Домакини 70/ За да постигнеш всичко, понякога е достатъчно да направиш само една стъпка

• 58 188
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Хаха, ма ко, знам. Стоя си вкъщи от доста годинки, ама при пълна блокада нещата не са особено приятни. Но и това ще мине! Ще си мрънкаме заимно и ще я избутаме таз карантина. Hug

# 226
  • при късмета
Нали съм на същото дередже. Понякога добре ми идва, че си стоя вкъщи, сега обаче започвам да се поизнервям. Най-гадното е, че се наложи да отменя почивката, а я чакахме от миналото лято. Сега изобщо не се знае тази година дали въобще ще се почива и дали ще може да се отиде някъде, макар и тук.
И сега ставам рано заради шефа, но единственото хубаво на дистанционното обучение е, че не излизаме рано на студа, да отиде на у-ще.

# 227
Момичета няма да ви обяснявам как докато съм в урок,на  дребния трябва да изтегля и пратя нещо, което само на моя компютър  мога да отворя.Неговия иска някакви настройки, които аз не мога да направя ( и обяснение си нямам защо )  и се сещате,  че сервиза не работи.  Искам да ми стига времето и на децата и да обърна внимание и нещо, което изисква повече време  да им сготвя, надявам се утре да успея.

# 228
  • София
Момичета, влизам при вас сега, за да ви споделя съветите на една моя асистентка, прекрасен психотерапевт.
И така:
В създалата се принудително и неочаквана изолация 1. не се отказвайте от рутината. Ставайте по едно и също време, направете си сутрешния тоалет. Аз бих добавила - сложете си лек грим, колкото за самочувствие.
2. Направете си списък със задачи.
3. Обособете си работно място. От време навреме станете, разтъпчете се, пийте чай, кафе.
4. Грижете се за тялото си. Не се отдавайте на мързел и ленивост. Играйте гимнастика. Желателно е в едно и също време, достатъчни са 10 мин.
5. Включете се в инициатива. Веднага си помислих за ПИСЕНЦЕТО, която плете за децата.
6. Поддържайте контакти с колеги и приятели. По тази точка мога да ви говоря много. От какво огромно значение за справяне със самотата, тревожността и депресията са социалните контакти. За това ще пиша друг път.
7. Ограничете новините, които ви натоварват и стресират
8. Наваксвайте. Извадете на бял свят всичко, което не сте свършили във времето и се заемете с него. Може да ви бъде интересно.
9. Наложете си да извадите позитиви за себе си в този период. Наслаждавайте се на тишината, на спокойствието, на по-чистия въздух.
10. Оцветявайте. Този метод се прилага при терапевтиране на семейни двойки. Успокоява, обединява.
11. Оставете дългосрочното планиране за друг път. Сега се съсредоточете в по-близката перспектива.
Ще се справим, момичета. Вярвайте силно!

Във ФБ съм сложила на стената си целия материал, но тъй като с вас не съм приятел, затова в съкратен вид ви го помествам тук. Ако има желаещи, веднага се сприятелявам. Simple Smile Във ФБ съм Tsveta Nikolova

# 229
Фло благодаря Kissing Heart
При мен в ежедневието нищо не се е променило с карантината, та мисля психическото ми здраве няма да пострада Laughing Иначе днес се замислих за другарките ми от йогата. Дано са здрави, че всички са в "риска". Дано всички преминем през това изпитание успешно!

# 230
Фло благодаря за съветите,повече си ги спазваме.
Хобита за в къщи са добра идея,та при мен плетки,диамантените гоблени и цветята в двора са ми идеални.
Слагам кафето и продължавам с плетките ,че ги бях зарязала.

# 231
  • Бургас
Фло,хубави са съветите,но за мен неприложими с трима мрънкалници,вечно запащи и гладни и нервни!

Като се стопли времето,поне ще изчистя терасите!Отдавна го отлагам това мероприятие.

Лейди,как сте в Англия?Чета страшни неща.

# 232
Добро утро!
Славе добре сме за сега.
 Вируса не е разпространен равномерно - най-пострадал е Лондон. Грубо казано половината от случаите са там, а другата полоновина е по другата територия. Ние сме на север, във фермерски район и гъстотата на населението е ниска, а пък голяма част от жителите са в "заплашената" възраст. Обаче те пък са стриктни - още преди месец им беше казано да се дистанцират/изолират и те си го спазват.
Надявам се, че болниците ще успеят да поемат всички нуждаеще се.
Преди дни премиера благодари на 450 000 доброволци включили се да помагат, както и на 42 000 завършващи лекари и мед сестри, и 11 000 пенсионирани такива, които са се върнали на работа.
Казват, че данните за заразените не са точни, защото се тестват само тези за болнично лечение. Средните и леките случаи не се тестват и са на домашно лечение.
Призива е да се стоим у дома, така помагаме на здравната система и спасяваме живот!

# 233
  • при късмета
Добро утро!

# 234
Добър ден! Не се наспах, цяла нощ куках. Дълъг ден ще е.

# 235
Хорти, имаш време следобяд да полегнеш.

# 236

Добро утрооооооо!
Часовника на ръката ми ме подведе, че било рано Laughing
Днес е почивен ден и ще се отдам на правене на маникюр Laughing

# 237
Здрасти, Лейди. Оня ден Коледно кафе, а сега Великденско....няма лошо. И аз свърших със задачите за днес. Остана ми баня с косата.

# 238
  • София
Почерпете се за здравето на моето момче, днес има рожден ден:

# 239
Вале, да е здрав и да те слуша! Весел празник!

Общи условия

Активация на акаунт