Домакини 70/ За да постигнеш всичко, понякога е достатъчно да направиш само една стъпка

• 57 896
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • при късмета
Привет!
Кафето наистина е страхотно, мерси, че си ме отменила, Мария.
До обяд ми е заето устройството, че шефа пише. Школото пак не тръгна, добре, че сега поне отваря сайта на издателството на учебниците, че да има от къде да си гледа материала.
Калинче, точно това е целта на карантината. Пика да се отложи и в самия пик броя на болните. Няма да издържи иначе мед. персонал, а те ако се тръшнат никой няма да издържи и за всички и лечението ще е дистанционно, като обучението. В което аз лично виждам логика.
Имам работа за целия китайски народ, а до обяд докато се занимавам с шефа ми отива цялото време. Не почна ли нещо сутринта, е малко вероятно да го свърша Joy

# 106
  • София
Да си кажа и аз мнението😄.
Смятам, че карантината е правилна мярка. И този вирус далеч не е безопасен. Има смъртност по-висока от грипа. А това, което се взима като мерки, не се прави при грип.
Засяга основно възрастни и хронично болни. Това не е никак малко. Това са родителите ни. А хронично болни са страшно много хора. Възрастните и хронично болните също са хора, и те искат да живеят.

# 107
Много съм ядосана на вируса Rage отмениха ми операцията, защото съм рискова.......

# 108
Лейди, всяко зло за добро. Мисли позитивно!

# 109
  • при късмета
Напълно те разбирам, Калинче. И аз се притеснявах от операциите на шефа, сега се притеснявам ще се случат ли и кога. Чакането, както каза е много затормозяващо. И почивката в Гърция отмених, а трябваше да е след първата операция и матурите, че малко да си почине. Както е казала Мария, остава да вярваме, че всяко зло е за добро Hug

# 110
О, определено е за добро. Аз не се съмнявам в добрите намерения. Хората са прави - тези в риск трябва да се пазят.

# 111

Добро утро момичета!

# 112
Добро да е, Лейди! Избрах си поне 3-4 различни кафета.

# 113
Ей, от бързане да грабнеш повече кафета ще се натровиш с кофеин бе момиче!

# 114
И аз се  нареждам за кафе. Днес вече съм на работа, току що започна 3 час Изпращам задачи и указания и приемам решения коригирам снимки и отново препращам да си видят грешките ако има такива.Отделно се подготвя тази платформа за която слушат всички от дни , засега с колеги я тествахме ,може спокойно и там да работя стига да са активни всички деца.  Отделно моите в другата стая и те пишат.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 10:28 от J_M_M

# 115
А, дажбата ми е по 1 кафе на ден. Опасност няма, ама признавам, че са много привлекателни.

# 116
И аз грабвам едно виртуално кафе, че реалната дажба за деня вече си я взех! 😊
От днес и метрото е затворено. Няма обявено извънредно положение, но взетите вчера мерки са като за война направо. Ако ги и спазват, съвсем ще ми се издигнат в очите месните! 😜

От утре мм ще ходи само за три часа на ден на работа. В останалото време ще работи от вкъщи. От сега е решил да ми окупира бюрото, ама таз дето я мисли, няма да стане. 😂
Решила съм сутрин да излизаме на разходка около нас. Поне докато не са ни затворили напълно по къщите. 😉
Навън е толкова спокойно и тихо, че чак сюреалистично...

Я, кажете какво мога да направя със захарасано сладко? Как да го оправя? Нали слагах от онази специалната захар и сега някои сладка са се захаросали.

# 117
Смърфи пробвай на водна баня да ги разтопиш.
То и тук мерките са стриктни без да е обявено извънредно положение. Разликата е, че учениците са си на училище. Все още не е настъпил пика. За сега здравната система поема случаите, но и тук имат готовност за карантина, ако с-мата се задъха. Очакват 80% от населението да се зарази до 12м, а 15% от тях/което е 8мил.за УК/ да преминат през болниците.
Вируса е по-смъртоносен от другите единствено защото е непознат и никой няма имунитет срещу него.
Карантинта само забавя разпространението и дава възможност на правителствата да си подготвят болниците. Трудно бих повярвала, че има държава, която може да издържи карантина докато се открие ваксина и се приложи.
Това, което можем да направим е да си заздравяваме имунитета, защото болшинството хора го изкарват с нормалните за грип симптоми, една част - без симптоми и само 1% с усложнения, както е и при всеки друг грип.

# 118
Аз си мислих направо да ги отворя, поваря малко и пак с малко лимонтозу да ги запечатам бурканчетата... Ама така или иначе много ме мързи сега. Досега чистих къщата, уффф.

Затворили метрото, хората само с маршрутки и автобуси можели да пътуват, ама не повече от 20 човека в превозно средство. Ха, познайте дали се спазва. Градът е многомилионен, хората няма как да ходят на работа. Сега гледах снимки, ами народът наблъскан като риба в консерва. Интересно ми е за утре какво ще решат, пак заседавали.

# 119
Добре де - блокирали Банско. Колко болни има там?

Общи условия

Активация на акаунт