Частни училища - информативно-дискусионна тема 37

• 33 723
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
И ако тази тренировка я оставим на ниво МОН. Ще имаме една послушна рая след 12 години.

Де да беше рая - добитък готвят.
Никому ли не прави впечатление, че искат децата ни не само неспособни да мислят, но и неспособни да се грижат за елементарните си нужди (да си сготвят, да си изгладят ризата), както и физичеси недееспособни (къде са хилядите спортни секции от наше време)?
Стадо...Това се търси.
ПС Легендата за мартеницата вече я няма в програмата.

# 106
  • София
Ох, Ежко, пак ли за това мислене! Не бой се, всички по рождение могат да мислят, дори хората със сериозни интелектуални затруднения. Това, което описваш за елементарните нужди се учи вкъщи, а не в училище. Точно твоето дете е в най-зубраческото и най-регулиращото поведението на учениците си училище в София, какво се правиш и ти!

# 107
  • София
(къде са хилядите спортни секции от наше време)?
Пак са си там - уверявам те. Не драматизирай излишно. Ние сме на изпит за колан следващата седмица Wink

# 108
Честита Баба Марта!

Аз не знам някое училище да е вързало някой с пранги да се запише.
Хиперболата в тази тема е много обичано изразно средство.
А, че някои са си повярвали прекалено го говоря много отдавна. Рекламна кампания!

Легендата за казаното от тази учителка май няколко човека я разказват. Важни са подробностите, като къде работи, коя е, какво общо има с училището.

Ежко, само едно дете от 19 в класа ни изобщо не ходи на допълнителен спорт. Някои са с по два. Други комбинират с пиано. Хайде да не преувеличаваме.

# 109
В кое ДУ учеха децата ви с Аш?

# 110
В кое ДУ учеха децата ви с Аш?

Извинявай, ама и всички познати деца в ДУ около нас са така.

# 111
  • София
Ежко, темата е за ЧУ, не е за ДУ. Но уверявам те - в спортните клубове има много деца от ДУ. Повечето деца са от ДУ. Не ги мисли.

# 112
  • София
Аз не знам откъде тръгнаха тези легенди, че в Прогресивно не се учи. Детето ми се прибира всеки ден към 16,30 и се захваща с домашни и/или проекти, обикновено 1-2 часа му отнемат от 17 до 19. Това при положение, че и в училище имат време за самоподготовка - около 1 час следобяд. В събота и неделя също има домашни. Това е в 6 кл., така е от миналата година, до 4 вкл. по-скоро имаха повече проекти, по-рядко домашни.
Т.е. в прогимназия училището следва по-конвенционалния модел, ib програмата, монтесори и др. са в началния етап.

# 113
  • София
Кого питаш, Ежко?

Олив, тогава посланието им е за малките, за да хванат вълната. После зарязват ала-бала за индивидуалното темпо и започват да натискат, а натискат, защото родителите чакат НВО и там се броят пилците.

# 114
Аз не знам откъде тръгнаха тези легенди, че в Прогресивно не се учи. Детето ми се прибира всеки ден към 16,30 и се захваща с домашни и/или проекти, обикновено 1-2 часа му отнемат от 17 до 19. Това при положение, че и в училище имат време за самоподготовка - около 1 час следобяд. В събота и неделя също има домашни. Това е в 6 кл., така е от миналата година, до 4 вкл. по-скоро имаха повече проекти, по-рядко домашни.
Т.е. в прогимназия училището следва по-конвенционалния модел, ib програмата, монтесори и др. са в началния етап.
Не споделяй такива неща, че Пипи съвсем ще се обърка. Simple Smile
В така наречениет академични учат до 16.30 през седмицата и нямат домашни. А Прогресивните пак до 16.30 ама с домашни по час, два.

# 115
  • софия
Точно твоето дете е в най-зубраческото и най-регулиращото поведението на учениците си училище в София, какво се правиш и ти!
Анди, може ли да разкажеш малко повече относно твърденията за училището?! И откъде е тази информация?

# 116
  • София
За АК ли? От споделени впечатления на деца. Дори в НЕГ не е чак толкова регулирано поведението и толкова да се държи на оценките. Нашите там направо са волни птички в сравнение с АК.

# 117
  • Пловдив/София
Кого питаш, Ежко?

Олив, тогава посланието им е за малките, за да хванат вълната. После зарязват ала-бала за индивидуалното темпо и започват да натискат, а натискат, защото родителите чакат НВО и там се броят пилците.
Или може би просто виждат разлика между 6 и 12 годишните.
Подписвам се под поста на бамбу. Разбира се това важи за всички амбициозни родители, познавам и деца от ДУ, които излизат сутрин в 7 и се прибират в 20ч. Родителите го намират за нормално. Едното дете е на 6.
Силно се надявам да не изчаткам и аз толкова, защото “времената го изискват”.

# 118
Ох, Пипи, това, че нещо на теб не ти харесва, не е повод да го квалифицираш. Все едно аз да започна теб да квалифицирам, защото мисленето ни е коренно различно. Отделно, че така казано то има негативна конотация, а истината може да е много по-различна. Детето да ходи на тренировки, танци, рисуване и т.н. И само в твоята глава да е проблем.

# 119
  • София
Мисля, че имаш грешна представа за това как се води час при ПУК, дори когато всички от групата са от типа родени отличници (и не говоря за ЧУ или ДУ или ДГ, а като общо положение). Просто децата дърпат бързо, защото вече имат основа и са способни да се концентрират в една задача малко повече, отколкото повечето деца на тази възраст. Никой не ги посажда да не мърдат за 30 минути, имат разнообразни задачи, защото все пак са на 6, а дори възрастни хора активно могат да внимават по една задача (примерно на лекции) около 15 минути и после започват да се разсейват. Когато цялата група е с такъв капацитет, естествено се работи по-бързо и се покриват повече задачи и затвърждаването също е по-бързо. Не са роботчета, учителят нали е там, за да покаже и да обясни, задава въпроси, децата отговарят, има групови и индивидуални задачи. Ако си представяш нещо като "Стената" на Пинк флойд, си в голяма грешка.
Относно допълнителните занимания - отново казвам - децата просто поемат много, имат способности и им харесва. Но пак за всяко извънкласно се иска внимание и дисциплина, иначе става едно голямо нищо. Учителката по пиано или треньорът по гимнастика или футбол искат концентрация и дисциплина, няма да търпят лигавене.

Общи условия

Активация на акаунт