук. Проста справка от класирания в турнири показва, че в отборни надпревари масово печелят деца от ДУ, в индивидуални спортове  преобладаващо в класациите са деца от ДУ. А дори да е само за здраве, без никакви участия в състезания и стремежи за успехи, пак много деца спортуват- и в училище, и извън него.

# 123
  • София
Кого питаш, Ежко?

Олив, тогава посланието им е за малките, за да хванат вълната. После зарязват ала-бала за индивидуалното темпо и започват да натискат, а натискат, защото родителите чакат НВО и там се броят пилците.
Или може би просто виждат разлика между 6 и 12 годишните.
Подписвам се под поста на бамбу.
Щом се подписваш, защо избираш частно училище ? Наистина, в тези ЧУ, които семейно посетихте - Иззи, БШ (да не споменавам СС, КО) си имат доста дневни занимания, които са в разрез с режима "повече игра в учебно време, по-малко учене, повече активност навън, по-малко време в класната стая". Трябваше да отидете до Николай Райнов, Изгрев … или просто да търсите ДУ.

# 124
Може и в Дорис Тенеди.

# 125
  • София
Амели, за Андариел “зубрене” значи много учене, да преведа,де. И аз, и ти, разбираме “зубренето” буквално. Това разяснение на термините (и метафорите) вече сме го минавали с нея.

# 126
  • София
Амели, за Андариел “зубрене” значи много учене, да преведа,де. И аз, и ти, разбираме “зубренето” буквално. Това разяснение на термините (и метафорите) вече сме го минавали с нея.
И аз така го разбрах - не че учат наизуст в буквалния смисъл.

Нотарис, Дорис Тенеди? Ми те са от 8 до 16:00-16:30. Имат хорариум от 14 часа английски седмично. Почти двоен на МОН хорариум по БЕЛ и МАТ.. Това за учителката от поста на бамбу трябва да е супер гърч.

# 127
Хорариум може да имат, ама не са се преучили. 6,00 дипломата е по-лесна.

# 128
Също като легендите на Ежко за спорта може да е, Амели..Wink
Тия деца в ДУ осакатени и умствено, и физически ги изкарват някои тук. Проста справка от класирания в турнири показва, че в отборни надпревари масово печелят деца от ДУ, в индивидуални спортове  преобладаващо в класациите са деца от ДУ. А дори да е само за здраве, без никакви участия в състезания и стремежи за успехи, пак много деца спортуват- и в училище, и извън него.
Разбира се, че спортуват. Единствената разлика е, че в малките класове (до към 5-6 клас) някой трябва да развежда детето по занимания, а в ЧУ е организирано и родителите нямат такъв ангажимент. В големите разлика няма.
Иначе преобладаващи са деца от ДУ, защото генералната им съвкупност е много по-голяма от тази на ЧУ. Не съм правила анализи, но не мисля, че ще има съществена  разлика в пропорцията.

# 129
  • София
И при малките няма особена..В много ДУ разни клубове провеждат занимания по карате, футбол, баскетбол, модерни танци..Нивото си е съвсем любителско, каквото  е и в ЧУ.Който иска да се занимава по-сериозно, спортува навън, независимо дали е от ДУ или ЧУ.И съответно му трябва възрастен за развеждане.

# 130
При малките има голяма разлика в логистиката, не в резултатите, това имах предвид. За мен някога това беше голям плюс на ЧУ. Много по-трудно е в ДУ с тениса, например, или с плуването, защото иска специална инфраструктура, и ДУ трябва да организират специален превоз и логистика до нея, което ЧУ правят по подразбиране. Футбол навсякъде могат да ритат, така е, и баскетбол - също, и карате - също Simple Smile Но тенис, ски и плуване е трудно, да не кажа невъзможно в ДУ, а за мен това са важни умения за детето.

# 131
  • Пловдив/София
Аш, това сме го говорили и преди- не избирам ЧУ заради двойния хорариум и бързането да са една година напред, напротив. Искаше ми се разчупен подход (тоест не 9 часа на чин от ПУК), излизания и спорт, добра храна, целодневно обучение и да виждат талантите във всяко дете, а не тези на последните чинове да са аут по дефиниция.
Държавно с добра учителка и активни занимания следобед не е лош резервен вариант, но е в пъти по-неудобно за нас като родители. А и каква гаранция за учителката...
Изи уж бяха нещо такова (после разбрах, че не са и учат яко), БШ Прогресивни също, КО ме отказаха с ръкописното писане от ПУК септември, 9 часа на чин и сами казаха, че само по АЕ влагат нестандартен подход. СС не сме гледали, отидохме направо на изпит с едно друго детенце, увлечена от форума да видя за какво става въпрос все пак, понеже много хора дори на лични ми го препоръчаха.
 Фюжън и Прогресивно също сме гледали, но не сме кандидатствали, макар че може да се наложи ( резерви са).

За сигурно десети път казвам, че всеки родител има своите причини да избор на ЧУ, не знам защо мислите, че винаги те са НВО и огромен хорариум. Има деца със СОП, с хранителни особености, или дори само липса на нормално квартално ДУ и заетост следобедите.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 12:47 от Пипи2013

# 132
Е хубаво, че осъзнаваш, че всеки има различни критерии и изисквания. Та дано спреш с квалификации като "изчаткване". Защото, ако аз кажа, че твоите залитания към алтернативното също са изчаткване, хич няма да ти е приятно.
И наистина, защо не погледнеш Артис, Рьорих, Райнов и онова на бялото братство?

# 133
  • Пловдив/София
Пипи има ли възможност да спреш да повтаряш едни и същи глупости за училища в който детето ти не учи?
В Питагор никой не иска деца на 6 да седят 40 минути решаващи задачи. Хората са професионалисти и са наясно с особеностите на всяка възраст за разлика от теб.
Троицата е перфектна за всички деца, но не е такава за всички родители.
това съм го пропуснала - явно трябва да уточня, че не говоря за Питагор и не сме го виждали дори. Неслучайно не споменавам име на училище, защото всичко е субективно и не искам да откажа някой, на когото може да пасне. Но за твое спокийствие- не е Питагор.

# 134
Развитието на фината моторика е свързано с развитието на дяловете от мозъчната кора, които отговарят за ученето. Ерго - проверките при кандидатстване в СС и ръкописът в КО.

Общи условия

Активация на акаунт