Как да реагирам на думите на свекървата?

• 5 955
  • 111
  •   1
Отговори
# 30
Моята свекърва също съм я чувала да казва, че ше дава парички за шоколадчета и ще ядат торти, ама тя така си говори, щото и е мило внучето. Иначе знае как я храня малката, знае, че не съм голям фен да се дават такива неща на толкова малки деца и винаги ме пита какво да и даде да яде. И съм сигурна и спокойна, че няма да и даде шоколад например. Тя чете във форума, образова се постоянно и все се притеснява да не прави нещо грешно, да не му стане нещо на детето.

# 31
Пфу... Де да има свеки мераклийка всеки ден да гледа внуче - директно и го предоставям  за една смяна от 12 часа примерно. Може и повече да не го поиска. Joy
За джънка - то пък щото аз не се научих да ям джънк на по късна възраст, въпреки че по мое време нямаше толкова. А дядо и баба не са ми давали.
Евентуално може да поговоря със свеки и с мъжо за храненето и/или да купувам и нося храна докато бебето е при нея. Да я улесня жената.

# 32
Чак се чудя, годината е 2020, още ли има хора, дето все едно са раснали в глад и за тях яденето на захар е най-ценното нещо на тоя свят...толкоз пък един ред да не е прочетено за ограничаването на най-вредните форми на сладко...
Има. Въпреки,че всички сме гледани в царски палати и никога не сме чували, че "няма пари" вкъщи,ама ха!
 С такива лафове се обезмисля практичната насоченост на темата и форума въобще.

# 33
Бебето е още малко и какво му се говори няма голямо значение.Бабата просто му се радва.щом го вижда по-рядко,естествено иска да го носи и гушка.тук правилно се отбеляза,че като тръгне да върви  надали ще има толкова мераци. Не си тровете живота.Живейте си щастливо отделно.Проблем ще има ако сте заедно.Като порасне,ще проведете сериозен разговор,какво може и не може да се дава за ядене.Не си мислете,че всяка дума на свекървата е насочена против вас.

# 34
Авторке, я пускай от едното ухо през другото, а като проходи детето, я викай през ден да му се радва. На бас, че на третото повикване ще избяга с писъци.
Още повече,че сега е още малко.Педиатърката забрани много народ около детето,каза,че имунната система му е слабичка,да поукрепне пък тогаз..То до към периода на прохождане,тамън укрепват.

П.п.Защо я съветвате веднага да застава на Ф и да чупи стойки?
Меко,лежерно,пропуска си всичко покрай ушите,усмихва си се дебилно и си прави квото тя си знае.
Не всички войни се печелят с битки,а и след обявена битка,примирие вече трудно се постига.
Та,човек да си подбира битките и да пести сили за важните неща в живота,не да се хаби в спорове със свекървата за вафли и нам си кво.Не,че не трябва да има реакция(вафлите си класика),но има много начини да реагираш и  да постигнеш целите.Скандалите,едва ли са сред най-успешните

# 35
Аз разбирам защо не Удобряваш вафлите. Че то едно малко дете, ако не се захрани със сьомга, тофу и прясна зелена салата, дете ли е?!
Абе направо се развеждай. По цял ден нахалната свекърва гледа детето, държи го на ръце и е мила с теб. Ами истинско чудовище. Бягай!

# 36
МАКАК така забрави авокадото и киноата?!

# 37
Аз разбирам защо не Удобряваш вафлите. Че то едно малко дете, ако не се захрани със сьомга, тофу и прясна зелена салата, дете ли е?!
Абе направо се развеждай. По цял ден нахалната свекърва гледа детето, държи го на ръце и е мила с теб. Ами истинско чудовище. Бягай!

Ай, стига тъпотии.

То, ако не му навре дъртата вещица някоя вафла в устата, няма как да я наречем баба.

Ми, да му даде ябълка бе.

# 38
Имам чувство, че повечето отговори са от свекърви. Хаха.  И аз също съм против сладкото и то на ранна възраст. Също имах проблем със зъбите точно от такива"храни". И все пак не мисля, че е толкото за вафлите, въпроса е принципен. След като знае, че нещо не се харесва на майката, да го говори напук.

# 39
И аз не разбрах подигравката за сьомгата и авокадото. Детето на една година трябва да гради мозък от протеини и полезни мазнини, не г§з от сладко.

# 40
И аз не разбрах подигравката за сьомгата и авокадото. Детето на една година трябва да гради мозък от протеини и полезни мазнини, не г§з от сладко.
А не е много сложно за разбиране. Свекървата не отглежда детето. Отглежда го майка му. Следователно, майката има контрол върху точния състав на полезните вещества, с които детето ще гради мозък. В такъв случай, дали свекървата носи вафли или не, няма никакво значение. Само човек, който не умее да си подбира битките или няма чувството, че нещата са в негов контрол, би се тръшнал за подобна глупост.

# 41

Ай, стига тъпотии.

То, ако не му навре дъртата вещица някоя вафла в устата, няма как да я наречем баба.

Ми, да му даде ябълка бе.
Не знам за вафлите,ама не е ли дърта вещица,няма как не е баба (обикновено свъкърва)..А женицата може да добродушна и простовата и за нея вафлите все още да са си върхът на сладоледа.Млади жени сте бе,малко гъвкаво мислене,или не можете да раздвижите стадарта "снаха-свекърва"..

С тая гмо сьомга ,наш кви полезни мазнини му даваш..

# 42
  • София
Просто не обръщай внимание.

# 43
Струва ми се, че в тази тема няма много изградени мозъци от протеини. За г*з от сладко нищо не мога да кажа. Убедена съм, че всички тук са красиви и супер здравословно си гледат децата. Не съм свекърва и никога няма да бъда. Просто превземките ви понякога ме разсмиват. Но ме искам да секвам ентусиазма на захранените мозъци с протеини.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 21:18 от Barbarella*

# 44
не е въпросът, че детето трябва да се храни здравословно, не мисля, че някой би се изказал против това. Но разни изтрещявания заради вафличка от една весела баба? Пак ми се струва излишно. Все пак тази баба е отгледала на авторката мъжа и -тъй кат гледам читав го е изкарала. Изкарват я един вид неадекватна, айде моля ви се.

Общи условия

Активация на акаунт