Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Частни училища - информативно-дискусионна тема 37

 • 27 623
 • 756
 •   1
Отговори
# 750
 • София
 • Мнения: 7 248
До аптеката само за розови хапчета? Сакън, мари, недей - аз не бих рискувала само за това Sad

Слушалките в жака добре, ама нямам толкова слушали Sad

bamboo.ag, има ли уча.се за 1 клас? Ако има, пусни на детето видео урок от там - може да има нещо за 1 клас.

# 751
 • София
 • Мнения: 15 487
Нямаш ли от еднократните самолетни? У нас, понеже всякакви слушалки за малкия са консуматив, винаги имаме поне 3 чифта занапред, от истинските, а самолетните са "просто лукс" (по Алф). Иначе си има и "парадни", Airpods. тях нито ги губи, нито ги троши. ЧУ-ДО.

# 752
 • София
 • Мнения: 10 334
Значи, никой да не се оплаква. Аз съм home office с 1 бр. студентка, 1 бр. деветокласничка и 2 бр. третокласници. Добре че вкъщи има 5 лаптопа. Как се случват нещата в нашия 3-ти клас в СС /копирам се от деветокласната тема, за да не пиша пак и допълвам/:
При сина ми - 3-ти клас - се случва перфектно. Днес за един час решиха сума ти задачи, правиха диктовка, препита ги на правопис, членуване и възклицателни изречения /материал, предаден в петък пак виртуално/. Всички пазят пълна тишина, пишат, внимават - не мръднаха. При това у нас е най-добрият му приятел /взех го на 7.03., за да го заведа на ски в Пампорово с нас, и така и не го върнах Joy / Но и двамата не отделиха очи от екрана и изпълняваха стриктно всички указания. Инструктирани са да са с изключени микрофони и си го включва само този, който трябва да отговори на въпрос на класната. Перфектна дисциплина на децата /иначе много палави и енергични деца/, но и много си уважават и обичат учителката. За по-добра организация, класът е разделен на две групи за уроците - по 9-10 деца в група. След часа имаха самостоятелни работи и по двата предмета и един тест по математика онлайн. Определя им се време за изпълнение и изпращане на задачите до 18:00 часа. Утре ще видя как ще се получат нещата по английски. Заданията за деня вече са предимно онлайн упражнения и тестове /в началото пращаха листове за разпечатване/. На децата им е забавно. Видео уроците са всеки ден с класната, 2 пъти седмично по английски /засега/. Всеки ден за по един час хващаме гората с малките и кучето. Буквално - излизаме на разходка по Витоша.
Обаче се скъсах от готвене, а по принцип не готвя. Weary Непрекъснато нещо сервирам, отсервирам, готвя, влизам по профили в платформи, следя за изпълнение на задачи, опитвам се да вмъкна някакви мои, а днес чистачката дойде и каза, че синът и кашля и ММ я върна обратно. С две думи, откакто не работя, работя като куче. Joy

# 753
 • София
 • Мнения: 1 635
И ние така.. Мъж изолиран в спалнята, че най-много говори. Каката в детската на единия комп. Малката в хола на другия и аз с нея и бебешкия тодлър да я дебна дали работи, да си отмятам работните задачи и да забъркам някоя и друга манджа. Засега имат съвсем малко видео с учителките и повече материали за самостоятелна работа, но недостатъчно според мен. Разделили са ги на три-четири групи за видеоконферентната връзка, за да са по-ефективни.

Трябва да похваля децата, че супер бързо се ориентираха в платформата. А по принцип нямаха много досег до сега.

# 754
 • Мнения: 5 420
Цялата тая онлайн история интелектуално е полезна за децата, особено за малките. Само учителите да се усещат и да не прекаляват, имайки предвид, че нещата се случват вкъщи в компанията на родители, братя и сестри.

ПП Ще има бум на готварските сайтове.

# 755
 • Мнения: 3 794
Аз също съм доволна от дистанционното обучение в ОТ. Страхотно е, че децата са ангажирани, социализирани и имат смислени задачи.
С ММ работим от вкъщи + каката + дребното на годинка и половина Simple Smile

Сега си помагам със задачите за утре  и като гледам и други колеги с деца светят зелено Simple Smile

Да сме живи и здрави! Дано по-скоро се върнем към нормалния начин на живот!

# 756
 • София
 • Мнения: 10 826
Заповядайте в новата тема

Общи условия

Активация на акаунт