Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 40 542
  • 785
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Колко бизнеси в днешно време могат да се похвалят с Количество пари? Simple Smile
И да имат то те не са ли вложени, инвестирани и т.н?

# 361
  • тук-там
Аз съм от Варна, а нашия град разчита най-вече(да не кажа основно) на туризма.......какво ще се случва ......
Където цялото семейство са в туризма, ще пострадат сериозно.

Ами съкратете си персонала и го пратете на борсата за обезщетение. Хем ще си стоят в къщи, хем пари ще получават. И то от държавата, не от вас.  Нали за това внасяте осигуровки. Ето ви реален проблем с реално решение.

# 362
Зайче, нали знаеш, че те са внасяли осигуровки на МРЗ.
Съвсем няма да е същото, ако работят.

# 363
  • here and now
Много са ползвали до скоро и не им е опция.

# 364
Колко бизнеси в днешно време могат да се похвалят с Количество пари? Simple Smile
И да имат то те не са ли вложени, инвестирани и т.н?

Въпросът не би следвало да е "колко", а "къде".

# 365
Зайче, нали знаеш, че те са внасяли осигуровки на МРЗ.
Съвсем няма да е същото, ако работят.
За жалост това е практика по комплексите.
Но това което ме притеснява е, че всичко се развива много скоростно, а още сме едва на старта на грипната вълна (едва преди четири дни обявиха първите случаи)и вече някои отрасли се задъхват.

# 366
  • Пловдив
Така е..и при нас е идентично.
Обаче...освен ниски осигуровки, при съкращение работодателят дължи 2 брутни заплати като обезщетение. А идеята е да се спрат разходите и това не е изгодно за шефовете Simple Smile

Другото...доста хора все пак ще се окажат на Бюрото по труда. И там разходи за държавата. То е верига..всичко е навързано.

# 367
  • тук-там
Хора, постът беше ироничен! Ясно е, че ще фалират. Но ако не мислят за обикновените работници, за себе си да бяха помислили. Да им имам бизнеса, който ще фалира от 5 м застой....

# 368
Точно защото всичко е навързано и едно нещо ще повлече друго, а то трето... очакваме решение на най-високо ниво за мащабни мерки срещу свободата на европейците щом самосъзнанието не е масово на нужното ниво. Ще видим обаче дали ще им стиска на политиците да го направят за да не ни завлече верижната реакция на дъното... тогава болни и бедни ще е далеч по-лошо от навреме ограничени свободи.

# 369
  • На остров
Акции
Ericsson, Swedbank, Investor,Seb, Resurs holding, Sampo, Europris, Cibus, HM, ERP properties, Axfood, Ica, Roche

Риск винаги има, че може да се загуби много повече от колкото да се спечели, особено ако се търси бърза печалба.

Съкращенията за, които писах са факт и това е само началото.

# 370
Бизнесът не е стабилен, ясно е.
А колко хора живеят от заплата до заплата и имат кредити?

# 371
  • На остров
Точно това е страшното какво ще правят хората без план Б, които за Сирена са тъпи и не знам си какво още.

Важно е в такива трудни моменти да проявяваме поне съчувствие към пострадалите, защото никой не е застрахован от загуба на работа.

# 372
Честно казано ме е страх как ще се справим финансово. Аз съм от глупаците, които карат от заплата на заплата. Имам малко заделени, но...
Пуснаха ни хоум офис от утре за поне две седмици. Както бях сравнително спокойна, сега ми се разтуптя сърцето. Дано да удържим фронта, че иначе лошо.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 23:27 от Уейв

# 373
Важно е в такива трудни моменти да проявяваме поне съчувствие към пострадалите, защото никой не е застрахован от загуба на работа.
Естествено че ще проявяваме съчувствие, но това едва ли ще помогне много на тези, които едва са се справяли в пика на икономическия растеж и много от тях ще трябва да продават имоти за да се отърват от непосилни задължения поети на ръба на възможностите им когато е било най-добре. И как държавата може да помогне съществено с тези символични данъци. При нас плащаме 40-50% данък и пак държавата се задъхва в социален план, а с пъти по-малко не мога да си го представя.

# 374
  • На остров
Yahoo не знам къде си сподели Simple Smile .
Навсякъде има хора от заплата до заплата независимо всички сигнали фактори.
Напълно съм съгласна, че по големите данъци дават по голям портфейл за боравене на държавата.

Общи условия

Активация на акаунт