Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 40 539
  • 785
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Обявиха извънредно положение. Така трябва.

# 376
Пак ще си работимЕ обаче.

# 377
  • в 1001-та нощ
Обявиха извънредно положение. Така трябва.

При обявено извънредно положение, ще могат да се анулират направените резервации. Мнозина са предплатили отдавна, и оставам с впечатление, че отиват, защото вече са платили, не че вече при тези обстоятелства много им се ходи.

Предполагам, че доста хора ще се откажат.

# 378
Предстои да се гласува от НС утре, а не е обявено извънредно положение. Дадено е предложение, което трябва да се гласува и приеме.

# 379
Не успявам да си обясня нещо. Има сериозна паника отвсякъде и очертаващи се прогнози за сериозен икономически спад. За индекса Dow днес беше най-лошия ден от 1987г насам. Пазарите се сринаха и навлезаха в територията на bear market. Петрола се срива. Всичко дотук е нормално и така се очакваше да бъде, но едновременно с това цената на златото също падна, което е съвсем нетипично за подобна ситуация. Има нещо гнило в цялата работа.

# 380
  • София
Цената на златото е паднала, защото няма кой да (го) купува. И да, има нещо “гнило”: имаме безпрецедентна, неикономическата причина за срива на цените - ако всички държава дейставаха в синхрон и обявиха извънредно положение, щеше да има предвидимост какво ще се случи -  след месец всепланетарна карантина всички се връщаме на работа, обаче понеже сме уникално прости, ще се влачим с месеци държава по държава. Точно тази несигурност се отразява на пазарите.

# 381
Аз също се учудих за златото. Но тук според мен става въпрос поне логиката на масата за физическото оцеляване, превключваш на режим оцеляване. Златото е за някакво дългосрочно спасяване, след години криза. Тук се мисли за 1-2 месеца напред, какво ще ядеш, как ще осигуриш енергия и някаква жизненост, не става въпрос за дрехи, красота, джунджурийки, нов телефон, телевизор, екскурзийка. Сега е важно утре какво ще сложиш на масата, ще имаш ли вода. За светлина, топлина ... лятото идва. Ето така се мисли според мен. Златото не се яде в тези месеци. Въпреки че златото не се изкупува от масите за инвестиция (кюлчета), а по - скоро за украшения, логично е да намалява цената т.к. подминаваш смело златарския магазин и купуваш последната китка лук от пазара.  Сега на днвевен ред излизат градинката на село и торбите с брашното Simple Smile. Другото което се сещам, че злаото се използва в доста от електронните елементи, платки електроника. След срива в производството в Китай докато се възстанови, търсенето му е намалява.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 05:50 от Bisera

# 382
  • Варна
Хич ме няма по тая тема, ама сега се зачетох.
За какво злато на кюлчета става въпрос? По борсите не се ли търгува така нареченото инвестиционно злато, което си е чисто виртуално?

# 383
Хич ме няма по тая тема, ама сега се зачетох.
За какво злато на кюлчета става въпрос? По борсите не се ли търгува така нареченото инвестиционно злато, което си е чисто виртуално?

Има няколко вида, единия наистина е на "хартия" което обикновено се използва от по - смелите инвеститори. Повечето предпочитат физическото злато с 99,99% чистота, 24 карата и т.н. Има една известна фирма в БГ която продава т.н. кюлчета, юбилейни монети  може да се купи и от някои банки дори предлагат и безплатен сейф за една година. Не си представяйте кюлче 5 кг. с трапецовидно сечение Simple Smile като по филмите, говорим за едни тънки листчета, започващи от един грам, запечатани обикновено с кутийки и не е препоръчително да се пипа, с някаква шаренийка отгоре но да не изисква прекалено голяма стойност на обработка, т.е. стойността да е самото злато. При украшенията, освен че не е с тази чистота златото, се заплаща и част от обработката, орнаментика, търговска печалба.

# 384
  • София
Смятате ли, че и пазара на имоти ще се срине?

# 385
Вече е известен факт, че вирусът е изкуствено създаден. Представлява онази част от спина, която срива имунната система, последван от не толкова опасни вируси, които, обаче заедно водят до летален край. В

Може ли малко повече информация за това изкуствено създаване? Чудно ми е как при толкова хора имунната система не се срива и карат вируса като лека настинка, ако това е вярно? И защо създателя на вируса би заразил змии и прилепи, които се считат за естествените му носители и хората, които ядат тези животни, както правят в Китай и околните страни, са първите заразени?

# 386
Смятате ли, че и пазара на имоти ще се срине?
Аз лично смятам, че ще има много голям срив. Ще трябва обаче да минат година-две, за да станат много необслужените кредити.

# 387
  • София
Лошото е, че започне ли едно се получава ефекта на доминото

# 388
Не си представяйте кюлче 5 кг. с трапецовидно сечение Simple Smile като по филмите, говорим за едни тънки листчета, започващи от един грам, запечатани обикновено с кутийки и не е препоръчително да се пипа, с някаква шаренийка отгоре но да не изисква прекалено голяма стойност на обработка, т.е. стойността да е самото злато.
Преди време купувах за подарък и сега твърдението , че започват от 1грам ме изненада. Започват от 1унция, което е 28 гр.
https://www.usgoldbureau.com/gold/gold-bars?bullion_or_certified=8

# 389
  • София
Всъщност има съвсем истински кюлчета, и започват от килограм.

Общи условия

Активация на акаунт