Частни училища - информативно-дискусионна тема 37

• 34 035
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • София - Рим и обратно
Китайците - цялата страна е на онлайн обучение, респект!
https://www.obekti.bg/chovek/koronavirust-smeni-sistemata-na-obu … Z5QeWJWnM4YPPLsRM

И в Италия всички училища и университети са на онлайн обучение, даже и изпити. Вече втора седмица.

# 646
  • София
При нас започнаха от тази сутрин съвсем реални часове онлайн - много интересно и за мен като родител, тъкмо да понадникна отстрани как върви обучението, видях часовете по бел и мат.
Децата са много ентусиазирани и им харесва. При такъв развой, бих предпочела да удължат ваканцията още и да учат от вкъщи онлайн.

# 647
И при нас вече имаха часове по трите основни предмета с видеокол. По другите имат задания.

# 648
  • София
И ТЕ заявиха готовност за онлайн обучение от другата седмица, ако ваканцията се удължи. Дотогава ни изпратиха допълнителни материали за самоподготовка у дома.

# 649
  • София
Питах се, дали ЧУ могат да направят дистанционно обучение още известно време, дори и да не удължат ваканцията? Това било голям плюс за тях ми се струва. Или нямат право?

# 650
В интернет е стартирала следната петиция: https://www.peticiq.com/253742?s=68091071
Аз лично не вярвам в тези начинания, защото никога само по себе си не успели, но знае ли се, винаги има първи път Simple Smile
При нас раздадоха допълнително материали с възможност за консултация и проверка в онлайн платформата Hands V

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 18:29 от Птиците ...

# 651
Не ми се вярва, че ще се учи другата седмица.

# 652
  • софия
Не ми се вярва, че ще се учи другата седмица.
Станахме двама Simple Smile

Между другото, клишираното “децата са по моловете, к’ъв е смисъла” не е вярно. Рингмол и Дъ мол са призрачно празни.

Можем ли да преброим колко училища вече са на дистанционно обучение?!

(В Англия, обратно на Щатите, съветват студентите да не напускат кампусите си.)

# 653
  • В офиса
Англичани, германци и французи са ми ултра странни с неразпускането на училищата. В онази тема някой писа, че било за да не трябва медицински работници да си стоят вкъщи. За разлика от тях обаче в Австрия, Полша, Чехия, Северна Ирландия, Гърция, Румъния, Дания, Норвегия и още за които не се сещам, училищата са разпуснати. Украйна и Монголия го направиха при първите болни.
Мисля си че наистина ще е голям плюс за ЧУ да обявят неприсъствени дни и онлайн обучение, ако в понеделник е учебен ден.

# 654
  • София
Тинкърбел, не мога да кажа как е другаде, но в Германия по места е различно, всяка провинция предприема съвсем автономно свои мерки. В Баден Вюртемберг университетите щом са затоврени за лекции и упражнения с присъствие, най-вероятно е така и с училищата. Лекции и  упражнения  ще се провеждат онлайн минимум до 20.04.  Същевременно  обаче в  Северен Рейн Вестфалия  нищичко не е отменено, хем там е най-големият брой заболели..

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 21:37 от пенсионирана русалка

# 655
  • София
Обявиха извънредно положение в страната, така че спокойно, никой няма да се върне скоро присъствено на училище.

# 656
  • софия
И наредиха където е възможно да се минава на дистанционно обучение, където не е възможно да се инвестира, за да се направи възможно, т.е. очакваме иНвестиции и в държавните училища за да няма губещи. ( зад камерата се чу глас казващ, че са готови да стартират до няколко дни)

# 657
Не само вие имате телевизори😀

# 658
  • София
Не само вие имате телевизори😀

Да, но сега трябва да сглобим и разтълкуваме чутото. Кога и какво ще се случи? Предложенията трябвало да се подкрепят. Кога това?

# 659
Днес още.

Общи условия

Активация на акаунт