Частни училища - информативно-дискусионна тема 37

• 34 017
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • Отвъд алеята зад шкафа
През Гугъл хенгаутс може да се преподаде урок, всички са в общ чат, камерите се изключват, следи се само споделеният екран на учителя, като може паралелно да се отворят учебниците ( за който има, че на дъщеря ми учебниците останаха в училище). Учителят вижда кой е в чата, може да задава въпроси и да му се отговаря.

# 676
Татко Мецан, може би ще записват уроците на видео там, където не са готови за жива връзка.

# 677
Ти пък сега и претенции😀
Обучението е много по-широко нещо от два-три урока, често за ненужни и безполезни неща, които да забравят след седмица.

# 678
  • София
Засега само със седмица удължават, аз доколкото разбирам след това ще се решава седмица за седмица, според ситуацията.

# 679
  • София
И ясли и градини затварят, не само училищата, всъщност всичко, освен хранителни стоки и аптеки:
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Zatvariat-magazinite-rest … iasli_723892.html

# 680
  • София
До 29-ти затварят училищата. Засега.
При нас имаше вече онлайн часове с видео връзка - изумих се как класната успя да озапти 16 деца онлайн. Всички бяха с включени камери, слушаха урока, записваха, вдигаха ръка, отговаряха на въпроси. Протичат си като съвсем номални часове. Отделно имат задачи за всеки ден по всички предмети и всеки, който поиска индивидуална връзка с учителя, ако нещо го е затруднило, получава такава. От понеделник часовете ще са разпределени в точна програма. Справят се.

# 681
Да, Санака, но ти говориш за най-доброто училище в България. Съмнявам се много, че в другите училища ще постигнат нещо подобно.

# 682
  • в страната на чудесата
Да, Санака, но ти говориш за най-доброто училище в България. Съмнявам се много, че в другите училища ще постигнат нещо подобно.
Ще постигнат. Децата се мобилизират по-добре от нас. Пък и в крайна сметка каквото и да стане, те ще се справят Simple Smile

# 683
От 16 часа на ден фортнайт колко се затъпява?
А, Шарки, ти почти позна мерките.

# 684
  • София
Или те ме прочетоха? Мисля, че им работи AI "четец" по социалните медии (бг-мама е такава).

Ако и на останалите държави им увре акъла да "затворят" за един месец, май месец ще имаме икономически бум. Борис Джонсън иска неговите да се заразяли, че да си изработили имунитет - ако сте мислили, че ние си имаме най-тъпи политици...

# 685
Защо да е лошо? Така ще ограничи заразата и ще спрат да ходят като изоглавена болни по църкви, родеота, състезания.
От вчера са затворени училищата. Ние работим от вкъщи. Имат 1 седмица (ваканция) да пуснат онлайн платформите.

# 686
В какво ще са ограниченията?

# 687
Ограничи събирането на хора и разпространяването на вируса. Иначе здравната система ще издиша. Излезе с доста данъчни облекчения. Няма да се плаща за тестове, махна копеймънт към застраховките
За втори път съм непосредствен участник в това как администрацията действа в условията на катастрофа. Интерестното е как е подкрепян от бизнеса, вижте, най-големите компании дават средства и ресурси за изграждане на станции за тестване. А да и още по време на събитията в Китай въведе ограничения/ забрана за износ на основни продукти и вдигна забраните за внос на лични средства за хигиена. Ако стане нужно, ще изкара и националната гвардия ( както направи по времето на Харви, например).
Ето, имат деца на изхранване от скул дистриктите( ще разкарват храната по домовете).
Много са добри и на подпомагането от самото общество, църкви, организации. Всъщност тези доброволни подпомагания са първото, което се случва.

# 688
Щели да предават уроци онлайн по БНТ 2 и БНТ4. Не знам добре ли чух 😀

Ето, дописвам Simple Smile
http://toppresa.bg/200781/мон-стартира-е-обучение-от-понеделник

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 23:23 от summmertime

# 689
  • Варна
Вторник започват с уроците по БНТ.

Общи условия

Активация на акаунт