Частни училища - информативно-дискусионна тема 37

• 34 076
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Аз не разбрах, Пипи записаха ли детето някъде?

Чака Българско школо. Неясно кои класове.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 20:11 от Fancy

# 166
  • София
Фенси, те Школото не се ли самообявиха само като Прогресивни от тук нататък, т.е. за следващите паралелки, които от сега започват ПУК? Нещо някой писа назад май.

# 167
Фенси, те Школото не се ли самообявиха само като Прогресивни от тук нататък, т.е. за следващите паралелки, които от сега започват ПУК? Нещо някой писа назад май.

Доколкото помня три към едно или някакво такова съотношение. Но като цяло тенденцията е прогресивна. Simple Smile

# 168
  • София
Ааа, аз реших, че твърдо са възприели прогресивния подход в БШ. Е, Пипи са си за прогресивната паралелка отвсякъде, предвид начина, по който тя описва ситуацията. ПУК в класическите са съвсем от типа учебен час-класна стая-чин-йерархия учител-ученик-и др.

# 169
Ааа, аз реших, че твърдо са възприели прогресивния подход в БШ. Е, Пипи са си за прогресивната паралелка отвсякъде, предвид начина, по който тя описва ситуацията. ПУК в класическите са съвсем от типа учебен час-класна стая-чин-йерархия учител-ученик-и др.

Е то си е твърдо. Пускат една стандартна, за да не загубят клиентелата, която не харесва Джонев и сие.
Но това са 3 класа. Покриват пазарната ниша. Доста недалновидно по мое мнение от собственика. А и кой знае. Може и друго да се крие зад тези резки промени. Овъргаз не са цъфнали и вързали.

# 170
Пазар голям, стока трябва всякаква.
Това едно.
 И второ, вашите хора няма как да приемат 500 деца на випуск. Иначе всички щяха да отидат там. И не се шегувам.

# 171
За друго говорим Нот. Образованието не е бързооборотна стока, че днес да е прогресивно, а утре стандартно. Днес да добавиш маково семе, а утре лук в хляба, защото повече се харчи. Казва му се устойчивост на модела.

# 172
  • София
Българско школо имат и стандартни паралелки. 2 :3 е съотношението с прогресивните за догодина, но едната стандартна е запълнена с деца от детската им градина.
П. П. Аз още преди 3-4 теми казах на Пипи да си запише детето в кварталното държавно училище, а следобед да се разхождат в гората, а тя реши че се заяждам с нея. Все пак смятам, че това най-много ще импонира на нагласите ѝ

# 173
  • София
Бърди, всичко звучи така както и на мен ми се иска да бъде, къде учи детето ви?

quote author=Бърди link=topic=1182894.msg40261578#msg40261578 date=1582801655

В нашето училище с една дума - спокойствието. Тя ходи спокойна на училище, аз съм спокойна като е там, не я мисля, не се притеснявам, че нещо може да се случи. Спокойна съм, че учат както трябва и че ако нещо пропусне или не разбере, няма да остане неотучено или заметено пид килима. Също съм спокойна, че учи с приятни деца и учители.
Абе, спокойствие. Сравнявайки с на сина ми годините в ДУ... да не се повтарям, ама и седмица спокойствие не съм имала там.
[/quote]

# 174
  • София
Българско школо имат и стандартни паралелки. 2 :3 е съотношението с прогресивните за догодина, но едната стандартна е запълнена с деца от детската им градина.
П. П. Аз още преди 3-4 теми казах на Пипи да си запише детето в кварталното държавно училище, а следобед да се разхождат в гората, а тя реши че се заяждам с нея. Все пак смятам, че това най-много ще импонира на нагласите ѝ
Онна, май и ДУ няма да стане - тя написа, че има притеснение на какъв учител ще попаднат в кварталното и че харесва ЧУ, защото обръщат внимание на всички, а не само на любимците от първите редове, както биха постъпили в ДУ (ако съм я разбрала коректно). Ох, обърнахме го на литературно четене Simple Smile. Добре, че Пипи не пиши в рими, че съвсем щях да мина подготовката за НВО от неволя Stuck Out Tongue Winking Eye

# 175
  • София
Бамбу, в Образователни технологии, но като четох вчерашния ти пост за свободата и за пренатоварването на децата, не съм сигурна, че е вашето. При нас си учат сериозно, имат си домашни, понякога извънредни за наваксване и т.н.

# 176
  • в страната на чудесата
Мен пипи не ме дразни - даже са забавни тези разсъждения. Пък и на човек му се оформят някак и собствените мисли като чете терзанията на друг.
Аз не бих избрала ДУ - заради мен, не заради детето. Комуникацията ми изглежда смазваща, не мога да разчитам на благоразположението на госпожата, иска ми се контактите и услугите поне в минимален обем да са договорени.
Иначе всичко се постига, включително екзистенциите на Ежко въпреки училището (ДУ или ЧУ, даже да е АК)...

Да сте здрави и усмихнати!

Простете ми, и бъдете простени!

# 177
  • Пловдив/София
По диагонал чета, но предлагам вече на всяко споменаване на името ми да оставяте по левче- като нищо ще си финансирам поне първата такса за ЧУ, ако не и повече Wink

# 178
  • София
Не си само ти, има доста родители като теб.

# 179
  • в страната на чудесата
По диагонал чета, но предлагам вече на всяко споменаване на името ми да оставяте по левче- като нищо ще си финансирам поне първата такса за ЧУ, ако не и повече Wink
Няма лошо, но какво ще правим догодина като повишат таксата. Пак дилеми?
Wink

Общи условия

Активация на акаунт