Частни училища - информативно-дискусионна тема 37

• 34 030
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • София
А сега пак ли чакаме заповед от Министъра на образованието? Неясноти има.
А, с Prizma сме писали едновременно Simple Smile

# 661
  • софия
Не само вие имате телевизори😀
Като никога до сега, от години насам не гледам телевизия, еле новини😂
Вероятно съм притеснена!
Чудя се да купуваме ли билет на щерката да се прибира, че май май може и да затворят границите...
Призме, ще подкрепят утре с гласуване в парламента въвеждането на извънредно положение, а след това отделните министерства ще действат по своите сектори.
Тази учебна година на мен вече ми се струва изместена в част от лятната ваканция.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 00:46 от Амели

# 662
  • София
Амели, дано да си лош пророк.
В понеделник на училище ли са нашите?

# 663
  • софия
Амели, дано да си лош пророк.
В понеделник на училище ли са нашите?
Предполагам, че не. Утре като обявят затваряне на градини, училища и университети, най-веровтно ще има препоръка за стартиране на дистанционното обучение където е налично. Така, че ще учат от вкъщи.

# 664
  • София
Не е по темата, но ето един линк за анулирани полети по летища на заминаване и пристигане  https://flightaware.com/live/cancelled/

# 665
  • София
Обявиха извънредно положение в страната, така че спокойно, никой няма да се върне скоро присъствено на училище.
Е, още не са го обявили - само Народното събрание може да обяви извънредно положение, но вероятно ще го направи днес.

# 666
То дефакто си е извънредно, макар че всячески се опитваме да не е.
Лек и спокоен ден на всички, и това ще мине.

# 667
  • в страната на чудесата
Училище няма да има.
Аз не бих се колебала да купя билет за връщане на някой отвън. Докато все още може.

# 668
При нас затвориха училищата да 31 март.
Минаваме на изолационен мод. Другата седмица по принцип са във ваканция, след това ше видим как ще е.

# 669
  • Sofia
При нас, 1клас, БШ, вчера беше първият учебен час - час на класните. Ползваме Google Meet.
Днес имаме сутрешни часове.
--
Offtopic
В Кеймбридж ще са разпуснати от днес, там започва така или иначе ваканция след 2-ия от общо 3 семестъра на година.

# 670
  • София
Хайде да ни е честито удължаването на ваканцията...
Надявам се да разпуснат и детските градини този път иначе не виждам как може да се очаква ефективност от карантината.

# 671
  • Отвъд алеята зад шкафа
Разпускането не важи за детските градини.

# 672
  • В офиса
И ДУ започват да минават на дистанционно обучение. Разбрах за СМГ.
Света София са в Гугъл класруумс и Гугъл хенгаутс. За малките - материали в електронния дневник.
Едно положително нещо, училищата ще се дигитализират по-бързо отколкото щяха иначе.

# 673
Едно положително нещо, училищата ще се дигитализират по-бързо отколкото щяха иначе.
Никак не съм убеден, че такава дигитализация е полезна.

# 674
С една седмица ли удължават ваканцията, аз така разбрах? А извънредното положение е 1 месец, като мине следващата седмица, ще се учи ли?
Това онлайн обучение не ми е ясно какво точно ще представлява - ще им дават материали ли, или учителят онлайн ще им говори чрез видеовръзка както в реален час? То ако само ти кажат през някаква платформа да си прочетеш този и този урок, това не е никакво обучение.

Общи условия

Активация на акаунт