Домакини 70/ За да постигнеш всичко, понякога е достатъчно да направиш само една стъпка

• 57 955
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Привет, момичета от близо и далеч! Нищо, че не сте епилирани, фризирани, лакирани и дезодорирани. Бабите ни белким, все така са се докарвали.
От сутринта за две стотинки не съм свършила работа, но ме е посетила музата и ето какво сътворих.

ЧЕСТИТА НИ ПРОЛЕТ! ДА СМЕ ЗДРАВИ - ДЕЦАТА И ВНУЧЕТАТА НИ, БЛИЗКИТЕ И ПРИЯТЕЛИТЕ НИ, МЪЖЕТЕ НИ И НИЕ! ДА ИМАМЕ ОЩЕ МНОГО ПРОЛЕТИ ПРЕД НАС...

Да ви разкажа как мина вчерашния ден и снощи вечер...
По улиците около блока имаше движение - рехаво, но все пак движение. Ей, тоя твърдоглав български народ нищо не може да го изплаши. Маат крачоли разни индивиди и естествено без маски. Е, тук таме и по някой маскиран.
Съседите над нас започнаха все по-често да се карат... Те и преди короната се караха, ама сега зачестиха. Мъжът кихне или се закашля, а жена му изригва като Етна. Вместо да налее по чаша ракия и да му каже "Наздраве".
От ляво живее семейство с две деца. Ей, пощръкляха горките...По цял ден препускат, сякаш табун коне в прерията. А на горката майка вече глас не й остана да им се кара. Абе жена, сложи си тапи в ушите и ги остави да лудеят. Все ще се кротнат в един момент.
От дясно живее един пенсионер, вдовец. Има си приятелка, но в извънредното положение не е идвала. Пази се жената. По-добре карантина, отколкото салата, ракийка и танго. А би трябвало да дойде... Тоалетните ни са една до друга, Една стена ни дели. Слушам го вчера - напъва се, охка, пъшка...Минава време, пак същото. След това го чух да затваря вратата...Е да, но не пусна вода. Логиката ми говори, че го е хванал запек...Ами то от обездвижване, чревната перисталтика се забавя, а и като няма кой една чорбица да му свари...Мъка, мъкаааа...
Снощи загасих ламБата и реших, че е време за сън. Е да, ама от някъде започна едно ритмично скърцане на легло. Яка креватна гимнастика. И не беше никак за малко. Отдадох се на спомени...Еееех, какви времена бяха - луната беше луна и захарта беше захар...Сега нищо не помага. И до аптеката не мога да отида за виагра, че ме болят колената, а нали паднах и си натъртих и гръдния кош. Иначе бих пренебрегнала забраната. Ама хайде, ще го отложим това за по-добри времена. Сега сме в карантина. Та докато размишлявах, чуха се финалните акорди от заниманието на младото семейство...Е вече можех да заспя спокойно. По Нова година блокът ни ще се огласи от победоносния вик на тази нощ сътвореното чудо...Животът продължава, ще го бъде, хора, ще го бъде! Но за сега, стойте си у дома!
От сутринта ме е хванала лигнята. Е, то не може все да сме сериозни. Дано ви накарам поне за малко да забравите за короната и да се усмихнете.
Ей, светът е оцелял, защото се е смял! Joy

# 136
  • при късмета
Фло, мен ме развесели Heart Eyes
Така, блата се пече. Обаче бухнах брашно за кекс, а и бакпулвера 1 пакетче. Сега го чакам да изтича да ме търси Joy  Но пък формата ми е по-голяма та се надявам да компенсира. Ще рапортувам какви съм ги свършила

# 137
Фло точно това ми трябваше.
 Споделям как протича деня ми
[

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 05:55 от J_M_M

# 138
Фло направо ти завидях Laughing При мен няма такава романтика - най-близката къща е на 500м.
Мако ще стане! При пандишпана за надигане се разчита на добре разбитите яйца, но аз ако евентуално реша да правя слагам и набухвател, че иначе отива директно в кофата Laughing
Джейми сега започвало обучението на нацията, че покрай децата и възрастните са на онлайн обучение.
Ей сега се прибира Кратун от училище и казва - вървях с едно момиче, ама такива газове имах - чаках с нетърпение да се отбия по нашата улица LaughingLaughingLaughingLaughing Аз му обяснявам, че с този вирус е по-страшно да кихнеш, отколкото да пръднеш, ама за пубертета не е така LaughingLaughingLaughing

# 139
Ние още се обучаваме. Момчето пише съчинение, а аз коректирам. След малко подхващам вечерята.

# 140
Ма ко стана ли блата.
Джей  утре са почивни дни,ще починеш малко по двора поне.
Калинка  представям  си какво ще е при вас тия дни.
Фло посмях се хубаво с теб.Хубаво че сме си сами,вярно чува се от съседите като отваряме прозорците понякога.
Мария почивай и ги оставяй сами да се оправят учениците.
Ние днес ходихме до село,гробищата, че тези дни става година както почина мама....
Набрахме си лапад,наскубах си зелен лук ,малко треви почистихме и се прибрахме.Сготвих си зелена манджичка и сега гледам тв.
Да  живее дворчето и китките в него,весело е при нас-котки,кучета,птички ,китки.

# 141
.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 05:56 от J_M_M

# 142
Добро утро. Седя у дома и чакам да стане 10.30, че да ида да пазарувам.
От Писето се присетих да ви сервирам такова кафе. Ма ко, бавиш се! Пак те изпреварих!

# 143
Ма ко има повод днес да ни почерпи и празнува.
Да си здрава и щастлива,обичана и все така късметлийка!

Аз си напазарих и вече ще мързелувам в къщи.Днес пак топло и чакам да се стопли, за да слезна в двора.

# 144
Аааа, аз ще чакам да ни покаже тортата и тогава ще честитя!

# 145
  • при късмета
Ида, поспах днес

Тортата е готова още от вчера, но после ще покажа, че телефона ми е превзет.
Почерпете се и хубав ден, днес поне е слънчево

# 146
Мако да си здрава, щастлива и обичана! Приеми с усмивка

# 147
  • гр.Варна
Честит рожден ден Ма ко. Мноооого здраве и щастие ти пожелавам от сърце.

# 148
  • при късмета
Благодаря ви!
Ох, Калинче, страхотен е букета Joy
Скрит текст:
Ето и торта

# 149
Здрава да си, Ма ко! Пожелавам никакви корони да няма около теб и близките ти!
П.п. Без да искам се получи да пиша точно след почерката с торта!

Общи условия

Активация на акаунт