Домакини 70/ За да постигнеш всичко, понякога е достатъчно да направиш само една стъпка

• 57 915
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Добра вечер! Как сте момичета? Утре е последния ден на Кратун на училище и трябва да мисля как да го организирам, че с пубертета дойде и мързела Rage

# 121
  • при късмета
Добро утро!

Да сложа кафе, преди да са ни започнали часовете
Честита първа пролет!
Дано е вярно, че слънцето ще намали епидемията. Ту го казват, ту го опровергават, не знаеш вече кое е вярно. Ама ще се разваля времето другата седмица, дано е за последно.
Калинче, остави човека малко да си почине
Хубав ден Hug

# 122
Мерси за кафенцето. Аз, като първа ще обера каймака, ядките и беритата. Останалото си го разделете.
Честита първа пролет и от мен.
Лейди, твоето момче е най- работното в темата, сега му е време да помързелува.

# 123
  • при късмета
Като каза работен, та се сетих шефа какво прави. Вкъщи винаги има желание да помага, непрекъснато като правя нещо пита какво да помогне, ама като му кажа и си намира по-важна работа Joy Обаче в у-ще мете класната стая почти всеки ден на самоинициатива. Вкъщи най-много да нареже нещо и чат пат довършва миенето на пода

# 124
Ма ко, как метене на стаята? Това за мен е голям прахоляк.

# 125
  • при късмета
Е тя ако е с мръсен под и без метене, само като ходят вдигат прах. Често метат и мият стаите, особено калните месеци, те сами обират по-големи боклуци от учебния процес. Хартийки, салфетки, нещо паднало на пода, такива неща

# 126
Добро утро!
Да бе, да - мнооого работен Laughing Пере го здраво пубертета. Трябва да канализирам енергията, че иначе ще се избием. Времето и тук е хубаво. Днес ще разровя килера да извадя боксовия чувал, че мм утре почива и да го монтира в двора. Да извадя гирички, въженца и други съоражения за изморяване, че вече няма карате, ръгби, футбол....
Лошо е за децата, които тази година са на национални тестове - отменят ги. Все още няма решение дали годината ще се повтаря. Лошо е и за децата, които получават свястна храна само в училище/много са децата на които държавата осигурява безплатна храна/. Очаква се нарастване на домашното насилие над деца... За много деца училището е глътка въздух от ужасна семейна среда....
Тоя вирус разби всички обществени системи....

# 127
  • при късмета
Някой разполага ли с изпитана рецепта за блат за торта? Никога не съм правила и трябва да е като за първолаци. Не ми се бута по магазините само за това, че скоро пазарувах основно, а в кварталните няма

# 128
Добър ден стана, когато се наканя!

Тук засега държим фронта. Ограничения на килограми ги спускат, ама и те, като нас - ако може да минат метър, ще минат!

Ма ко - аз торта не съм правила никога, освен бисквитена и чийзкейк. За блат се сещам за пандишпаново тесто. Ако ги сиропираш после, защо да не стане?

Имам пратка от алито и ще трябва да ходя до пощата. Тя е до нас, ама по обед има най-много хора, та ще изчакам малко по-късно да стане.

# 129
Мако кажи какъв блат искаш - аз правя торта с дулсе де лече. Тя е с орехов блат. Френска селска - меден блат и шоколадова - с какаов блат. Не знам защо, но нещо пандишпана не ми се получава и го избягвам. Другите ми торти са с бишкоти и бисквити.

# 130
Ма ко, блатовете не са страшни. Имам различни и за мен са си като поредния кекс.
Лейди, много е тъжно това, което разказа за децата. На този фон бих си спестила боксовата круша на Кратун. Остави го да подиша и мързелува. Кучето му е достатънчо.

# 131
Мария не мога да си спестя крушата Laughing Трябва някъде да излива агресията си Laughing Много е трудно здрав, енергичен човек, свикнал на забързано ежедневие да го сложиш на дивана пред тв.... Пък и е известно, че безделието поражда пороци Laughing
За децата - става въпрос за близо 3мил. деца, които тук са на безплатна храна в училище.... Не искам да съм на мястото на правителството и да вземам решения.... Децата в социален риск ще продължат да ходят на училище, както и децата на "ключовите" работници - абсурдно е да се оставят на грижите на възрастните хора. За всеки е ясно, че хората работещи в здравеопазването няма как да останат в къщи да си гледат децата, а не са само те  тези, които е наложително да работят и няма как да го правят от домовете си....... Решенията са супер тежки.

# 132
  • при късмета
Аз и с крема действам по най-лесния начин, течен шоколад и заквасена сметана. Блата предпочитам да е бял.

# 133
Мако в този случай аз ще ти напиша рецептата за любимия кекс у дома. Ако искаш пробвай. Като изпечеш разделяш на два блата, сиропираш с каквото пожелаеш - дали прясно мляко, дали карамелен сироп, дали сок от компот и т.н и съединяваш с крема.
4 яйца +1ч.ч захар/вместимост 240мл/ разбивам до бял крем.
200мл кис мляко + 1ч.л. сода за хляб
120мл олио
към мокрите съставки се слагат сухите
2ч.ч. брашно + 2ч.л. бакпуловер, ванилия
Ако го правя за кекс от готовата смес отделям малко + какао, че да стане шарен Laughing
Пека на 180С за 40мин.

# 134
  • при късмета
Мерси, почти сходно намерих в нета. Изобщо не знаех, че кексовото тесто е за блат, мислех си, че блата е много сложен.
Да видим какво ще направя

Общи условия

Активация на акаунт